פסטיבל דוקאביב חוזר: שבועיים לפני פתיחת מהדורתו ה-27, פסטיבל דוקאביב לשנת 2025 חושף היום (ב') את התוכנית המלאה של הסרטים התיעודיים שיוקרנו במסגרתו בין 22 ל-31 במאי בסינמטק תל אביב וברחבי העיר. זאת בהמשך לרשימת הסרטים הישראליים שכבר נחשפה בחודש שעבר, ולבחירה בסרט "לאחוז בליאת" על החטופה המשוחררת ליאת אצילי לסרט הפתיחה של האירוע הקולנועי המסורתי.

"לאחוז בליאת", זוכה פרס הסרט התיעודי של פסטיבל ברלין האחרון, עוקב אחר החטופה המשוחררת והמשך מאבקה למען דו-קיום ושלום - ויוצג בדוקאביב כחלק מהתחרות הבינלאומית. עוד באותה תחרות: "2000 מטר עד אנדריבקה", שביים זוכה האוסקר מסטיסלב צ'רנוב ("20 ימים במריופול"), על פלוגה אוקראינית שיוצאת לשחרר כפר מידי הפולשים הרוסים; "אחר צהריים של התבודדות", זוכה הפרס הגדול בפסטיבל סאן סבסטיאן, המלווה את חייו של מטאדור בזירה ומחוצה לה; "חוק האבן" המציג את התפקיד הפיזי והאידיאולוגי של האדריכלות הירושלמית; "הטלוויזיה השוודית מציגה: ישראל-פלסטין, 1989-1958" המתבסס על חומרי ארכיון מאותה עת; ו"גיטרת הפלמנקו של יראי קורטס", המוגדר כשיר הלל לתרבות הצוענית. 

בנוסף לתחרות הבינלאומית המרכזית, יוצגו במהדורת 2025 של דוקאביב סרטים רבים נוספים בקטגוריות המשניות - תוך התמקדות בסרטי מוזיקה ואומנות. ביניהם בולטים "ג'ון ויוקו: אחד לאחד", המתמקד בקונצרט צדקה לילדים בעלי צרכים מיוחדים, וחושף חומרי ארכיון שטרם נחשפו של זוג המוזיקאים; "ג'ניס איאן: שוברת שתיקה" המלווה את זמרת הפולק שפרצה בגיל 13; "פייבמנטס", סרט קונספט ניסיוני על האיחוד של להקת האינדי פייבמנט; "האופרה הראשונה של איי וייוויי" המציג את האומן והאקטיביסט בעודו מחבר את פוצ'יני לפוליטיקה עכשווית; ואת דיוקנו של מעצב האופנה טום בראון בסרט "טום בראון: האיש שתופר חלומות".

עוד יוצגו במהלך הפסטיבל: "מר אף אחד נגד פוטין", תיעוד טרגי-קומי של מורה מרוסיה החושף כיצד המערכת מעצבת את דור העתיד במדינה; "תחושה של אלימות" הבוחן את הסנטימנט האנטי-קומוניסטי בדרום קוריאה; "סבתא מתה וזה ממש בסדר", על מסיבת פרידה שמתכנן נכד לסבתו; ו"ראית פעם מישהי רזה יותר ממני?" על שתי אחיות, נשמות תאומות, והדיאטה המשותפת שלהן. בנוסף יוענק בפסטיבל זו השנה הרביעית פרס יד ושם למצוינות קולנועית בסרט תיעודי על השואה, הפעם לאורן רובסקי, במאי הסרט "אלי ויזל: נשמה באש".