צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

לחמניות קקאו שוקולד צ'יפס

שעון הקיץ נכנס מחר לתוקף, ולמרות שהחופש הגדול עוד רחוק מאוד - היפהפיות האלה גרמו לנו להיזכר בשוקו ולחמנייה. בזכות הקקאו יש כאן אקסטרה צבע וטעם, ולא קל להתאפק עד שיתקרר ונוכל לתת כבר ביס ביופי הזה

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 28/03/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 לחמניות:

500 גרם קמח

כף קקאו גדושה

25 גרם שמרים טריים/כף שמרים יבשים

70 גרם סוכר

1 ביצה

כוס חלב (240 מ"ל)

60 גרם חמאה רכה

כפית מחית/תמצית וניל

250 גרם שוקולד צ׳יפס

קורט מלח

ביצה טרופהל'ה להברשה

לעיטור:

סוכר גבישי (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מערבבים מעט בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, קקאו, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצה, חלב, חמאה, וניל וממשיכים ללוש במשך 7-10 דקות. לקראת הסוף מוסיפים את השוקולד צ׳יפס והמלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד וחלק ומעט דביק.

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומכניסים להתפחה במקרר למשך הלילה או עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר.

לחמניות קקאו שוקולד צ'יפס רכות ועגלגלות (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
לחמניות קקאו שוקולד צ'יפס רכות ועגלגלות|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

3 אחרי שתפח, מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל- 12 כדורים שווים. מכדררים מעט כל כדור ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה,כששומרים על מרווחים בין כל לחמנייה (הן עומדות לתפוח). 

4 מניחים את הכדורים להתפחה נוספת בין חצי שעה לשעה ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות כל מצב סטטי. 

5 אחרי שתפחו, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים מעט סוכר גבישי (לא חובה) ומכניסים לאפייה כ-25 דקות או עד שהלחמניות יציבות ומעט שחומות.

6 מצננים ואוכלים. 

לחמניות קקאו שוקולד צ'יפס (וסוכר גבישי) (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
לחמניות קקאו שוקולד צ'יפס (וסוכר גבישי)|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

* הלחמניות נשארות במיטבן ביומיים הראשונים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר