צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שיש בננה מהממת

יש לכם מתכון קבוע לעוגת בננה, שאתם לא סוטים ממנו כבר עשור? אנחנו יודעים, גם לנו היה. אבל לא כזה בשני צבעים, ולא עם דוגמה כל כך יפה על הגב, בזכות הבננה שמטמינים בבצק לפני האפייה. אז בבקשה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 27/02/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 196 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית (לא חד פעמית):

2 ביצים גודל L

חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר

שליש כוס (65 גרם) שמן קנולה

חצי מכל (100 גרם) שמנת חמוצה 27% (אפשר גם אחוזי שומן נמוכים יותר)

1 כפית תמצית וניל

2 בננות בשלות, מעוכות

כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן רגיל

כפית וחצי אבקת אפייה

2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו

בננה שלמה, חצויה לרוחבה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2 מקציפים במיקסר ביצים וסוכר חום עד לקבלת תערובת תפוחה.

3 מוסיפים לאט לאט את השמן וממשיכים להקציף.

לבלוג של קרן אגם

עוגת שיש בננה  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת שיש בננה |צילום: קרן אגם, mako אוכל

4 מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים שמנת חמוצה, תמצית וניל ובננות מעוכות. מערבבים היטב, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מעבירים מחצית מהתערובת לקערה נפרדת, מוסיפים לה קקאו ומערבבים היטב, לקבלת תערובת כהה.

6 מוזגים לתבנית שליש מהתערובת הבהירה ומעליה מחצית מהתערובת הכהה. מוזגים שוב שליש מהבהירה וחצי מהכהה, ומסיימים בשליש האחרון של התערובת הבהירה.

7 מסדרים על התערובת את חצאי בננה ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

8 מצננים ומגישים.

* לגרסת פרווה אפשר להמיר את השמנת החמוצה במיץ תפוזים או קרם קוקוס.

* העוגה נשמרת היטב כארבעה ימים, רצוי במקרר.