פילה בר ים צלוי עם אורז בר בשלושה צבעים, אספרגוס ורטטוי

המרכיבים:

6 יחידות פילה בר ים

6 יחידות אספרגוס

4 כפות שמן זית

מלח

לרטטוי:

שמן זית

3 בצלים לבנים, חתוכים לקוביות

4 קישואים, חתוכים לקוביות

2 חצילים, קלופים וחתוכים לקוביות

6 עגבניות, חתוכות לקוביות

מלח

פלפל שחור

בקבוק עגבניות מרוסקות (לא רסק)

לרוטב העגבניות:

חצי ק"ג עגבניות שרי

כף שמן זית

מלח

לאורז:

1 בצל לבן, קלוף וקצוץ

שמן זית

חצי קילו אורז בר בשלושה צבעים (מעורב, ניתן לקנות בכל סופרמרקט)

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. לרטטוי: מטגנים את כל הירקות בשמן זית 20-30 דקות, עד לריכוך. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים היטב ומבשלים עוד כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
  2. לאורז: מטגנים את הבצל בכף שמן זית עד הזהבה. מוסיפים את האורז ומבשלים לפי הוראות היצרן (בדרך כלל 35-40 דקות). מתבלים במלח ופלפל.
  3. לרוטב העגבניות: טוחנים את עגבניות השרי עם שמן הזית במעבד מזון לקבלת מרקם חלק. מעבירים למחבת ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח.
  4. מטגנים את האספרגוסים במחבת עם כף שמן זית כ-5 דקות, מתבלים במלח ומורידים מהאש.
  5. צורבים את הדג במחבת עם 3 כפות שמן זית על אש גבוהה - מתחילים בצד של העור, ואחרי כ-4 דקות הופכים בעזרת מרית וצורבים עוד 2-3 דקות.
  6. להגשה: מורחים מעט רוטב עגבניות על צלחת, עליו מניחים את הדג, לידו עורמים מהאורז ולידם את הרטטוי.