צילום׃ דן לב, שבתות וחגים עם מיקי שמו, על השולחן

קראנץ אגוזים של מיקי שמו

הקראנץ היא אחת מעוגות הדגל בקונדיטוריות של מיקי שמו ואחת העוגות שהכי מזוהות איתו מכולן. אנחנו חושבים שהגיע הזמן שהיא תתחיל להיות מזוהה גם איתנו, ולכן מתכוונים להכין אותה ממש בסוף השבוע הזה

מיקי שמו | שבתות וחגים עם מיקי שמו, על השולחן | פורסם 03/10/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 167 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק (3 עוגות):

25 גרם (חצי קובייה) שמרים טריים

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

180 מ”ל (שלושת רבעי כוס) מים קרים

770 גרם (5 וחצי כוסות + כף) קמח

5 גרם (חצי שקית) משפר אפייה

3 ביצים בגודל L

1 כפית תמצית וניל אמיתית

קליפת לימון מגוררת דק מחצי לימון

175 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

חצי כפית מלח

למילוי:

300 גרם (כוס וחצי) סוכר

240 מ”ל (1 כוס) חלב

50 גרם חמאה

2 כוסות אגוזי פקאן קצוצים דק

1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק

כוס וחצי עוגיות חמאה מפוררות

חצי כוס צימוקים כהים

1 כפית קינמון

לסירופ:

120 מ”ל (חצי כוס) מים

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

חצי כפית תמצית וניל אמיתית

1 כפית לימון מיץ לימון

לציפוי:

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומיץ לימון ומבשלים ללא כיסוי כדקה עד לקבלת סירופ בצמיגות קלה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר. 

2 מכינים את הבצק: שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר וממיסים במים קרים. מוסיפים קמח, משפר אפייה, ביצים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבלים עם וו לישה כ-3 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת תוך כדי ערבול עד שנבלעות בתערובת וממשיכים ללוש עוד 7 דקות. מוסיפים מלח ולשים עוד כדקה.

3 מניחים את הבצק בקערה מעט מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ורצוי ללילה.

4 מכינים את המלית: מחממים סוכר, חלב וחמאה בסיר בינוני עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים חצי מכמות האגוזים ועוגיות החמאה ומערבבים עד שנבלעים בתערובת. מסירים מהכיריים.

5 מוסיפים צימוקים, קינמון ואת שאר האגוזים ועוגיות החמאה ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

6 ממלאים, מעצבים ומתפיחים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים על משטח מקומח ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 25×35 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ. מורחים 1/3 מן המלית על כל מלבן ומגלגלים לגליל. חוצים כל גליל לאורכו, יוצרים בורג ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית.

7 מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות.

8 אופים ומרטיבים בסירופ: מחממים תנור ל-170 מעלות.

9 מברישים בביצה.

10 אופים 40-35 דקות עד הזהבה.

11 מוציאים את העוגות מהתנור ומברישים בסירופ בעודן חמות.

12 מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.

* גיוון: במקום צימוקים משתמשים ב-9 שזיפים מיובשים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.