פעם בשנה מקדישים בישראל שעה לנזקים שעושה האדם לסביבה: לקרחונים שנמסים, לעלייה במידות החום, לחור באוזון, להכחדת בעלי חיים וצמחים וכמובן - התמעטות מקורות המים. כל אלה נגרמים על ידי גזי החממה שאנחנו, בני האדם, מייצרים.
האקט הסמלי שביצענו הערב, שעה של חיסכון באנרגיה, אולי לא ישנה באופן מהותי את המצב - אבל בהחלט מדובר בהזדמנות לבחון מה כל אחד מאיתנו יכול לעשות למען הכדור.
בית ממוצע בישראל צורך המון אנרגיה. מכשירי החשמל הביתיים פולטים פחמן דו-חמצני שתורם להתחממות כדור הארץ. מקרר פולט 1.18 טונות של פחמן דו-חמצני מדי שנה, מזגן מייצר 2.25 טונות של הגז הרעיל, מדיח כלים מביא לשחרור 1.8 טונות של פחמן דו-חמצני ומייבש כביסה פולט 1.2 טון של הגז מדי שנה.
למלא את המדיח והמייבש
אז איך אנחנו יכולים לחסוך, ולו במעט? אפשר להתחיל בכך שנמלא בכל פעם את המדיח, את מכונת הכביסה וגם את המייבש עד הסוף, במקום להפעיל אותם שוב ושוב לא מלאים. לא צריך לחזור אל הטבע, אבל בישראל בהחלט אפשר לתלות הבגדים על חבל התלייה - זה הרבה יותר נקי ופחות מזהם את הסביבה.
אחת הפעולות הפשוטות ביותר קשורה לכיבוי האור. פרט לעובדה שעדיף שלא להדליק אור באמצע היום וחשוב לכבות אותו כשיוצאים מהחדר - יש גם דרך טובה להתייעלות: הנורות החסכוניות צורכות 60% פחות אנרגיה מנורות ליבון רגילות, ואורך החיים שלהן גבוה פי 10 מזה של נורה רגילה.
אז אם ישבתם הערב בחושך וגם אם דילגתם על הסמליות: לכבודו של כדור הארץ כדאי לשים לב ולהתחיל לחסוך באנרגיה. אם כל אחד מאיתנו יעשה מאמץ קטן, נוכל להביא לשיפור במצבו.