עוגת תפוזים עם סירופ תפוזים וגראן-מרינייה וקראמבל פקאן
המרכיבים (תבנית שקעים סברינות):
לעוגה:
כוס קמח
6 ביצים
שלושת רבעי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
שקית אבקת אפייה
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים
2 כפות שמן
קליפה מגוררת מתפוז אחד
חצי כוס קוקוס טחון
לסירופ תפוזים:
שלושת רבעי כוס סוכר דק
3 כפות מים
כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כפיות קליפת תפוז מגוררת דק
1 כפית קליפת לימון מגוררת דק
3 כפות גרנד מרינייה
לקראמבל פקאן:
140 גרם (1 כוס) קמח
100 גרם (1 כוס) אגוזי פקאן טבעיים
70 גרם (שליש כוס) סוכר חום
70 מ”ל (שליש כוס) שמן קנולה
מעט מלח
חצי כפית מחית וניל
אופן ההכנה:
- לעוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות. מקציפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מזלפים את מיץ התפוזים ואת השמן פנימה לאט לאט, תוך כדי הקצפה, כדי לא לאבד נפח. מוסיפים את הקמח ומקפלים פנימה בעזרת מרית. מוסיפים את קליפת התפוז ואת הקוקוס ומקפלים לקבלת מסה אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים 35-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מקררים בטמפרטורת החדר.
- לסירופ התפוזים: מחממים את הסוכר והמים במחבת עמוקה על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם, עד שמתקבל קרמל זהוב. מערבבים בכף עץ עד שכל המחבת זהובה. שופכים למחבת מיץ תפוזים וקליפות תפוז ולימון ומרתיחים 2 דקות, או עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים גרנד מרינייה ומערבבים. מרתיחים לכמה שניות ומכבים את האש.
- לקראמבל פקאן: מחממים תנור ל-160 מעלות. טוחנים במעבד מזון קמח ופקאן לאבקה גסה. מוסיפים סוכר, שמן, מלח ומחית וניל ומעבדים רק עד שנוצרים פירורי בצק. מפזרים את הפירורים בשכבה אחידה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות, או עד שהפירורים מזהיבים. מצננים כמה דקות בטמפרטורת החדר.
- מוציאים את העוגות האישיות, מוזגים עליהן רוטב, מפזרים ליד קראמבל ומגישים.
*המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.