צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

לאפות כשרות לפסח

לא חייבים לאכול מצות כל פסח, אפשר להתפנק עם לאפות כשרות לפסח שאין בהן גלוטן אבל יש בהן הרבה דברים טובים (ורק 5 מרכיבים!), מרקם שלא נופל מהמקור ואפשר להעמיס עליהן או לגלגל אותן עם כל תוספת שאוהבים

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 23/04/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 203 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-6-8 לאפות:

120 גרם קמח שקדים/אבקת שקדים

120 גרם קמח טפיוקה/קמח אורז/קורנפלור (עדיף טפיוקה)

400 מ"ל חלב קוקוס (שימו לב, לא קרם קוקוס)/שמנת מתוקה 12% (לא יותר - אחוז השומן קריטי פה)

מעט מלח למנות מלוחות

מעט סוכר למנות מתוקות

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

המתכון תוקן ונערך מחדש באפריל 2022

1 מערבבים את שלושת המרכיבים בבלנדר או טורפים יחד בקערה עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

2 מתבלים בסוכר או מלח – תלוי אם רוצים להכין מנות מתוקות או מלוחות.

>>> מתכונים לפסח

לאפות ללא גלוטן (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
לאפות ללא גלוטן|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

3 מחממים מחבת, משמנים אותה ויוצקים עליה מהבלילה. מטגנים כל צד כמה שניות, מוציאים לצלחת וחוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה.

4 אפשר להגיש חם או קר. מומלץ לאחסן את הלאפות במקרר כדי שיישמרו רכות.

לאפות כשרות לפסח ללא גלוטן (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
לאפות כשרות לפסח ללא גלוטן|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".