הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן מפרסמת אזהרה לציבור בעקבות התרבותם של פרסומים מטעים בתחום רכישת רכבי "אפס קילומטר", במיוחד מצד חברות ליסינג. מדובר בכלי רכב שנרכשו תחילה על ידי חברות הליסינג ונרשמו בבעלותן, ומכירתם לצרכנים נעשית תוך הצגתם כ"חדשים" – למרות שמבחינה רישומית מדובר ברכב יד שנייה.
לפי נתונים שהצטברו ברשות, קיים חשש ממשי להטעיית הצרכנים בעת הצגת המחיר הכולל של הרכב או שווי ההטבה המוצעת, תוך השוואה למחיר מחירון של רכב חדש מהיבואן. אלא שלמעשה, הרכב אינו נחשב חדש – גם אם לא נעשה בו שימוש – שכן הוא כבר נרשם על שם חברה.
הפרקטיקה הזו, כך לדברי הרשות, חזרה לתפוס תאוצה בתקופה האחרונה, בין היתר על רקע עודפי מלאי אצל חברות הליסינג. עודפים אלה נובעים משינויים כלכליים כגון עליית הריבית, עיכובים בשילוח בינלאומי והשפעות מצב החירום הביטחוני.
הרשות מדגישה כי השוואת מחיר הרכב למחיר מחירון של רכב חדש – מבלי לגלות לצרכן במפורש שהוא רכב מיד שנייה – עלולה להוות הטעיה חמורה. גילוי מאוחר של מידע זה, לרבות הבעלות הראשונה ברכב, עלול ליצור מצג שווא ולגרום לצרכנים לשלם סכומים גבוהים מהשווי האמיתי של הרכב.
"אנחנו מזהים מגמה מדאיגה של שיווק רכבים תוך הצגת הטבות מנופחות ביחס למחיר מחירון, מבלי לגלות לצרכן שמדובר ברכב שאינו חדש", מזהיר הממונה על הרשות, קובי זריהן. "מדובר בהטעיה מהותית שעלולה לגרום לנזק כלכלי משמעותי לצרכנים. הרשות קוראת לציבור לנהוג בזהירות, ולדרוש גילוי מלא ושקוף של כל פרטי העסקה – ובפרט את זהות הבעלים הראשון של הרכב ומחיר המחירון האמיתי של הרכב."
הרשות קוראת לציבור להפעיל שיקול דעת, לשאול שאלות, ולוודא שכל פרטי העסקה נמסרים מראש ובשקיפות. כמו כן, הציבור מוזמן לפנות לרשות ולדווח על פרסומים או הצעות שיווק של רכבי "אפס קילומטר" החשודים כמטעים.