תמיד אהבנו ילדים של סלבס, או ליתר דיוק, תמיד אהבנו לשנוא את זה שהם הולכים בדרכם של אמא ואבא. אהבנו לשנוא אותם, לזלזל בכישרון שלהם, אבל גם לקנא בהם ולקרוא בשקיקה כל ריאיון איתם, ואז כמובן לגחך בבוז כשהם טענו ש"הגעתי לאן שהגעתי רק דרך עבודה קשה". כן, בטח. התופעה הזאת קיבלה בשנים האחרונות שם ומיתוג חדשים, "נפו-בייביז" – ה"נפו" הוא קיצור לנפוטיזם. למרות העניין המחודש בתופעה, קשה לקרוא לה חדשה. עסקים משפחתיים ושושלות אצולה היו חלק מהאנושות גם לפני מאות שנים, אז למה שנהיה מופתעים מכך שהנוהג הזה ממשיך להתקיים גם במאה ה-21? זה חלק מהדלק שמניע את הסיבוב של כדור הארץ, הדבר הכי טבעי בעולם.

ובכל זאת, אי אפשר שלא לשים לב לשינוי שעבר היחס לילדי סלבס בשנים האחרונות, וזה לא רק המיתוג מחדש. למעשה, התמורה המשמעותית ביותר התרחשה בדרך שבה ילדי המפורסמים מסתכלים על עצמם. אם בעבר רבים מהם היו מתרחקים מההורים המוכרים, מתעקשים לפלס דרך עצמאית ונזהרים מלדבר עליהם בראיונות, כיום הם נושאים בגאון את שם המשפחה, וגם מצטלמים לרשתות החברתיות עם אמא ואבא ובכך מקפיצים את מספר העוקבים ומעלים את החשיפה. בשנת 2025 זה אומר גם להגדיל את הפרסום והתהילה, מה שעוזר אחר כך בקבלת תפקידים והזדמנויות מקצועיות, וכמובן, בפרנסה. הדרך הארוכה לכוכבות מתקצרת, פעם אחת בזכות שם המשפחה ופעם שנייה בזכות הרשתות החברתיות, והשאר היסטוריה.

נפו-בייביז תוצרת הארץ

זו הסיבה שהמסך שלנו מפוצץ בנפו-בייביז שלא מתביישים בהיותם כאלה, ויותר מכך, שמשתפים פעולה עם אמא ואבא (וסבתא וסבא), מצלמים אותם לסרטונים ברשתות החברתיות וגם משתתפים איתם בפרויקטים שלהם. אם הנפו-בייביז בחו"ל עוד מפלרטטים עם ההכרה בייחוס, הדור הבא של הסלבס הישראלים כבר מחבק אותו. להלן רשימה חלקית: עדן קטורזה כיכבה עם אבא ישראל ב"מה שבע" בקשת 12. אדם גבאי ישחק בסדרה "תוצרת בית" של יס עם אבא ששון. הזמרת נועם קלינשטיין מגייסת דרך קבע את כל בני משפחתה, אמא ריטה, אבא רמי והאחות משי, להצטלם לסרטונים שמקדמים את השירים שלה ברשתות החברתיות.

@noamkleinstein

אירוע שהסלים

♬ original sound - נועם קלינשטיין

אמה אלפי השתתפה עם אבא גורי ב"מה שתגידו" בכאן 11, ואילו אחותה, סול, שיחקה את הבת שלו בסדרה "הטבח". אמיר בנאי ואמא אורנה גילמו דודה ואחיין ב"יניב" של רשת 13. עלמה מיצ'וניק הקליטה שיר עם סבא אושיק לוי. דילן גפן, הבן של אביב והנכד של יהונתן, מככב בפודקאסט עם סבתא נורית. יובל גולד עלה לבמת "הכוכב הבא" עם האחות אדר גולד, בוגרת "כוכב נולד", ועם אימם, הזמרת שרי; זו הייתה סגירת מעגל עבור אדר, שהרגישה שהיא צריכה להסתיר את היותה "הבת-של" כשהשתתפה אי-אז בתוכנית. "זה תיקון בשבילי", כתבה בחשבון האינסטגרם שלה על ההזדמנות.

@alma.michonik מה שנכון נכון #מוזיקהישראלית #CapCut #פוריו ♬ original sound - ミ★ Alma ★彡


יובל גולד (צילום: אור דנון)
יובל גולד, בנה של הזמרת שרי|צילום: אור דנון

יובל גולד עלה לבמת "הכוכב הבא" עם האחות אדר, בוגרת "כוכב נולד", ואימם, הזמרת שרי. זו הייתה סגירת מעגל עבור אדר, שהרגישה שהיא צריכה להסתיר את היותה "הבת-של" כשהשתתפה בתוכנית

מעניין לדון במקרה של יולי ויצמן, בתה בת ה-17.5 של מיכל הקטנה, שעלתה השבוע לכותרות בגלל תקרית אלימה במלון באילת. ביום האחרון לחופשה שלה, בעת שהגיעה עם חברתה לאסוף את הדברים ולצאת חזרה למרכז, התפרץ עימות בינה ובין הנהלת המלון, שטענה שוויצמן התגנבה למלון. אותו עימות תועד במצלמות והופץ ברשת. אמה התייחסה באופן מרומז לתקרית כשפרסמה בחשבון האינסטגרם שלה: "אני פונה לציבור הרחב - בבקשה מכם, תעצרו את הסרטונים שאתם שולחים לי ומעבירים מאחד לשני, תעצרו את גל השמועות". אומנם ויצמן הילדה לא מתכננת ללכת בדרכה של אמה ולהפוך לכוכבת ילדים (נכון לעכשיו), אבל היא שרה, משחקת ומדגמנת, ובעיקר מתחזקת חשבון טיקטוק מגה-מצליח עם 200 אלף עוקבים.

יולי ויצמן (צילום: מתוך ערב טוב עם גיא פינס, קשת 12)
יולי ויצמן, בתה של מיכל הקטנה|צילום: מתוך ערב טוב עם גיא פינס, קשת 12

ובכלל, הטיקטוק הפך לזירת הנפו-בייביז האולטימטיבית. שירה אלתרמן מעלה סרטונים עם אבא עידן, הילי מילר רוקדת עם אבא אדיר על רקע סאונד מ"רמזור", אלעד תורג'מן מעלה לרשת סרטונים מצחיקים עם אבא דן תורג'מן ואמא ענת עצמון. ליעד חן מעלה עם אבא, הזמר אורן חן.

שירה אלתרמן (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של המצולמת)
שירה אלתרמן, בתו של עידן אלתרמן|צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של המצולמת

הטיקטוק הפך לזירת הנפו-בייביז האולטימטיבית. כך למשל שירה אלתרמן, שמעלה סרטונים עם אבא, הקומיקאי עידן אלתרמן, או הילי מילר, שרוקדת עם אבא אדיר על רקע סאונד מ"רמזור"

@eladturgeman

מה אתם הייתם בוחרים?

♬ צליל מקורי - Elad Turgeman

@lllliadi חכו לסוף זה שווה את זה#תתעלמומהצחוקשלי #דניאל_יונה⚽️ #אורןחן #foryou #ישראלבידור ♬ original sound - lllliad

דריה רוזן, שרק לאחרונה כיכבה ב"קרוב אלי" של הבמאית המוכשרת תום נשר, בעצמה בת-של – מעלה סרטונים שלה עם אבא חנוך (פאן פאקט: היא בזוגיות עם נמרוד קושמרו, הבן של דני). את מאיה צפיר תמצאו רוקדת עם אמא מיכל, אבא יואב וסבא טוביה. אלין גולן מעלה סרטונים עם אבא אייל ועם אלירז שדה, בן הזוג של אמא אילנית לוי. לפני כחודשיים, הגיעה גולן לצפות במחזמר שבו מופיעה אמה ומצאה את עצמה כשחקנית מחליפה. גם הצילה את ההפקה וגם קיבלה ניסיון בימתי, כולם יצאו מורווחים.

דריה רוזן (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של המצולמת)
דריה רוזן, בתו של חנוך רוזן|צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של המצולמת

מעבר לים אפשר למצוא את פרנצ'סקה סקורסזה שמעלה סרטונים עם אבא מרטין. סיסטין סטאלון מצלמת את אבא סילבסטר. טילי ראמזי משתפת סרטונים עם אבא גורדון, ואווה פיליפה מעלה לאינסטגרם תמונות עם אמא ריס ווית'רספון. כל הטראפיק הזה מיתרגם כאמור ללייקים ועוקבים, ומשם לתפקידים ותהילה. כל מה שצריך לעשות אחר כך זה לדקלם בראיונות את דף המסרים הקבוע: אני יודעת שאני בת מזל, אבל גם עבדתי קשה בשביל זה.

בלי לערב הורים

לא תמיד הנפו-בייביז התגאו בהיותם כאלה. השחקן ניקולס קייג' לדוגמה, לא נולד בשם הזה. שם המשפחה המקורי שלו היה קופולה, אבל כשהוא נכנס לעולם המשחק הוא החליט לשנות אותו כדי שלא להיות מזוהה עם הדוד המפורסם, הבמאי והתסריטאי פרנסיס פורד קופולה (אגב, זה לא מנע ממנו להיות מלוהק על ידיו לסרט "ראסטי ג'יימס", שהיה אחד מהתפקידים הראשונים בקריירה שלו). באופן דומה, בסרט הראשון שבו שיחקה מיימי גאמר, בתה של מריל סטריפ, היא בחרה להיכתב בקרדיטים בשם הפיקטיבי נטלי שטרן, כדי להבדיל את עצמה מאמה שכיכבה באותו הסרט. כמוהם, השחקן אמיליו אסטבז החליט שלא להשתמש בשם המשפחה של אביו, מרטין שין (בניגוד לאחיו הצעיר, צ'ארלי שין, שדווקא כן אימץ את השם של אבא).

אלה רק דוגמאות אחדות, אבל זה היה הלך הרוח בעבר: להצניע את הייחוס המשפחתי עד כמה שניתן ולנסות להצליח, לפחות למראית עין, בזכות עצמך. המוסכמה הזו רווחה לא רק בשנות ה-80. גם לפני זה שחקנים כמו ג'יין פונדה ומייקל דאגלס נלחמו כדי לבנות לעצמם תדמית שחורגת מהתואר "הילדים-של". פונדה נשרה מהקולג' לאומנויות וניסתה לברוח לפריז כדי להתרחק מצל התהילה של אבא הנרי, ואילו דאגלס שיתף כי רק כאשר זכה באוסקר השני שלו, על תפקידו ב"וול סטריט", הוא הרגיש לראשונה שהוא עומד בזכות עצמו ולא בזכות אבא קירק. "זה היה הרגע שבו החיים שלי כשחקן השתנו, כשסוף-סוף יצאתי מהצל של אבא שלי, עם הזהות של עצמי", אמר בריאיון.

גם בשנים האחרונות עוד ניתן לראות שאריות של המגמה הזו. אליזבת' אולסן (וונדה מקסימוף מהיקום של מארוול) – לא הבת-של, אחות-של – סיפרה בריאיון כי שקלה לשנות את שם משפחתה בתחילת הקריירה כדי שלא להיות מקושרת עם אחיותיה מרי-קייט ואשלי. ווילו וג'יידן סמית', הילדים של וויל וג'יידה פינקט, השמיטו את שם המשפחה שלהם משם הבמה ומזדהים בשמם הפרטי בלבד. נפו-בייבי מסוג קצת אחר היא מליה אובמה, בתם של מישל וברק, שעושה את צעדיה הראשונים כקולנוענית. אובמה הבת החליטה להופיע בהקרנת סרט הבכורה שלה בשמה האמצעי, מליה אן. בריאיון משותף עם אביה, נשיא ארה"ב לשעבר, הוא סיפר כי הזכיר באוזני בתו שלמרות שינוי השם, כולם יידעו מי היא. "היא אמרה, 'אתה יודע מה? אני רוצה שהם יצפו בזה בפעם הראשונה ולא תהיה להם בשום אופן את האסוציאציה הזאת'. אני חושב שהבנות שלנו יוצאות מגדרן כדי לא לנסות למנף את זה".

אבל האמת היא שאבא ברק די צודק. כולם יודעים גם ככה, אז הניסיון להסתיר נראה עקום ולא טבעי, סימון וי שהוא די מיותר. על הרקע הזה מגיע הדור הצעיר, דור שנולד למציאות שבה המידע נגיש לכולם כל הזמן, זה שיודע שאין שום דרך להתחמק מהגורל הזה, של להיות נפו-בייבי ולהיתפס ככזה. אז הוא לוקח את החיסרון והופך אותו ליתרון: במקום להתאמץ להיות ישות נפרדת, להיכנע לזרמים התת-קרקעיים, לתת לקהל את מה שהוא רוצה ולחבק את מה שהיה פעם מקור לבושה ולקלון – לענוד את שם המשפחה בגאון, כי אם כבר, אז כבר.

לאבא שלי יש סולם (לתעשייה)

המונח "נפוטיזם בייבי" היה בסביבה עוד מתחילת העשור הקודם, אבל תשומת הלב הציבורית הופנתה אליו בעקבות ציוץ טוויטר תמים של מריאם דראג'י, צעירה ממוצא קנדי-אלג'יראי בת 25 שגילתה לראשונה בתחילת 2022 שלשחקנית "אופוריה" מוד אפאטו יש הורים מאוד מפורסמים. "גיליתי שהשחקנית שמגלמת את לקסי היא נפוטיזם בייבי", כתבה דראג'י בציוץ שהתפוצץ, "אמא שלה היא לזלי מאן ואבא שלה הוא במאי קולנוע. LOL". הציוץ הפך לוויראלי במהירות, ולא רק בגלל המונח, אלא בעיקר כי הגולשים השתגעו מכך שמישהי לומדת על אודות קיומו של ג'אד אפאטו, אחד מהמפיקים והבמאים הכי מצליחים בהוליווד ב-20 השנה האחרונות דרך הבת שלו, ואפילו לא מציינת את שמו.

בסוף אותה השנה הגולשים כבר החלו לקצר את ה"נפוטיזם" ל"נפו", והחותמת הסופית לכך שמדובר בתופעה הגיעה בדמות כתבת שער בניו יורק מגזין שכותרתה "איך נולד נפו-בייבי: הוליווד תמיד אהבה ילדים של מפורסמים. ב-2022 האינטרנט צמצם אותם לשתי מילים קטנות".

אי אפשר להתעלם מכך שהמונח נפו-בייבי הוא מונח מקטין ולא מפרגן במיוחד, כי הוא הופך גם את הכישרונות הכי גדולים לתינוקות חסרי ישע. בהתאם, היו גם כמה נפו-בייביז שהגיבו על המינוח החדש בשליליות. מוד אפאטו שיתפה בריאיון כי הוא "מעציב" אותה, וזואי קרביץ, בתם של ליסה בונה ולני קרביץ, הודתה כי הוא ממלא אותה "חוסר ביטחון עמוק". אמה רוברטס, אחייניתה של ג'וליה ובתו של השחקן אריק רוברטס, טענה בריאיון שנערך איתה בקיץ האחרון שהפסידה לא מעט עבודות בגלל הייחוס המשפחתי. "לאנשים יש דעות, לפעמים לא טובות, על אנשים במשפחה שלך. מעולם לא קיבלתי עבודה בגלל זה, ואני יודעת בוודאות שאיבדתי כמה עבודות בגלל זה".

אז נוצרו לנו שני מחנות, אלה שגאים בהיותם ילדים-של ומחבקים את הנפוטיזם, ואלו שעדיין עומדים על כך שהם אומנים בזכות עצמם. חלקם, כמו רוברטס, אפילו מקצינים וטוענים שהייחוס המשפחתי לא רק שלא תרם להם, אלא אפילו הקשה עליהם. אלה, באופן לא מפתיע, חוטפים הרבה שנאה ברשת. כך הכוכבת העולה לילי-רוז דפ, בתם של ונסה פאראדי וג'וני דפ. "לאינטרנט הרבה יותר אכפת מי המשפחה שלך מאשר למלהקים. אולי זה עוזר לי לשים את הרגל בדלת, אבל עדיין, כל מה שיש זה רגל בדלת. יש עוד המון עבודה שמגיעה אחרי זה", אמרה בריאיון למגזין ELLE. "מוזר בעיניי לצמצם מישהו לרעיון שהוא נמצא במקום מסוים רק בגלל עניין בין-דורי. אם אבא או אמא של מישהו הם רופאים, ואז גם הילד שלהם הופך להיות רופא, אף אחד לא אומר 'את רופאה רק בגלל שההורים שלך הם רופאים'. זה כזה, 'לא, הלכתי לבית ספר לרפואה והוכשרתי לתפקיד'". 

לילי רוז דפ
לילי-רוז דפ, בתם של ונסה פאראדי וג'וני דפ

השחקנית לילי-רוז דפ, בתם של ונסה פאראדי וג'וני דפ: "לאינטרנט הרבה יותר אכפת מי המשפחה שלך מאשר למלהקים. מוזר בעיניי לצמצם מישהו לרעיון שהוא נמצא במקום מסוים רק בגלל עניין בין-דורי"

התגובות הזועמות לריאיון לא איחרו לבוא. "את יכולה ללכת לבכות בווילה שלך במאליבו", יצאה עליה אחת הקולגות, דוגמנית-העל האיטלקייה ויטוריה צ'רטי. הניסוחים של דפ אכן מעצבנים, פריווילגיים ובמקרים רבים פשוט מוטעים. מנגד, חייבים להודות שיש לה גם נקודה שלא ניתן להתווכח איתה. לא חסרות משפחות בעולם שבהן ההורים עובדים במקצוע מסוים ואז הילדים הולכים בדרכם, ואף אחד לא מרים גבה. ישנן משפחות שלמות של רופאים, עורכי דין, רואי חשבון, טייסים, קבלנים ומורים, וגם לא מעט פוליטיקאים. נפו-בייבי פוליטי אחד הוא נשיא המדינה הנוכחי שלנו.

מנגד קמו נפו-בייביז שהחליטו להפוך את הלימון המריר ללימונדה מתוקה, כמו היילי ביבר, שמתהדרת בשם הנעורים בולדווין ממש כמו אביה סטיבן ודודה אלק. ביבר עשתה ריקליימינג למושג והתהלכה ברחובות לוס אנג'לס בחולצת בטן לבנה ועליה הכיתוב "Nepo Baby". "זו הייתה הדרך שלי להגיד, 'אני מאוד ערה לסיטואציה ואני הולכת ללבוש את זה בגאווה, כי אתם גם ככה שמים עליי את התווית הזאת', וזה נכון", היא אמרה אז.

שמם הולך לפניהם

אם יש מותג שאוהב נפו-בייביז במיוחד, זה כנראה דיסני. בדצמבר יצא הסרט "מופאסה: מלך האריות", פריקוול לעיבוד הלייב אקשן שיצא ב-2019 לסרט האנימציה המקורי. ביונסה חזרה לדבב את דמותה של הלביאה נלה, ולתפקיד קיארה, בתם של נלה וסימבה, נבחרה בתה ובתו של הראפר ג'יי-זי, בלו אייבי קרטר. במאי הסרט בארי ג'נקינס טען למרבה ההפתעה שלמרות שקל להניח שההורים של בלו אייבי הם שסידרו לה את התפקיד, למעשה לא היה להם חלק בבחירתה. בריאיון למגזין People הוא סיפר שהוא בחר אותה לתפקיד פשוט "מפני שהוא ממש אהב את הקול שלה".

אם לא די בכך, בשנה שעברה החליטו בדיסני על הקרנה מיוחדת של "מלך האריות" המקורי ב"הוליווד בול", אמפיתיאטרון ענק בלוס אנג'לס לצד מוזיקה של תזמורת חיה, זיקוקים והופעות חיות. כמה מהשחקנים המקוריים הגיעו לשיר, כאשר את סימבה נבחרה לגלם ילדה בשם נורת' ווסט, הבת של קים קרדשיאן וקניה ווסט. למרות שם המשפחה, ההופעה של ווסט הצעירה הושמצה מכל עבר, והדיון הסוער על אודות נפו-בייביז התעורר שוב. בניגוד למקרים הקודמים, במקרה הספציפי הזה לא ניתן היה למרוח את הליהוק בחמאה ולטעון שהילדה קיבלה את התפקיד בגלל שהיא האדם שנמצא הכי מתאים. אפילו אמא קים הודתה באמת המרה: "היא לא וויטני יוסטון. אני יודעת שהיא קיבלה את התפקיד בגלל ההורים שלה", היא אמרה בסדרת הדוקו-ריאליטי המשפחתית, "הקרדשיאנס".

אז למה אנחנו כועסים כל כך ומופעלים רגשית כשהנפוטיזם המשפחתי מגיע לתעשיית הבידור? קודם כל, כי זה מול העיניים שלנו. אין לי מה לכעוס על משפחת רופאים רנדומלית על כך שהיא התקדמה בעזרת נפוטיזם, אני לא מכירה אותם. שנית, בניגוד למקצועות כמו טיסה, רפואה ומשפטים, בהוליווד אין מבחני לשכה ואין תו תקן. קשה מאוד להוכיח שמישהו אכן ראוי בגלל היכולות שלו ולא בגלל הייחוס.

אי אפשר להתעלם מכך שזו מראה עגומה ומתסכלת שמוכיחה שהחלום האמריקאי, זה שטוען שמי שעובד קשה מצליח, הוא שקר קפיטליסטי מתוחכם. לרובנו יהיו חלומות גדולים שלא נצליח להגשים, ואחת מהסיבות לכך היא שלא בהכרח נולדנו להורים הנכונים. ובכלל, בתעשיית הבידור אותה "רגל בדלת" היא חצי מהעבודה. אומנים מבלים שנים בניסיון לפרוץ לתודעה, עובדים על זה נורא קשה, ורבים מהם סיימו את הקריירה ומעולם לא קיבלו את אותה הזדמנות נכספת.

ויש עוד נקודה שחשוב להתייחס אליה. אומנם זו דעה שנויה במחלוקת, אך יש מי שטוענות שהמונח נמצא בשימוש הרבה יותר תכוף בהקשרים של נשים, ומשוכנעות שהיחס לנשים במעמד הזה שונה מזה שמקבלים הגברים. "אני פשוט שומעת את זה הרבה יותר על נשים, ואני לא חושבת שזה צירוף מקרים", אמרה על כך דפ הצעירה.

גם ללילי אחרת, הזמרת לילי אלן, בתם של מפיקת הקולנוע אליסון אואן והשחקן קית' אלן, יש מחשבות בנושא. במאי האחרון שיתפה הזמרת הבריטית בפודקאסט שלה, Miss Me, שהיא רואה את השימוש במונח "נפו-בייביז" מקביל לשימוש במונח "קארן", שהוא כינוי גנאי סטריאוטיפי לאמא לבנה וטרחנית בגיל העמידה. "קוראים לי נפו-בייבי כל הזמן. האמת, לא כל כך אכפת לי מהקטע של הנפוטיזם, זה ה'בייבי' שמעצבן אותי. אני כמעט בת 40! זה נועד להפוך אותי לאינפנטילית". בהמשך דבריה נתנה אלן לדוגמה את אחיה, השחקן אלפי אלן שכיכב ב"משחקי הכס". "לאח שלי, למשל, לא קוראים נפו-בייבי – ולי כן".

לילי אלן (צילום: מעמוד האינסטגרם lilyallen)
לילי אלן, בתם של מפיקת הקולנוע אליסון אואן והשחקן קית' אלן|צילום: מעמוד האינסטגרם lilyallen

גם אמה רוברטס יצאה נגד המגמה הזו. "אני מרגישה שעל בנות צעירות מקשים יותר בעניין הזה של הנפו-בייבי. אני לא ממש רואה שקוראים ככה לבנים של שחקנים מפורסמים. לא שצריך לקרוא להם ככה, אני לא חושבת שאף אחד לא צריך לקבל כינויים על זה שהוא רוצה לרדוף אחר החלומות שלו". בהמשך הוסיפה השחקנית: "למה אף אחד לא קורא לג'ורג' קלוני נפו-בייבי? רוזמרי קלוני (דודתו – כ"ש) הייתה אייקון".

מותה של המריטוקרטיה

אחת מהעלילות בעונה החדשה של הסדרה שהיא אולי הסדרה הכי מצליחה בעולם כרגע, "הלוטוס הלבן", עוסקת בקורותיהם של בני משפחת רטליף העשירים והמיוחסים. באופן אירוני, שניים משלושת השחקנים שלוהקו לתפקיד ילדי המשפחה הם נפו-בייביז: סאם ניבולה, בנם של השחקנים אמילי מורטימר ואלסנדרו ניבולה, ופטריק שוורצנגר, בנם של מריה שרייבר וארנולד שוורצנגר. בן לילה הפכו שני השחקנים לידועים בכל העולם.

פטריק שוורצנגר (צילום: Photo by Jeff KravitzFilmMagic for HBO)
פטריק שוורצנגר, בנם של מריה שרייבר וארנולד שוורצנגר|צילום: Photo by Jeff KravitzFilmMagic for HBO

פטריק שוורצנגר, בנם של מריה שרייבר וארנולד שוורצנגר, לוהק לסדרה "הלוטוס הלבן" לצד נפו-בייבי אחר, סאם ניבולה, בנם של השחקנים אמילי מורטימר ואלסנדרו ניבולה

מצד אחד, אי אפשר לערער על העובדה שהם נבחרו לתפקיד בגלל שהם באמת שחקנים מעולים, ואכן רואים בסדרה את הכישרון שלהם. ולגבי האודישן? אולי הם קיבלו אותו בזכות עצמם, אולי בזכות ההורים שלהם, אולי בזכות הגנים המעולים והכישרון המולד, ואולי כי הם מכירים את התעשייה כמו את כף היד שלהם. כך או כך, לא משנה כמה נציף את הנושא הזה שוב ושוב, זה המצב, זה העולם שאנחנו חיים בו. כל פעם תהיה סדרה חדשה ובכל פעם ילהקו אליה נפו-בייבי, ואנחנו נופתע מחדש שהנוהג הזה ממשיך להתקיים באין מפריע.

מריטוקרטיה היא תפיסת עולם שעל פיה כוח מוענק לאנשים בהסתמך על כישרונם וכישוריהם במקום על עושרם או מעמדם החברתי. זוהי תפיסה אוטופית שכמעט לא מתקיימת בעולם, ובטח שלא בעולם הזוהר, שמעולם לא היה תחום בלעדי של בעלי כישורים. כנראה לא נותר לנו אלא להשלים עם זה, בדיוק כפי שהנפו-בייביז הישראליים השלימו עם זה. איך אמרה מאיה הוק, בתם של אומה תורמן ואית'ן הוק, בריאיון לטיימס? "יש כל כך הרבה אנשים שמגיע להם לחיות חיים מהסוג הזה, אבל לא חיים אותם. אני מרגישה בנוח עם זה שלא מגיע לי, וחיה אותם בכל זאת".