טורטליני און ברודו ועגבניות – יובל רוזןהמרכיבים:לציר -2 בצלים לבנים2 גזרים1 כרישה3 כנפי עוף3 שוקיים1 מח עצם6 שיני שום5-6 גרגירי פלפל אנגליתימין טרימרווהמלחפלפל שחורפלפל לבןתיבול לעוף -פפריקהדבשתימיןשוםמלחלרוטב עגבניות -5 עגבניות מגי בשלות4 כפות שמן זית1 שן שוםמלחלריקוטה -500 גרם חלב100 גרם שמנת מתוקהקורט מלח20 גרם חומץ (כף וחצי בערך)לבצק טורטליני:150 גרם קמח 005 חלמוניםכף שמן זיתקורט מלחלמילוי הטורטליני:3 חתיכות פרגית לא מבושלת2 שוקי עוף שצלינו היטב30 גרם שומן טלה1 מח עצם צלוי1 ביצה200 גרם ריקוטה טרייה (שהכנו)מלחפלפל לבןלעגבניות מיובשות:2 עגבניות מגי, פרוסותשמן זיתלשמן שום:ראש שום שלםשמן ניטרלי (כגון קנולה)אופן ההכנה:1. מכינים את הציר: שמים את כל המרכיבים בסיר ומכסים במים קרים. מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה לפחות 3 שעות (רצוי 4-5). 2. לאחר כ-30 דקות בישול שולים מהסיר את שוקי העוף, מתבלים בפפריקה, דבש, תימין, שום ומלח וצולים בטאבון או בתנור בחום גבוה (כ-220 מעלות) 10-15 דקות, להשחמה יפה. 3. מכינים רוטב עגבניות: חותכים את העגבניות גס. מבשלים עם שמן זית, שום ומלח על אש נמוכה כ-20 דקות, עד לריכוך. טוחנים ומסננים במידת הצורך. 4. מכינים ריקוטה: מחממים את החלב והשמנת בסיר עד סף רתיחה (80-90 מעלות). מוסיפים מלח וחומץ ומערבבים בעדינות עד שמתחילה להיווצר גבינה. מסננים במסננת מרופדת בגזה שעה-שעתיים, עד לקבלת מרקם ריקוטה יציב. 5. מכינים בצק לטורטליני: מערבבים את מרכיבי הבצק ולשים בידיים עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים ומניחים בצד, למנוחה. 6. מכינים את המילוי: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה אך לא נוזלית. 7. מכינים עגבניות מיובשות: מסדרים את פרוסות העגבנייה בתבנית מרופדת נייר אפייה ומטפטפים שמן זית. צולים שעה ורבע בתנור בחום 100 מעלות, עד להתייבשות עדינה. 8. מכינים שמן שום: קולפים את שיני השום ומבשלים בשמן על אש נמוכה מאוד, עד שהשום מתרכך ומזהיב בעדינות. מסננים ושומרים את השמן לבישול, צלייה או השלמה של המנה. 9. מכינים את הטורטליני: מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים, ממלאים ומעצבים לטורטליני. מבשלים במים רותחים מומלחים 2-3 דקות, עד שהטורטליני צפים ומבושלים. 10. הרכבת המנה: מסננים את ציר העוף ומחממים. מסדרים בקערה רוטב עגבניות ושמן שום. יוצקים את הציר החם, ומניחים בתוכו את הטורטליני. מקשטים בעגבניות מיובשות.קרפלך דג עם קרם ירקות צלויים - הדס בנדלהמרכיבים:לבצק הקרפלך -250 גרם קמח 00חצי כפית מלח1 כפית שמן זית130 מל מיםלציר דגים צלוי -ראשי ועצמות דג דניס (או דג לבן אחר)1 גזר לבן, חתוךשורש פטרוזיליה, פרוס3 שיני שוםבצל לבן, חתוך גסענף תימיןענף אורגנוחצי צרור פטרוזיליהכפית זרעי כוסברהכפית גרגירי פלפל שחור2 עלי דפנהליטר מיםמלח ולימון לסיוםלקרם ירקות צלויים -2 קישואים2 גזרים2 בצלים לבניםכף שמן זיתמלחפלפל שחורכפית אורגנו יבשחצי כפית פפריקה מתוקה3 כפות ציר דגים30 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביותכפית שויו עגבניותלמילוי -2 פילה דג דניס, קצוץ דק (כמו טרטר)כף פטרוזיליה קצוצה דקחצי כף טרגון קצוץ דקחצי כפית זרעי כוסברה, קלויים וכתושיםבצל לבן צלוי (נצלה עם מרכיבי קרם הירקות)קליפה מגוררת מחצי לימוןכף שויו עגבניותמיץ מרבע לימוןחצי כפית מלח דק (ועוד לפי הטעם)פלפל שחור גרוס2 כפות שמן זיתלחמאה חומה, צ'ילי ושום מותסס -50 גרם חמאהחצי כפית צ'ילי גרוס3 שיני שום מותססות, חתוכות גס ומעוכות קלותלבר מונטה ציר דגים -2 כפות ציר דגים50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביותאופן ההכנה:1. מכינים בצק לקרפלך: מערבבים את הקמח והמלח בקערה או במעבד מזון עם להב מתכת. מוסיפים את השמן, ומזלפים את המים בהדרגה תוך ערבוב עם מזלג או כף עץ (בקערה) או בפולסים (במעבד מזון) עד לקבלת פירורים. מעבירים למשטח עבודה ולשים עד שהבצק אחיד, גמיש וחלק, וכשדוחפים לתוכו אצבע הוא קופץ חזרה. עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של 15-45 דקות בטמפרטורת החדר.2. מכינים ציר: קולים את חלקי הדג בתנור או במחבת חמה עד לקבלת צבע זהוב כהה. מעבירים לסיר עם שאר המרכיבים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. לאחר חצי שעה מוציאים את חלקי הדג וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת. מסננים דרך בד חיתול, ממליחים ומוסיפים מיץ לימון לתיקון הטעמים. מצמצמים מעט אם רוצים טעם עז יותר ומרקם פחות מימי. שומרים חם.3. מכינים קרם ירקות: חותכים את כל הירקות לפרוסות של כסמ. מערבבים עם שמן זית, מלח, פלפל, אורגנו ופפריקה, וצולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות עד שהירקות רכים ושחומים (25-30 דקות). מוציאים בצל אחד, שבו נשתמש למלית. את כל השאר הירקות טוחנים עם ציר הדגים בבלנדר עד לקבלת קרם. מוסיפים את החמאה וטוחנים שוב לקבלת מרקם מבריק. מסננים במסננת דקה, מוסיפים שויו עגבניות ומתקנים תיבול.4. מכינים את המילוי: מועכים את הבצל ששמרנו בצד. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בקירור.5. מכינים את החמאה: ממיסים את החמאה בסיר קטן ומבשלים עד לצבע חום אגוזי. מכבים את האש, מוסיפים את הצ'ילי ואת השום המותסס. משאירים להחדרת טעמים 5 דקות. מוציאים את השום ושומרים רק את החמאה המתובלת עם הצ'ילי ומוצקי החלב הקלויים.6. מכינים בר מונטה ציר דגים: יוצקים את ציר הדגים למחבת ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה את החמאה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת אמולסיה יציבה. שומרים מחוץ לאש עד להוספת הקרפלך.7. מכינים את הקרפלך: מרדדים את הבצק דק בעזרת מכונת פסטה או מערוך. על משטח מקומח, קורצים עיגולים או ריבועים בגודל אחיד. מניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול, סוגרים לחצי עיגול/משולש ומהדקים. מצמידים את הקצוות לצורת קרפלך.8. מרתיחים מים מומלחים ומבשלים את הקרפלך עד שהם צפים ומתרככים, כ-2 דקות. מעבירים את הקרפלך ישירות לבר מונטה לחצי דקה-דקה (על אש נמוכה), ומערבבים קלות כדי לכסות את הקרפלך ברוטב מבלי לפגוע בהם.9. הגשה: מורחים בצלחת עמוקה שכבה מקרם הירקות הצלויים. מסדרים מעל את הקרפלך, ויוצקים בעדינות את החמאה החומה עם החלקיקים. מוזגים את ציר הדגים הצלוי רק לפני ההגשה לשולחן, מסביב לקרפלך.טורטליני עוף בגריל - ניצן אהרןהמרכיבים:לעוף בגריל -5 גרונות עוף5 כנפייםבצל לבן גדול4 עגבניות2 גזרים2 קישואים2 תפוחי אדמה לבנים גדוליםשמן זיתכפית מלחלציר עוף -תוכן העוף בגרילשמן זיתכף פפריקה מתוקהכפית פפריקה חריפהכפית כמוןכף מלחכפית פלפל שחורלבצק הטורטליני -300 גרם קמח 00ביצה+3 חלמוניםכף שמן זיתקורט מלחלמילוי הטורטליני -2 נתחי פרגית2 כנפיים צלויותירקות צלויים150 גרם מסקרפונה50 גרם חמאה רכהמלחלקרם ירקות -ירקות מהצירמלחשמן זיתחומץ יין לבןאופן ההכנה:1. עוף בגריל: חותכים גס את הירקות: בצל, עגבניות, גזרים, קישואים ותפוחי אדמה. מסדרים אותם ואת העוף על תבנית מרופדת נייר אפייה, בוזקים שמן זית וממליחים. צולים ב-200 מעלות (טורבו) עד ריכוך והשחמה. מוציאים את התבנית מהתנור ומפרידים חצי כוס מהירקות (מכל הסוגים) ו-2 כנפיים לטובת המילוי.2. מכינים ציר עוף: מחממים בסיר בינוני שמן זית ותבלינים ומטגנים דקה. מוסיפים את כל העוף והירקות שנותרו בתבנית ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה, עד לקבלת ציר מלא בטעמי עוף בגריל. מתקנים תיבול.3. מכינים בצק לטורטליני: מערבבים בפולסים במעבד במזון את כל המרכיבים. לאחר קבלת תערובת פירורית מאחדים את הבצק ידנית. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לזמן הכנת המילוי.4. מכינים מילוי: טוחנים במעבד מזון את הפרגיות, בשר הכנפיים צלויות, הירקות הצלויים ששמרנו בצד, מסקרפונה וחמאה (לגרסה כשרה אפשר לוותר) ומלח. צריכה להתקבל תערובת מוסית אבל לא לגמרי חלקה.5. מכינים קרם ירקות: מסננים את הירקות והעוף מהציר ואת הציר הצלול מעבירים לקנקן. טוחנים את הירקות במעבד מזון עם מעט שמן זית, חומץ יין לבן ומלח. מסננים.6. מכינים את הטורטליני: מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח. פותחים את בצק הפסטה במכונת פסטה לדפי פסטה גדולים ודקים. קורצים עיגולים בעזרת רינג, ממלאים, מקפלים לשניים ומהדקים היטב את הקצוות. אוחזים בשתי קצות חצי העיגול ומחברים אותם יחד לצורת טורטליני. מהדקים היטב את החיבורים. מבשלים את הטורטליני כ-4 דקות.7. הרכבת המנה: שמים בצלחת עמוקה כף גדושה של קרם ירקות. מסדרים את הטורטליני, ובעת ההגשה מוזגים מהציר שבקנקן עד אמצע גובהם. ניתן לקשט בפטרוזיליה קצוצה.