פילה בר ים צלוי עם אורז בר בשלושה צבעים, אספרגוס ורטטוי
המרכיבים:
6 יחידות פילה בר ים
6 יחידות אספרגוס
4 כפות שמן זית
מלח
לרטטוי:
שמן זית
3 בצלים לבנים, חתוכים לקוביות
4 קישואים, חתוכים לקוביות
2 חצילים, קלופים וחתוכים לקוביות
6 עגבניות, חתוכות לקוביות
מלח
פלפל שחור
בקבוק עגבניות מרוסקות (לא רסק)
לרוטב העגבניות:
חצי ק"ג עגבניות שרי
כף שמן זית
מלח
לאורז:
1 בצל לבן, קלוף וקצוץ
שמן זית
חצי קילו אורז בר בשלושה צבעים (מעורב, ניתן לקנות בכל סופרמרקט)
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- לרטטוי: מטגנים את כל הירקות בשמן זית 20-30 דקות, עד לריכוך. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים היטב ומבשלים עוד כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
- לאורז: מטגנים את הבצל בכף שמן זית עד הזהבה. מוסיפים את האורז ומבשלים לפי הוראות היצרן (בדרך כלל 35-40 דקות). מתבלים במלח ופלפל.
- לרוטב העגבניות: טוחנים את עגבניות השרי עם שמן הזית במעבד מזון לקבלת מרקם חלק. מעבירים למחבת ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח.
- מטגנים את האספרגוסים במחבת עם כף שמן זית כ-5 דקות, מתבלים במלח ומורידים מהאש.
- צורבים את הדג במחבת עם 3 כפות שמן זית על אש גבוהה - מתחילים בצד של העור, ואחרי כ-4 דקות הופכים בעזרת מרית וצורבים עוד 2-3 דקות.
- להגשה: מורחים מעט רוטב עגבניות על צלחת, עליו מניחים את הדג, לידו עורמים מהאורז ולידם את הרטטוי.