צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

טארט וניל עם ג'לי ותותים

מי שאומר שהוא לא מתגעגע לעוגות עם ג'לי תות הוא כנראה שקרן, אבל בהיותנו רחומים וטובי לב - נסכים לסלוח ולפרגן גם לו את המתכון ההורס הזה. בצק פריך, קרם וניל בסגנון פלאן, תותים טריים וג'לי? יאללה היינו פה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 20/02/20 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 171 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית (תבנית פאי מתפרקת 24 ס"מ):

כוס (140 גרם) קמח לבן

5 כפות (40 גרם) אבקת סוכר

חצי כוס (50 גרם) שקדים טחונים לאבקה

120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה גודל L

למלית:

50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן

240 מ"ל (כוס) חלב

2 חלמונים + ביצה, גודל L

2 וחצי כפות קורנפלור

חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

כפית מחית או תמצית וניל

לשכבת התותים:

סלסילת תותים גדולה (3 כוסות תותים)

1 אריזה ג'לי תות (כ-90 גרם)

אופן ההכנה:

1 מכינים את תחתית הבצק הפריך: מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, שקדים טחונים ואבקת סוכר. מוסיפים, תוך כדי ערבול, את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד עד שנוצר כדור בצק.

2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון של לפחות חצי שעה (זה מייצב את הבצק ויעזור במלאכת הרידוד).

3 מכינים את מלית הווניל: מחממים בסיר קטן סוכר וחלב עד לרתיחה, ומנמיכים את האש לבינונית.

>> לבלוג של קרן אגם

טארט וניל עם ג'לי ותותים - פרוס (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מי רוצה פרוסה?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4 בקערה בינונית נפרדת טורפים חלמונים, ביצה וקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה.

5 מעבירים את התערובת לסיר עם החלב ומערבבים בתנועות נמרצות עד הסמכה. מסירים מהאש, מוסיפים שמנת מתוקה ווניל ומערבבים היטב. מניחים בצד לצינון.

6 מקמחים היטב נייר אפייה ומרדדים עליו את בצק הפאי לעיגול שקוטרו גדול במעט מקוטר התבנית (הכי טוב להניח את התבנית על העיגול ולוודא שנשארים שוליים שמציצים החוצה).

7 הופכים את נייר האפייה עם הבצק ישירות לתבנית, ומסירים את הנייר (אין צורך לשמן את התבנית, הבצק מכיל מספיק שומן ולא יידבק).

8 מהדקים את הבצק לתחתית ולדופנות התבנית ומסירים שוליים מיותרים.

9 מחממים תנור ל-170 מעלות.

10 מעבירים את המלית המוכנה לתבנית. אופים 25-30 דקות, עד שרואים שדופנות הבצק מזהיבות. המלית תישאר מעט רוטטת במרכזה וזה בסדר, היא תתייצב בקירור. מצננים בטמפרטורת החדר כשעה ומכניסים למקרר לשעה נוספת (לממהרים, אפשר להכניס את הטארט לפריזר מיד אחרי האפייה לשעה ולקצר את התהליך).

11 התותים: שוטפים את התותים, מנקים מהליבות ופורסים לפרוסות עבות. כשהפאי קר מפזרים את התותים על הקרם כך שיכסו את כולו.

12 הג'לי: מערבבים טוב טוב בקערה את תכולת שקית הג'לי עם מים רותחים בעזרת מטרפה, עד שאין זכר לאבקה.

13 שופכים את הג'לי על התותים ומכניסים למקרר ל-4 שעות, ועדיף לילה שלם. מגישים קר.

טארט וניל עם ג'לי ותותים - פרוסה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
אנחנו ניקח את זה|צילום: קרן אגם, mako אוכל
טארט וניל עם ג'לי ותותים - פרוסות אכולות (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
וגם את זה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

* הטארט יישמר מכוסה במקרר עד ארבעה ימים.

* אפשר להמיר את השקדים הטחונים ב-50 גרם קמח לבן.

* אפשר להכין את הטארט בלי הג'לי ולהגיש עם מעט קצפת מעל.