טרגדיה בהוליווד: כוכב הקולנוע ואל קילמר הלך לעולמו בגיל 65 כתוצאה מדלקת ריאות - כך מסרה בתו, מרסדס קילמר, לניו יורק טיימס הבוקר (רביעי). קילמר, שכיכב בסרטים רבים ובהם "באטמן לנצח", "הדלתות", "אהבה בשחקים" ועוד, נאבק בשנים האחרונות בסרטן הגרון - ממנו החלים.
קילמר נולד בלוס אנג'לס בדצמבר 1959, למד דרמה בתיכון ומשם המשיך ללימודים בבית הספר ג'וליארד. את התפקיד הראשון שלו בהוליווד הוא רשם בסרט "סודי ביותר!" מ-1984, ומשם טיפח קריירה שהפכה אותו לאחד השחקנים המובילים של השנים ההן: הוא גילם את טייס הקרב אייסמן ב"אהבה בשחקים" (1986) לצד טום קרוז - תפקיד אליו חזר ב"אהבה בשחקים: מאווריק" (2022), במה שבדיעבד היה אחד מתפקידיו האחרונים.
הוא גם שיחק ב"ווילו והנסיכה" (1988); גילם בתפקיד אייקוני את המוזיקאי ג'ים מוריסון, סולן להקת הדלתות, בסרט "הדלתות" (1991); ושנתיים לאחר מכן נכנס לנעליו של אלביס פרסלי בסרט "רומן על אמת" (1993). קילמר כיכב גם ב"טומבסטון" (1993), גילם את גיבור-העל של DC קומיקס, באטמן/ברוס ויין ב"באטמן לנצח" (1995) ודיבב את דמותו של משה רבנו בסרט האנימציה "נסיך מצרים" (1998).
לאורך הקריירה הענפה שלו, קילמר כיכב בעוד עשרות סרטים ובהם "היט" (1995), "המלאך" (1997), "הכוכב האדום" (2000), "וונדרלנד" (2003), "ציידי המחשבות" (2003) "אלכסנדר" (2004), "קיס קיס, בנג בנג" (2005), "דז'ה וו" (2008), "מקגרובר" (2010), "שיר לשיר" (2017) ו"איש השלג" (2017).

במרץ 1988 הוא נישא לשחקנית והזמרת לשעבר ג'ואן ווליי. לשניים נולדו שני ילדים, ובתום שמונה שנות נישואים הם התגרשו. קילמר היה ידוע כשחקן שלא מפחד להתעמת עם במאים - מה שבשלב מסוים אף פגם לו מעט בקריירה. "כשאנשים מסוימים מבקרים אותי על היותי תובעני, אני חושב שזה בא ככיסוי למשהו שהם עשו לא טוב - אני חושב שהם מנסים להגן על עצמם", אמר בעבר בריאיון, "אני מאמין שאני מאתגר, לא תובעני, ואני לא מתנצל על כך".
בשנותיו האחרונות, קילמר צמצם את הופעותיו על המסך הגדול, בין השאר בעקבות המשבר הבריאותי שפקד אותו ב-2015. באותה שנה, קילמר אושפז אחרי שזיהה גידול חשוד בגרונו. הוא ודובריו נמנעו תחילה מלחשוף שמדובר בגידול סרטני, אולם שנתיים לאחר מכן השחקן התראיין להוליווד ריפורטר ואישר כי הוא "מחלים מסרטן".

בהמשך, פגע סרטן הגרון של קילמר באחד הכלים החשובים ביותר לעבודתו של שחקן - קולו. הכוכב עבר ניתוח פיום קנה (טרכאוסטומיה), במסגרתו הוחדר צינור אל קנה הנשימה שלו כדי לאפשר לאוויר שהוא נושם "לעקוף" את אזור הגידול ולהגיע בבטחה למערכת הנשימה שלו. הצינור הנ"ל ממוקם בקרבת מיתרי הקול של קילמר, כך שבשנים האחרונות קולו נשמע גבוה, צרוד וחלש יותר מהקול הסמכותי שאפיין את הופעותיו בקולנוע.
בשיחה בתוכנית "Good Morning America", תיאר קילמר את ההתמודדות שלו, ושידר אופטימיות זהירה. "זה כמו כמו ניב או מבטא אחר", הסביר אז, "אתה צריך להבין איך לתקשר. זה לא שונה מכל אתגר משחקי אחר, זה פשוט סט מסוים מאוד של נסיבות". קילמר התבדח גם על חשבון קולו החדש ואמר "אני מרגיש הרבה יותר טוב מאיך שאני נשמע".

עם היוודע הבשורה הקשה, החלו חבריו של קילמר מהוליווד להספיד אותו. השחקן ג'וש ברולין פרסם בחשבון האינסטגרם שלו תמונה משותפת עם קילמר, וכתב: "נתראה, חבר. אני אתגעגע אליך. היית חכם, מאתגר, אמיץ ויצירתי - לא נשאר הרבה מאלה. אני מקווה לראות אותך למעלה בשמיים כשאגיע לשם בסופו של דבר".
גם השחקן ג'וש גאד, שכתב כי קילמר הגדיר את ילדותו, נפרד: "תנוח בשלום, ואל קילמר. אתה באמת אייקון"; הספדים נוספים הגיעו מהשחקן מת'יו מודין, הבמאי מייקל מאן ומהקומיקאי מייק דרוקר, שכתב כי קילמר "הרגיש כמו שחקן שלא משנה מה החומר - הוא תמיד הבין את המשימה".