צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

טירמיסו תותים

אנחנו אומנם מסתכנים פה בסקילה (מוצדקת!) - אבל בטירמיסו המסורתי יש שני דברים שמבאסים אותנו: הקפה (סליחה!) ואבקת הקקאו שנתקעת בגרון. טירמיסו התותים הזה של עדיקוש הוא הכל חוץ ממסורתי - אבל הוא פשוט עילוי

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 08/02/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מלבנית 40*30 ס"מ:

2 חבילות בישקוטים

1 כוס חלב לטבילה

150 גרם תותים, חתוכים לקוביות

לקרם:

500 מ"ל שמנת מתוקה

500 גרם גבינת מסקפרונה

100 גרם אבקת סוכר

1 כפית מחית וניל

לקישוט:

150 גרם תותים, חצויים

אופן ההכנה:

מתכונים לפסח

1 הקרם: מערבבים במיקסר עם וו הקצפה שמנת מתוקה, מסקרפונה, אבקת סוכר ווניל. מקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קרם יציב למדי (הימנעו מהקצפת יתר).

2 מוזגים את החלב לקערה רחבה.

3 טובלים מחצית מהבישקוטים בחלב ומסדרים בתבנית בשכבה אחת.

טירמיסו תותים ניצב קוממיות (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
טירמיסו תותים ניצב קוממיות|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

4 מעבירים לתבנית מחצית מהקרם, ומשטחים. מפזרים את קוביות התותים על הקרם.

5 מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים: טובלים בחלב ומניחים בזהירות על התותים.

6 מעבירים את המחצית השנייה של הקרם לתבנית, ומשטחים. מעבירים את הטירמיסו ללילה להתייצבות.

7 מקשטים את הטירמיסו בתותים חצויים, ומגישים.

 

טירמיסו תותים - פרוסה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
נתחיל עם הפרוסה הזאת (אבל אחר כך נמשיך)|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
טירמיסו תותים אחרי שיישרנו אותו טיפה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
חושבים שנסחפנו עם היישור?|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

וכאן יש המון קינוחים שווים לפסח

** אפשר לקשט גם בנענע, פטל מיובש ו/או אבקת סוכר.

** מכיוון שמדובר בקינוח עדין מאוד, חשוב שלא ישהה יותר מדי זמן מחוץ למקרר.