בעלי העסקים בכיכר המדינה בתל אביב דורשים מהעירייה להקים ועדת קבלה לעסקים חדשים בכיכר. הסוחרים שלחו מכתב לראש העיר רון חולדאי ובו כתבו: "אנו פונים אליך בדרישה להעביר תקנה עירונית אשר תקבע כי בעלי עסקים חדשים יידרשו לעבור ועדת קבלה שתבטיח כי ביכולתם לעמוד בסטנדרט הגבוה של העסקים במקום".
במכתב מספרים בעלי העסקים כי הכיכר, שהיתה בעבר מוקד קניות של מותגי היוקרה המובילים בעולם, סובלת מהזנחה של העירייה ובעיות תשתית ותחבורה ו"מתחלופה גבוהה של עסקים שעלולה לפגוע ביוקרה אשר עטפה לאורך השנים את כיכר המדינה ואשר עלולה לפגוע באופן ישיר גם בנו, בעלי העסקים במקום".
את ההשראה ליצירת ועדת קבלה קיבלו בעלי העסקים מוועדות קבלה במושבים וקיבוצים שבוחרות את האנשים שיוכלו לגור אצלם. "תקנת ועדת הקבלה מונהגת בהצלחה יתרה כבר שנים ביישובים קהילתיים, קיבוצים ומושבים, וברור לנו כי זהו הפתרון הראוי ביותר אשר יבטיח כי לכיכר המדינה יגיעו אך ורק עסקים איתנים שיתאימו למרקם הייחודי של העסקים באזור".
עוד ב-mako כסף:
- מה החלק שלכם בתגלית הנפט בים המלח?
- 10 ספרים שחייבים לקרוא כדי להצליח
- מי יפצה אתכם במקרה של תאונת פגע וברח?
סילביה שוורצמן, בעלות חנות אניגמה המוכרת את המותג Dior, משווה בראיון ל-TheMarker בין הכיכר למושבים ולקניונים אחרים: "אנחנו רוצים שכמו שבוחרים מי יגור בקיבוצים וכמו שבוחרים מי נכס לקניונים, יבחרו מי נכנס לכיכר".
הקניון הוא בבעלות פרטית, הבעלים מחליטים מי יהיה השוכר שלהם.
"אנחנו גם קניון פתוח של עסקים".
אתם רוצים שהעירייה תגיד לבעלי החנויות למי מותר להם להשכיר ובאיזה מחיר?
"אולי כן. כמו שבקניון יש מישהו שמחליט איזה חנויות יש".
העירייה לא מנהלת רחובות - לא את דיזינגוף ולא את שינקין.
"כיכר המדינה זה משהו אחר. יש ריכוז של מותגים יוקרתיים ואנחנו רוצים לשמור על המקום. אני בטוחה שעיריות בעולם גם מתערבות איזה חנויות יהיו ברחובות היוקרתיים, בבונד בלונדון ובשדרה החמישית בניו יורק".
את יודעת אם עיריית נו יורק מחליטה איזה עסקים יפתחו בשדרה החמישית?
"אני כמעט בטוחה שלא כל דבר אפשר לעשות בשדרה החמישית. אני חושבת שכל עירייה שמעוניינת ברחוב יוקרתי גם מסתכלת מי נכנס ולא כל דבר אפשר לעשות. ההיגיון אומר לי את זה".
ומה יהיה אם בעל חנות לא ימצא שוכר ברמה שמתאימה לכם במחיר שהוא רוצה לאורך זמן?
"הוא יחכה שיבוא מישהו מתאים. וזה לא ייקח שנתיים, אם תהיה רמה גבוהה יהיה ביקוש לבוא ולפתוח חנויות. אם יהיו קריטריונים, אנשים שמעוניינים בחנויות ברמה יידעו לאן לבוא".
איזה חנויות מפריעות לכם בכלל ואיך תקבעו את הקריטריונים והסטנדרט של החנויות שיורשו להיכנס לכיכר?
"יש חנויות שלא אמורות להיות בכיכר. למשל, מינימרקט שלא התחלף 50 שנה והוא כולו מלוכלך. יש חנויות שהסחורה שלהם לא מתאימה והתחלופה שלהן גבוהה. עובדה שאנחנו, החנויות שהן הגרעין של הכיכר עם המותגים הבינלאומיים, מחזיקות עשרות שנים"
את רוצה להוציא את בעל המינימרקט מהכיכר אחרי 50 שנה?
תגובת עיריית תל אביב-יפו: "המכתב התקבל והעירייה תשיב באופן מסודר. על פני הדברים נראה כי הדרישה תמוהה מכיוון שלא ברור אילו כלים יש בידי העירייה להתערב בנכסים בבעלות פרטית. יש לציין כי העירייה אינה מזניחה את המקום אלא פועלת על פי סדרי עדיפויות בכל רחבי העיר. כמו כן, אזור כיכר המדינה עתיד לעבור התחדשות משמעותית בשנים הקרובות, זאת במסגרת תכניות פיתוח אשר פורסמו בחודשים האחרונים".
יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:
מנכ"ל איגוד חברות הביטוח התפטר
חנן מור הופכת נכס בפולין למלון של 166 חדרים