גוזלמה בטורטייה

את הגוזלמה המסורתית מכינים מבצק שמרים ביתי, אבל אנחנו, איפה יש לנו זמן להעמיד בצק שמרים באמצע השבוע. אז לקחנו את העצה של רותי רוסו ופשוט תקתקנו את כל העסק בתוך טורטייה. יצא אש

רותי רוסו | mako אוכל | פורסם 27/01/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 טורטיות

מעט שמן זית

למילוי:

שמן זית

1 בצל, קלוף וקצוץ

2 שיני שום, קצוצות

3 חופנים יפים של תרד, קצוצים

200 גרם בשר טחון (עדיף מנתח שמן כמו צוואר או צלעות)

100 גרם טלה טחון

1 עגבנייה, קצוצה דק

2 כפות רכז עגבניות

קורט כמון

מלח בנדיבות

הרבה פלפל שחור

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

מעט עלי נענע, קצוצים

2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים (החלק הירוק בלבד)

פלחי לימון, להגשה

אופן ההכנה:

1 מחממים מעט שמן זית במחבת. מוסיפים את הבצל, השום והתרד ומאדים קצת עד שהם מתרככים. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שכל הבשר משנה את צבעו.

2 מוסיפים את העגבניות והרכז, התבלינים ועשבי התיבול ומבשלים יחד עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.

3 מחממים מעט מאוד שמן זית במחבת נוספת וקולים את הטורטייה מצד אחד כחצי דקה.

4 מניחים בצד אחד של הטורטייה כף-שתיים מהמילוי, מקפלים לשניים ומועכים מעט. מטגנים דקה-שתיים ומעבירים לצלחת הגשה. חוזרים על הפעולות עם שאר הטורטיות והמילוי.

5 מגישים עם פלחי לימון.

לצפייה בפרק השלם

התוכנית "ארוחה ביום" עם רותי רוסו משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.