רשימת חומרים לבצק:1 קג קמח1 קובית שמרים טריים/ שקית שמרים800 מל (1/3 3 כוסות) מים100 גרם (1/2 כוס) סוכר10 גרם (1 כף) מלח1 ליטר שמן קנולהרשימת חומרים לציפוי:400 גרם (2 כוסות) סוכר.2 גרם (1 כפית) קינמון.אופן ההכנה:מכינים את הבצק: מכניסים לקערת מיקסר את הקמח, שמרים טריים, מים, סוכר ומלח ומערבלים עד שהחומרים נבלעים ומתאחדים בבצק היטב, ומתקבל בצק אחיד וחלק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר, עד להכפלת הנפח. מחממים שמן קנולה (1 ליטר) בסיר רחב ועמוק. בקערה רחבת שוליים מערבבים את הסוכר והקינמון. קורצים עיגולים כ-30 עיגולים ויוצרים צורה של טבעת. מעבירים את הטבעות ספינג' לסיר השמן החם ומטגנים כ-3 דקות מכל צד. מוציאים מן השמן ישירות לקערת הסוכר וטובלים בתערובת הסוכר והקינמון ומגישים.המתכון מתאים ל 25-30 יחידות.מופלטה חגיגיתמרכיבים:1 קג קמח2 כפות שמרים טריים1 כפית מלח½ 2 – 2 כוסות מים פושריםלמילוי:דבשחמאהסוכראופן הכנה:מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והמלח ומוסיפים בהדרגה את המים עד קבלת בצק דביק מעט. מכסים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לתפוח כ-30 דקות. מכינים קערה מרוחה בשמן וקורצים עיגולים מהבצק ומניחים על הקערה. נותנים לעיגולי בצק לנוח כ- 10 דקות בטמפרטורת החדר ומתחילים לעבוד. משטחים את עיגולי הבצק (אפשר עם מערוך או בידיים על גבי משטח משומן קלות) ומניחים במחבת חמה מאוד עם מעט שמן וממתינים עד קבלת צבע זהוב משני צדי המופלטה. מורחים בחמאה וסוכר או דבש, מגלגלים ואוכלים.מתכון ל-25 מופלטות.