מעמולים עם טריק

אם מישהו רק היה מספר לנו קודם שכל כך קל להכין מעמולים - כן, אפילו עם דוגמה יפה מבחוץ - כנראה כבר מזמן היינו 10 קילו יותר. אז כן, זה קל לאללה, גם אם אין לכם את הגאדג'ט המיוחד

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 25/04/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לבצק:

2 כוסות קמח לבן

2 כפות אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2 כפות מים

למילוי:

חצי כוס אגוזי מלך טחונים או קצוצים דק

חצי חבילה ממרח תמרים

חצי כפית קינמון טחון

לפיזור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

מתכונים למימונה

2 הבצק: לשים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד (זה יכול לקחת כמה דקות, אבל זה קורה). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-15 דקות.

3 מערבבים בקערה את מרכיבי המלית.

4 מוציאים מהמקרר חצי מכמות הבצק ומתחילים להכין את המעמולים באחת השיטות הבאות: 1. משטחים חתיכת בצק בכפות הידיים, מניחים כפית מהמלית וסוגרים כמו קובה; 2. משתמשים במכשיר ייעודי להכנת מעמולים (גאדג'ט שאפשר להשיג בכמה שקלים בחנויות אפייה או סטוק); 3. נעזרים בתחתית סיליקון לסירים (ראו בסרטון) או אפילו במסננת – משטחים כדור בצק על הכלי או המסננת, מניחים כפית מהמלית ומקפלים לשניים כך שהדוגמה בצד החיצוני של העוגייה. חוזרים על הפעולות עם מחצית הבצק השנייה.

5 מסדרים את המעמולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-20 דקות. שימו לב שהבצק צריך להישאר לבן ולא להשחים. לא להיבהל מזה שהוא עדיין רך – אחרי כמה דקות מחוץ לתנור הוא יתקשה.

6 מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

** את הבצק אפשר להכין גם במיקסר עם וו לישה וגם במעבד מזון.

** לא אוהבים תמרים ואגוזים? אפשר למלא את המעמולים בשוקולד.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה 

מעמולים עם טריק (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מעמולים עם טריק|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!