"בבאר שבע התפאורה לא נכנסת בדלת": מאז הודעת הפקת הפסטיגל כי בחג החנוכה הקרוב המופע ייערך בתל אביב בלבד, בניגוד לשנים קודמות שבהן נערך גם בירושלים, חיפה ובאר שבע, המחאה נגד השינוי גייסה לשורותיה לא רק את ראשי הערים הרלוונטיות - אלא גם ועדי עובדים רבים שהודיעו כי יחרימו אותו בשנה הקרובה. עם זאת, היום (ד') נודע ל-mako כי מועדוני האשראי של החברות המובילות וכן מועדון "חבר" של משרתי הקבע וגמלאי כוחות הביטחון, מי שנחשבים לוועדים הקריטיים ביותר עבור המופע, ימשיכו למכור כרטיסים עבורו לחבריהם. גורמים בחברות האשראי אומרים ל-mako כי הם "לא מאמינים בחרמות" ו"לא ימנעו מהם הטבות למופע שכל ילד רוצה להיות בו".

כעת, לאחר התגובה הרשמית של הפקת הפסטיגל לסערה ובצל מחאת ראשי הערים, גורמים בתעשיית מכירות הכרטיסים שופכים אור באוזני mako על המניעים להחלטה. "כמות ההצגות של הפסטיגל היום נמוכה מלפני עשור", הם מסבירים - ומונים גם את הסיבות שבגינן הוחלט לעזוב את שלוש הערים הגדולות שאינן תל אביב. "קשה למכור בירושלים", אומרים אותם גורמים בהקשר של הגיוון הדמוגרפי בבירה שכנראה פחות מתאים לאופי המופע, ומוסיפים: "המתקן בעיר (הפיס ארנה, ג.מ) לא נבנה להופעות, ויש תקלות שלא ניתן להתגבר עליהן. באולם בבאר שבע (היכל הקונכייה) יש דלתות כניסה שלא מאפשרות להכניס תפאורה כמו שצריך, והם לא מאפשרים להוריד סלי כדורסל אז מכסים אותם בבד שחור כמו שכונה. גם המתקן בחיפה (מרכז הקונגרסים) דורש כל כך הרבה התאמות, שאתה לא יכול להביא את מה שרוצים לעשות בתל אביב".

במקביל, בכירים בענף ההופעות טוענים כי מחאת ועדי העובדים היא "דמגוגיה", ומזכירים כי רבים ממופעי התרבות המרכזיים נערכים מדי שנה בתל אביב בלבד. "למה אף אחד לא יוצא נגד ההופעות הגדולות בפארק הירקון והיכל מנורה?", אומרים ל-mako אותם גורמים, "כשנועה קירל עשתה מופעי ענק, ארבע הופעות שאליהן הגיעו ילדים בדיוק כמו בפסטיגל, איפה היו אותם ארגונים? איפה הם היו בהופעות של פאר טסי ועומר אדם, כשהם פתחו מופעי ענק בתל אביב במקום לצאת לסיבוב הופעות בצפון או בדרום? גם לוומבלי נוסעים ברכבת 40 דקות, ואם אתה רוצה לראות את מיילי סיירוס או ביונסה זה מה שאתה עושה. צריך להבין שמדובר במופע של יזם פרטי, ולא במופע של ארגון ממשלתי". 

"בעשור האחרון ההופעות הישראליות הפכו להיות מפלצות", ממשיכים אותם גורמים, "תפאורה, פירוטכניקה, מאות רקדנים, עשרות נגנים. בפסטיגל רוצים להפוך לחוויה של 360 מעלות, שמתחילה ברגע שנכנסת. אי אפשר לבנות את זה בבאר שבע, זו תפאורה שלא נכנסת בדלת. אין פה שיקול כלכלי. העלויות מטורפות וזה על גבול הבלתי אפשרי להעתיק את זה בין ערים".

בנוסף, גורמים המעורים בפרטים מעריכים כי עלות קיום מופעי הפסטיגל מחוץ לתל אביב נעה בין 2 ל-4 מיליון שקלים. אותן הוצאות כוללות שינוע של הבמות והציוד הנדרש, שיכון האומנים, הקמות ושכירויות. סוכנים של אומנים אומרים בשיחה עם mako כי אותם אומנים "לא רוצים להשתעבד לפסטיגל, שנמשך כארבעה חודשים, הרבה מעבר לחג החנוכה בלבד. אומנים גדולים שמופיעים לא רוצים לבטל הופעות לתקופה ארוכה, זה גורם להם נזק. גם מבחינת הזמן עם המשפחה, אין לך חיים בזמן הפסטיגל". עם זאת, השבוע פורסם ב-mako כי הזמרים ובני הזוג אנה זק ומרגי קיבלו הצעה להשתתף בפסטיגל בשנה הקרובה.

מעיריית ירושלים נמסר: "ירושלים בירת ישראל מארחת באופן קבוע את מיטב האמנים מהארץ ומהעולם וכן אירועים בינלאומיים. גם הקיץ הזה העיר מארחת מופעי ענק שכולם סולד אאוט למגוון אוכלוסיות. החלטת הנהלת הפסטיגל מבישה ולא ניתן להתייחס אליה כראויה בשום צורה. טוב יהיה אם הנהלת הפסטיגל תבחן את דרכי הפעולה שלה".

ממועדון "חבר" נמסר: "עד כה לא קיבלנו פנייה ישירה מהפקת הפסטיגל בנוגע למתכונת האירוע השנה. כשתתקבל בקשה למכירת כרטיסים, היא תיבחן לגופה. מועדון 'חבר' פועל לאורך כל השנה לקידום הטבות ואירועים בפריסה ארצית, מצפון ועד דרום, למען כל עמיתיו, ללא הבדל מקום מגורים".