"כשאין חורים בשיניים לא הולכים לרופא", טוענת תחיה כשהיא שומעת על זוג שהולך לטיפול זוגי דווקא לפני החתונה. "יש משברים בדרך", מנסה מנחם לשכנע. "מי שיש לו משברים לא צריך להתחתן", היא קובעת בתגובה.
מסעם של בני הזוג הורוביץ אל עולם הטיפול הזוגי מוביל אותם ללא מעט ויכוחים, אבל גם לתגליות. "אני הייתי הפשרה שלך ואתה היית הפשרה שלי", מגלה תחיה. "ופשרות זה בדיוק העניין. כנראה צריך לעשות פשרות". אבל למנחם קשה לשמוע.
אז למה בעצם כל כך הרבה זוגות פונים לייעוץ. "אם אני לא רוצה להתגרש מאשתי, ואני רוצה לשמור על מערכת יחסים טובה בבית, הייעוץ יכול לעזור להרבה זוגות", טוען אבי זיתן, מומחה לשיווק ולאסטרטגיה. "היום 25 אחוז מהזוגות מתגרשים. אם הם הולכים למכון או לסדנאות, זה מוריד את כל האגרסיות ומחבר את שניהם ביחד. זה עושה משהו שקשה לייצר לבד".
"יש לנו שינוי במודל המשפחתי בהמון מובנים", מסבירה ליאן סלע, משנה למנכ"ל מכון אדלר. "גם של המבנה וגם של המודל הקודם. המודל הקודם כבר לא עובד. אין היררכיה משפחתית. צריך למצוא דרכים חדשות, והדור הנוכחי מבולבל".
אבל תחיה עדיין חוששת. "ההליכה לאיש המקצוע הזה יותר מדי חופר ויותר בעייתיות יתר ממה שהיא באמת", היא אומרת. "לא חייבים לרוץ לכל בעלי המקצוע חופרי הנפש למיניהם".
ויש לה גם עצה לזוגות. "הפטנט הגדול הוא געגוע. אני אחת לחודשיים נוסעת לחוץ לארץ. או כשצעירים, לדאוג שייצאו למילואים. פשוט להתגעגע. לדאוג לא להיות כל הזמן יחד".