מסאחן | ניצן אהרןהמרכיבים:לפוקצ'ה:כף וחצי שמרים יבשיםכף גדושה סוכרכפית מלח200 מל מים פושרים200 מל מים רותחים500 גרם קמח לבןשומן טלה או שמן זיתלמסאחן:שמן ניטרלי (לקונפי)300 גרם פרגית3 בצלים גדולים, פרוסים2 שיני שוםזעתר טרישומן טלה או שמן זיתחצי כפית קינמוןחצי כפית הלחצי כפית ציפורןכפית כמוןחצי כפית מלחלרוטב יוגורט-טחינה:3 כפות טחינה גולמית3 כפות יוגורט כבשיםמיץ מחצי לימוןרבע כפית מלח2 שיני שום, כתושותלקישוט:שקדים פרוסים קלוייםפלפל חריף ועגבנייה שרופים בטאבון, במנגל או בתנורסומאקאופן ההכנה:1. מכינים בצק לפוקצ'ה: מערבבים בקערה שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים את המים הרותחים והפושרים יחד ומערבבים. מניחים ל-5 דקות, עד שרואים שהשמרים התחילו לפעול (יש קצת קצף מלמעלה). מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף עץ עד לאיחוד. מכסים ל-10 דקות.2. מרטיבים ידיים ומבצעים כמה תנועות קיפול (מרימים את הבצק מהמרכז ומקפלים את הפינות פנימה, כל פעם מכיוון אחר). מכסים ומעבירים למקום חמים לעוד 10 דקות.3. משמנים תבנית בשומן טלה או שמן זית ומעבירים את הבצק. מכסים ומתפיחים עוד 10 דק. מוסיפים מעל שומן טלה או שמן זית ואופים ב-220 מעלות טורבו 10 דקות. משם מעבירים לטאבון למכת חום להזהבה.4. מכינים את המסחאן: מחממים שמן עמוק בסיר על אש נמוכה עד לקבלת בועיות קטנות. מוסיפים את הפרגיות והבצל, שיני השום והזעתר הטרי ומטגנים על אש נמוכה כחצי שעה לקבלת קונפי. מוציאים את הפרגיות והבצל וחותכים לרצועות.5. מחממים במחבת שמן זית או שומן טלה ומוסיפים את התבלינים, שייפתחו. מוסיפים את הפרגיות והבצל, טועמים ומתקנים טעמים.6. מכינים רוטב יוגורט: מערבבים יחד את כל המרכיבים ומתקנים טעמים במידת הצורך.7. הרכבת המנה: מניחים בצלחת חתיכה מהפוקצ'ה, ומורחים שכבה יפה של טחינה-יוגורט. מסדרים ערימה של פרגיות ובצל (עם שומן). מקשטים ומגישים.*לגרסה כשרה אפשר להכין את הטחינה על בסיס מים במקום יוגורט.פרחי פסטה ורודה ברוטב כרישה | ענת אגמוןהמרכיבים (ל-4-5 מנות):לבצק הפסטה:500 גרם קמח80 גרם סלק אפוי, מקולף וטחון למשחה חלקה8 חלמוניםקורט מלח דקכף שמןלריקוטה (אפשר להשתמש בריקוטה קנויה):ליטר חלבחצי ליטר שמנת 42%קורט מלח3 כפות חומץ תפוחיםלרוטב:3 כרישות יפות ועבות או 6-8 דקותציר ירקות טובשמן זיתמלחפלפל שחורלבשמל:3 כפות קמח50 גרם חמאהחצי ליטר חלבמלחפלפל שחוראגוז מוסקטלמילוי:ריקוטהרוטב בשמל50 גרם פרמזן טובה, מגוררת50 גרם קשקבל או גבינה פיקנטית אחרת, מגוררתכמה עלי טרגון, בזיליקום ותימין קצוציםמלחפלפל שחוראופן ההכנה:1. מכינים בצק פסטה: מערבבים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה עד שנוצר גוש אחיד. משלימים את הלישה ביד, עוטפים בניילון נצמד ומשאירים למנוחה והתרככות.2. מכינים ריקוטה: מביאים חלב ושמנת לסף רתיחה. אם יש מדחום, עוצרים ב-84 מעלות. מכבים את האש ומוסיפים מלח. מערבבים פנימה חומץ, ולא נוגעים עד שהטמפרטורה יורדת והגבן מתגבש ומשאיר אחריו נוזל כמעט שקוף. מעבירים לסינון במסננת עם בד סינון או חיתול בד.3. לרוטב: בכלי חסין חום שמים את הכרישות (חצויות אם הן גדולות, בשלמותן אם הן קטנות), ציר ירקות ושמן זית עד כיסוי. מכניסים לטאבון חם לא קרוב מדי לאש ל-15-20 דקות, עד שהכרישות מתרככות (אם אין טאבון צולים אותן בתנור בחום 220 מעלות חצי שעה עד שעה). נזהרים לא לשרוף, שהכרישות לא יהיו מרות. מניחים לצינון.4. מפרקים את הכרישות לעלים, קוצצים ומחממים במחבת עם נוזלי הצלייה, לצמצום. מתבלים.5. מכינים בשמל: מטגנים במחבת את הקמח בחמאה עד שהיא נמסה והוא מזהיב קלות. מתבלים. מוסיפים את החלב באיטיות תוך ערבוב מתמיד במטרפה. מפוררים גושים אם יש. שמים לב כשהרביכה מסמיכה ומכבים את האש כשעולה בועת רתיחה ראשונה.6. למילוי: מוסיפים לבשמל את הריקוטה והגבינות המגוררות ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל ואת העלים הקצוצים. מערבבים.7. מכינים את הפסטה: מביאים לרתיחה בסיר גדול מים עם חופן מלח גס. מרדדים רבע מהבצק במערוך עד שהוא נכנס למכונת הפסטה. מפדרים במעט מאוד קמח משני הצדדים בין שלב לשלב. מרדדים עד שהעלה מגיע לעובי הרצוי והוא דק ויציב. ממשיכים כך עם כל הבצק.8. חותכים את יריעות הבצק לריבועים של כ-10*10 סמ, ומניחים כפית של מילוי במרכז כל ריבוע. עוברים באצבע רטובה על שולי הריבועים כדי להבטיח הדבקה טובה, ומקפלים את הפינה השמאלית התחתונה למרכז הקו הישר העליון ככה שנוצרים 3 משולשים. סוגרים היטב סביב המילוי שלא יברח. הופכים לחלק התחתון ומחברים את הפינות אחת בהמשך לשנייה כך שנוצר פרח עם ארבעה עלי כותרת זהים. שימו לב לא לחבר פינה על פינה כמו בטורטליני. ממשיכים כך עם כל הכמות.9. כשכל כמות הפסטה מוכנה בודקים את הרוטב. אם הוא טעים וסמיך אפשר לבשל את הפסטה (היא צריכה בישול קצר).10. מבשלים את הפסטה עד שהיא מוכנה ומוודאים שהיא מבושלת גם באזור הכפלים שלה. מוציאים בכף מסננת.11. להגשה: שמים 4-5 פרחי פסטה בקערה כשהם מונחים יציבים על גופם ועלי הכותרת פרושים. בוזקים סביבם ועליהם מהרוטב ומניחים מעט כרישה בין הפרחים.פיתת יוגורט בטאבון עם זוקיני קלוי ורליש יווני | הדס בנדלהמרכיבים:לפיתה:300 גרם קמח לבן240 גרם יוגורט יווני10 גרם מלח7 גרם אבקת אפייהחופן עלי זעתר או אורגנו טריים, קצוצים דקלממרח טירוקפטרי:1 פלפל ירוק2 חלפיניו או 1 פלפל חריף150 גרם גבינת פטה100 גרם לאבנה סמיכה1 כף שמן זית1 כפית חומץ בן יין לבןשן שוםקורט מלחלזוקיני הצלוי:4 זוקיני, חתוכים לחתיכות שוות2 כפות שמן זיתחצי כפית מלחפלפל שחור גרוסשן שום, כתושהסקוויז לימון טרילרליש יווני:2 עגבניות ירוקות1 חלפיניוחופן שמיר טריחופן עלי נענע טרייםחופן עלי רוקט/חמציץ/גרגיר נחליםעלי זעתר או אורגנו טריים1 בצל שאלוט, קצוץ1 חלפיניו טרי, קצוץ דק1 שן שום, כתושה1 כף שקדים קלויים, קצוצים2-3 כפות חומץ בן יין לבן3 כפות שמן זיתמלחפלפל שחור לפי הטעםסקוויז לימון טרילהגשה:שמן זיתמלח ים אטלנטיאופן ההכנה:1. מכינים את הבצק לפיתות: מערבבים את כל המרכיבים בקערה בעזרת מזלג או כף עד שרוב היוגורט נטמע בקמח ומתקבלת תערובת במרקם של גושים קטנים. מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים כמה דקות, עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-20-30 דקות.2. מכינים ממרח טירוקפטרי: צולים את הפלפלים בטאבון עד להשחמה. טוחנים את כל מרכיבי הטירוקפטרי יחד במעבד מזון, עד לקבלת ממרח חלק. טועמים ומאזנים תיבול לפי הצורך. שומרים בקירור עד ההגשה.3. מכינים את הזוקיני: מערבבים את הזוקיני עם שמן זית, מלח ופלפל עד לציפוי אחיד. צולים בטאבון כ-3 דקות על הצד החם ביותר, הופכים וצולים עוד כדקה. הזוקיני אמורים להשחים יפה אבל להישאר קשיחים. מצננים, מפזרים שום ומזלפים מיץ לימון.4. מכינים רליש: צולים את העגבניות הירוקות והחלפיניו בטאבון, קולפים וקוצצים. קוצצים את כל העלים ומערבבים את כל מרכיבי הרליש. שומרים בצד לספיגת טעמים עד ההגשה.5. אופים את הפיתות: מחממים מחבת ברזל או מחבת אפייה עבה בטאבון. משמנים משטח עבודה בכפית שמן זית. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, ומרדדים כל חלק לעיגול דק. מניחים את הפיתה על המחבת שבטאבון ואופים דקה וחצי, הופכים ואופים עוד דקה עד שהפיתה זהובה ומתנפחת. מכסים במגבת נקייה עד ההגשה.6. הרכבת המנה: מורחים שכבה נדיבה של ממרח טירוקפטרי על כל פיתה. מניחים מעל חתיכות זוקיני קלוי. בעזרת כף מניחים תלוליות מהרליש בין חתיכות הזוקיני. מזלפים מעט שמן זית מעל ובוזקים מעט מלח ים אטלנטי. מגישים מיד.המתכונים מובאים פה כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.