בני דור ה-Y, מה הם רוצים? הם רוצים זוגיות אבל מאסו באפליקציות ולא מוכנים להתחייב; הם רוצים אהבת אמת כמו באגדות אבל איך אפשר להישאר עם אותו בן זוג יותר משנה? הם כבר לא ילמדו לתואר באוניברסיטה אלא יקחו קורסים בהעצמה אישית, יספרו לכל מי שלא שאל שהם מכורים לפילאטיס, ישאפו לטבעונות ולא יבקשו מההורים כסף - פשוט כי אמא ואבא כבר יעבירו להם לבד בביט. כן, חבריי לדור, למרות שאנחנו חושבים שאנחנו מיוחדים, כולנו בדיוק, אבל בדיוק, אותו דבר - קצת מטרחנים.
על הרעיון הזה מבוסס "דור הוואי", מופע בידור מוזיקלי סאטירי שנכתב ובוים על ידי גיל כהן ולי מסיקה אוחנה, שאף מככבים בו. מאחוריהם כבר כמעט 150 הצגות, בהפקת תיאטרון הקאמרי, ומדובר בשעה ועשרים של הומור מושחז שלא מובא כ"הצגה" באופן המסורתי שלה אלא יותר כמו מעין מערכונים שעומדים בפני עצמם - אבל גם המשכיים: מתחילים עם זוג שמכיר אחרי סוויפ מוצלח באפליקציה, ממשיך בהתאהבות (הבעיקר-עצמית שלהם, אבל גם אחד בשנייה) ועד לחתונה שמגיעה ומעלה את הדילמה - האם זה לגיטימי להשמיע על רחבת הריקודים שירים של אייל גולן?
ילידי שנות ה-80 וה-90 יודעים שרגעי שיא בחיים לא שווים יותר מדי אם לא מנציחים את זה בסלפי; להיות מחוץ לארון זה אחלה אבל יש גבול גם לזה; לכל אחד יש דעה על כל נושא שבעולם אבל אף אחד לא באמת מבין שום דבר; תרבות הראליטי היא מצד אחד מבדרת אבל לעתים היא מוגזמת ואף מעוררת רחמים; המופע, שבו משחקים גם עפר גרינברג, רעות אלוש/ אנה ג'רבי, נוגע בכל הנושאים הנ"ל, ואם לאמ;לק את הביקורת נאמר בפשטות - זה קורע.
בתום המופע השחקנים אומרים שהוא פופולרי בדייטים - אבל תנו לנו לומר לכם שלא רק. גם זוגות ותיקים יתחברו לסיטואציות על הבמה, וגם אם אלו לא יזכירו להם את תקופת החיפושים אחרי החצי השני (כי הם מהדור שבו הדייטים היו קצת יותר סבירים), הם ימצאו את עצמם צוחקים בקול; כמוהם, גם הורים לבני דור ה-Y שכבר מזמן עברו את הגיל ויזהו דפוסים מדויקים של הילדים שלהם או בני דור ה-Z שיבינו קצת יותר מה עובר על האחים הגדולים שלהם. אם עדיין לא צפיתם - ובכן, כדאי שתדהרו לשם על הקורקינט החשמלי שלכם.
"דור הוואי", כתיבה ובימוי: גיל כהן | ההופעות הבאות בתיאטרון הקאמרי: 5.4, 6.5