בית המשפט לתעבורה בבאר שבע גזר 4 חודשי עבודות שירות על רוכב אופניים חשמליים כבן 43 שנסע באור אדום ופגע באורח קשה בקשישה שחצתה את הכביש במעבר חצייה. השופט הבכיר אלון אופיר מ קבע כי לצד הפגיעות החמורות להן גרם הנאשם, יש להתחשב בכך שהנפגעת התרשלה בעצמה כשירדה לכביש מבלי להביט לצדדים. עוד ציין השופט לטובת הנאשם את הודאתו המידיית, חרטתו הכנה והעובדה שהוא מפרנס לבדו שני ילדים ושקוע בחובות. רישיונו של הנאשם נפסל ל-36 חודשים והוא יפצה את הנפגעת ב-3,000 שקלים.

התאונה התרחשה בצומת הרחובות רגר והנרייטה סולד בבאר שבע באפריל 2019. מסרטון מצלמת האבטחה שהייתה במקום עלה כי הנאשם נסע באיטיות אבל המשיך גם כשהאור ברמזור התחלף לאדום. בשלב הזה, הרמזור במעבר החצייה הפך לירוק והוא התנגש בהולכת רגל בת ה-70 שירדה לכביש. כתוצאה מהתאונה נפגעה הקשישה באורח קשה בכל גופה, עברה ניתוחי ראש וטיפולים רבים וכיום היא משותקת בחצי גוף.

הנאשם הודה במעשיו והורשע בגרימת התאונה. במסגרת הטיעונים לעונש הדגישה המדינה את הסבל הרב שנגרם לנפגעת ולמשפחתה, וביקשה להטיל על הנאשם עד שנת מאסר, פסילת רישיון לתקופה ארוכה, מאסר ופסילה על תנאי ותשלום פיצוי לנפגעת.

הסניגורית הפנתה לסרטון מצלמת האבטחה שהעיד כי הנאשם דיווש במהירות נמוכה ושהנפגעת לא הסתכלה שמאלה לפני שירדה לכביש, בניגוד לחוק. היא הדגישה שהנאשם לקח אחריות מלאה על המעשים והביע צער עמוק על הסבל שגרם לנפגעת ומשפחתה. היא ביקשה להתחשב ברשלנות התורמת של הנפגעת ובנסיבות החיים המורכבות של הנאשם, שמגדל שני ילדים לבד ומפרנס אותם מעבודת כפיים קשה במפעלי מתכות. לפיכך היא ביקשה לגזור עליו עבודות שירות ופסילה לתקופה קצרה שלא תחול על מלגזה, כדי שיוכל להמשיך לעבוד.

שתי רשלנויות בו זמנית

השופט הבכיר אלון אופיר קבע כי בתאונה הנוכחית התרחשו שתי רשלנויות בו זמנית, אבל אין ספק שהרשלנות המרכזית היא של הנאשם. בנסיבות האלה השופט העמיד את מתחם הענישה על טווח של 3 חודשי מאסר או עבודות שירות עד 8 חודשי מאסר בפועל, ופסילת רישיון שנעה בין 8 לבין 48 חודשים.

השופט מצא כי בהתחשב בנסיבות האישיות של הנאשם ובהתנהלותו יש מקום להעמיד את העונש על 4 חודשי עבודות שירות לצד פסילה משמעותית של 36 חודשים.

הוא ציין בין היתר כי הנאשם הודה ולקח אחריות מלאה על מעשיו, אין לו עבר תעבורתי כבד ומאז 2014 לא ביצע עבירות תנועה כלל. בנוסף, הוא מפרנס לבדו שני ילדים ושקוע בחובות כבדים. כמו כן התרשם השופט שהנאשם הביע חרטה עמוקה וכנה על ההתנהגות הרשלנית שלו ועל הכאב והצער שגרם לנפגעת ולמשפחתה.

השופט הדגיש כי במסגרת ההחלטה על העונש הוא התחשב בסבל הבל יתואר שעברה הנפגעת, שנותרה בחיים בנס, בזכות תמיכה ואהבה רבה מצד המשפחה.

בנוסף לעבודות השירות והפסילה, השופט חייב את הנאשם לפצות את הנפגעת ב-3,000 שקלים וגזר עליו 6 חודשי פסילה על תנאי למשך 3 שנים ו-5 חודשי מאסר על תנאי למשך שנתיים.

עו
עו"ד דוד טובול|צילום: צילום עצמי, פסקדין
 

ב"כ המדינה: עו"ד דנה נעים, שלוחת תביעות נגב

ב"כ הנאשם: יהודית ברקוביץ', עו"ד תעבורה

עו"ד דוד טובול עוסק/ת ב- תעבורה
הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.