צילום׃ נופר צור, אוכל טוב, mako

לחמניות מתוקות במילוי פרג

חגם של אוהבי הפרג בפתח, ואין דרך טעימה יותר לציין אותו מאשר עם הלחמניות המתוקות והרכות האלה של חובבת הפרג המושבעת, קרן אגם. ואם אתם מכינים גם אוזני המן - תכינו מראש כמות יותר גדולה של המלית הפצצה הזאת

קרן אגם | אוכל טוב, mako | פורסם 02/03/23 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כל שנה לקראת חג פורים הרשת מתלמאת במתכונים לאוזני המן, וכמו שחנוכה הוא כבר מזמן לא חג עם סופגנייה וריבה, אז גם פורים הוא חג של אוזני המן בהמון גרסאות שונות, ולמרות הכל, אני עדיין הכי אוהבת סופגנייה עם ריבה, ואוזני המן עם פרג.

 

כחובבת פרג מושבעת, החג הזה הוא האהוב עליי. כבר העליתי פה בעבר מתכון לאוזני המן קלאסיות, אבל מה קורה כשאנחנו מכינים אוזני המן ונשארת לנו מלא מלית? אפשר למלא רולדות בצק פריך, אפשר להכין עוגות בחושות ולמלא אותן במלית פרג, אפשר לכדרר עם קוקוס ושמנת לכדורי פרג קוקוס ואפשר כמוני: להכניס את המלית לבצק שמרים מתקתק, רך ונעים ולייצר מאפי שמרים פרג שלא תוכלו להפסיק לאכול.

 

לאוהבי הפרג מדובר בתענוג חלומי, ואם אתם ממש לא אוהבים פרג, תשתמשו במלית אחרת, אפילו ממרח שוקולד פשוט יכול להתאים, ואפשר להשאיר אותן גם ריקות. הן עדיין יהיו לחמניות מתוקות טעימות.

מרכיבים :

לבצק השמרים:

שלוש וחצי כוסות (500 גרם) קמח לחם/קמח חלה או קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

חצי כפית מלח דק

חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן

3 כפות יוגורט (רצוי 10% שומן)

25 גרם חמאה מומסת

3 כפות שמן קנולה

1 ביצה גודל L

150-200 מ״ל חלב

למלית הפרג:

125 גרם פרג טחון טרי

125 מ״ל חלב

שליש כוס סוכר לבן

2 כפות דבש

חצי כפית תמצית/מחית וניל

שליש כוס אגוזי מלך טחונים דק

40 גרם חמאה רכה

כפית גרידת לימון

2-3 כפות קמח שקדים

לסירופ:

שליש כוס (65 מ״ל) מים בטמפרטורת חדר

שליש כוס (65 גרם) סוכר לבן

להברשה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל מצרכי הבצק פרט לחלב. מוסיפים מחצית מכמות החלב עד ולשים 10-12 דקות, שהבצק הופך לכדור בצק אחיד חלק וגמיש (אם יש צורך מוסיפים עוד מים).

>> עוד מתכונים לפורים

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מגלגלים את הבצק כך שיכוסה בשמן מכל הצדדים, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך שעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת החדר (אפשר גם להשאיר להתפחה ללילה במקרר).

ככה זה לפני אפייה (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
ככה זה לפני אפייה|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

3 מכינים את המילוי: מבשלים בסיר בינוני חלב, חמאה, סוכר, דבש, וניל וגרידת לימון עד להמסה. מוסיפים פרג ואגוזים וממשיכים לבשל מעט על האש עד להסמכה הרצויה (אם התערובת לא מספיק סמיכה - מוסיפים קמח שקדים). מעבירים את המלית לקופסה אטומה לצינון מלא במקרר.

4 מחלקים את הבצק לחתיכות שוות במשקל 70 גרם (זה יוצא 13-15 חתיכות).

5 מרדדים על משטח מקומח כל כדור בצק למלבן דק, ומניחים במרכזו כפית גדושה ממילוי הפרג.

מי שנכנס אדר מרבין בפרג (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
מי שנכנס אדר מרבין בפרג|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

6 סוגרים את העיגול היטב והופכים כשהחלק של התפר כלפי מטה (אפשר לחרוץ חריצים יפים בעזרת תער, לא חובה). מסדרים את כל הלחמניות הממולאות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים להתפחה חוזרת למשך חצי שעה.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות.

8 מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר, וכשהתערובת מבעבעת מורידים לאש בינונית ומבשלים לעוד 5-6 דקות עד להסמכה קלה.   

חיילות שלנו (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
חיילות שלנו|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

9 מברישים את הלחמניות שתפחו בביצה טרופה, אופים למשך רבע שעה עד להשחמה.

10 כשהלחמניות יוצאות חמות מהתנור מברישים אותן בנדיבות בסירופ סוכר.

* הלחמניות במיטבן ביום בו אופים אותן אבל אפשר לצנן ולשמור עליהן עטופות היטב ליומיים.

תבדקו אחר כך את השיניים (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
תבדקו אחר כך את השיניים|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

 בתיאבון!