מהפכה בעלויות התחבורה הציבורית בישראל בפתח: ביום שישי (25 באפריל) ייכנס לתוקף עדכון תעריפים רחב היקף, לצד הרחבת רפורמת "צדק תחבורתי", מה שישפיע באופן ניכר על נוסעי התחבורה הציבורית בישראל. הרפורמה כוללת התייקרויות במחירי נסיעות בודדות ובמנויי חופשי-חודשי, לצד הרחבת ההנחות לאוכלוסיות זכאיות, בין היתר, נוסעים בני 67 ומעלה ייסעו בחינם ויינתנו הטבות נוספות לצעירים ולתושבים מהפריפריה.
על אף כל הרפורמות, השדרוגים וההתייעלות, מחירי התחבורה הציבורית בישראל רק ממשיכים לעלות. לפי משרד התחבורה מחירי הנסיעות הבודדות יעלו ב-2 שקלים, החופשי יומי והחופשי חודשי המשולב באוטובוסים וברכבת הקלה יתייקרו בעד 33% ומחירי המנויים לרכבת יתייקרו בכ-20%.
הבשורה המרכזית מגיעה מאפליקציות התשלום, בהן מחיר הנסיעה יחושב באופן יומי וחודשי דינמי. בכל יום ייבחר באופן אוטומטי המסלול הזול ביותר: סך עלות כל הנסיעות או עלות כרטיס חופשי יומי. בסוף כל חודש תתבצע בדיקה חוזרת, שתשווה בין סך התשלומים היומיים לבין מנוי חופשי-חודשי – ותבחר את האפשרות הזולה עבור הנוסע.
לעומת זאת, נוסעים שמשתמשים בכרטיס רב-קו יצטרכו להחליט מראש אם לרכוש נסיעה בודדת, להטעין ערך צבור או לרכוש מנוי חודשי שיתייקר בעשרות אחוזים – ללא אפשרות ליהנות מהחישוב הדינמי שמציעות האפליקציות.
הרפורמה צפויה להשפיע על הרגלי הנסיעה ועל אופן בחירת אמצעי התשלום של מיליוני נוסעים בישראל. לצד ההתייקרויות, מדובר גם בהזדמנות לחסוך – במיוחד עבור מי שידעו לנצל את מנגנוני ההנחה החדשים ואת חישובי המחיר החכמים.
במקביל לעליית המחירים, תיכנס לתוקפה גם הפעימה השנייה של רפורמת "צדק תחבורתי". המשמעות היא שבני 67 ומעלה יהיו זכאים לנסוע בתחבורה ציבורית בחינם, זכות שעד כה הייתה שמורה רק לבני 75 ומעלה, וצעירים ותושבי הפריפריה שרוכשים חופשי חודשי יהיו זכאים להטבות נוספות. בפועל מדובר בפלח ציבור ספציפי, בגיל, במגורים וגם בהרגלי הנסיעה.
עד כה לא ברור עד כמה הרפורמה מקלה על הנוסעים. מניתוח שביצעה Moovit-Pango מוצגים תרחישים נפוצים המשקפים את הפערים בין אמצעי התשלום השונים – אפליקציות לעומת כרטיס רב-קו – ואת ההשפעות הכלכליות על נוסעים לפי פרופיל זכאות לפני ואחרי עדכון התעריפים.
מקרה 1: נוסע שגר בפתח תקווה ונוסע לתל אביב הלוך וחזור בכל ימות השבוע
לפני עליית המחירים: 236 שקל
לאחר עליית המחירים: 315 שקל
באפליקציה ובחופשי-חודשי, מדובר בעלייה של 79 שקל בחודש. אם ישתמש בערך צבור ברב קו ישלם לעומת זאת 352 שקלים בחודש.
נוסע בעל הרגל נסיעות דומה שגר בשכונת יעקב אחווה בפתח תקווה יהיה זכאי להנחת אזור גאוגרפי וישלם לאחר עליית המחירים רק 157.5 שקל באפליקציה או בחופשי-חודשי, הוזלה של 78.5 שקל לעומת התשלום הקודם. אם ישתמש בערך צבור ברב-קו ישלם 176 שקל בחודש.
מקרה 2: נוסע מאשקלון שנוסע ברכבת לתל אביב וחזרה לאשקלון ומשתמש באשקלון ובתל אביב באוטובוס בכל כיוון, פעמיים בשבוע
לפני עליית המחירים: 430 שקל
לאחר עליית המחירים: 464 שקל
באפליקציה או בחופשי-חודשי ברב-קו - עלייה של 34 שקל. אם ישלם ערך צבור ברב-קו, עלות הנסיעות תהיה גבוהה אף יותר ותסתכם ב-560 שקל.
נוסע בעל הרגל נסיעות דומה שגר ברחוב הנשיא באשקלון יהיה זכאי להנחת אזור גאוגרפי וישלם לאחר עליית המחירים רק 232 שקל באפליקציה או בחופשי-חודשי, הוזלה של קרוב ל 200 שקל בחודש לעומת התשלום הקודם. אם ישתמש בערך צבור ברב-קו ישלם 280 שקל.
מקרה 3: סטודנט שגר בקריות ונוסע בתוך 90 דקות באוטובוס וברכבלית לאוניברסיטת חיפה הלוך וחזור 3 פעמים בשבוע
לפני עליית המחירים: 96 שקל
אחרי עליית המחירים: 128 שקל
באפליקציה או בערך צבור ברב-קו - עלייה של 32 שקל. אילו רכש חוזה של סטודנט מורחב, היה משלם 1,416 שקלים בשנה. בהתאם לעליית המחירים, עלות חוזה סטודנט מורחב לשנת תשפ"ו (2025–2026) צפויה לעלות ל-1,890 שקל.
סטודנט בעל הרגל נסיעות דומה שגר בשכונות זכאיות לפרופיל חברתי בקריות לא ייהנה מהנחת הפרופיל, שכן איננו מגיע לעלות חופשי חודשי לאחר הנחה - 157.5 שקל בחודש.
מקרה 4: סטודנט הלומד בירושלים, מתגורר בה ונוסע הלוך וחזור לאוניברסיטה בירושלים בימי חול
לפני עליית המחירים: 176 שקל
אחרי עליית המחירים: 235 שקל
אם רכש חוזה של סטודנט מורחב שילם עד כה 1,416 שקל בשנה. בהתאם לעליית המחירים, עלות חוזה סטודנט מורחב לשנת תשפ"ו (2025–2026) צפויה לעלות גם במקרה זה ל-1,890 שקל.
סטודנט בעל הרגל נסיעות דומה שגר בשכונות זכאיות לפרופיל חברתי, לדוגמה בפסגת זאב, יהיה זכאי להנחת אזור גאוגרפי וישלם סכום כולל של 157.5 שקל, הוזלה של 18.5 שקל באפליקציה או בערך צבור ברב-קו.
"עדכון התעריפים עשוי לייקר לנוסע הממוצע את עלות הנסיעה בעד 33%", אומר אייל זיו, מנהל פעילות Moovit-Pango. "לצד זה, לזכאים לפרופיל מטיב הרחבת הרפורמה עשויה להוזיל את עלות הנסיעה החודשית.לדוגמה, נוסעים בעלי פרופיל פריפריה חברתית יהיו זכאים ל-50% הנחה על עלות מנוי חופשי-חודשי, אך רק לאחר שהצטברה עלות חודשית בגובה המחיר המקורי של המנוי. בנוסף, באפליקציות התשלום, בניגוד לרב-קו, ניתן יהיה לשלב את ההנחה הזו עם הנחת סטודנט, אשר תקפה רק עבור נסיעות בודדות – שילוב שיכול להוזיל את העלויות לסטודנטים תושבי הפריפריה הגיאוגרפית והחברתית כלכלית".