הארוחת הפותחת ב"המטבח המנצח VIP" שהכינו בני הזוג ירדן פרץ פתחה את העונה הרביעית בדרך הכי מרגשת שיש. הטעמים, כפי שתוארו בפי המשתתפים והשופטים, היו עמוקים והמחמאות הורעפו בהתאם. מעבר לטעם, המנה העיקרית הייתה סיפור שהתרחש בין בלוטות הטעם לבין פעימות הלב. השגנו את המתכון של "הקובה של מרסל", עכשיו גם אתם יכולים להתאהב.

המרכיבים:

לבצק הקובה:

1 כוס סולת

כוס-כוס וחצי מים

1 כפית מלח

2 כוסות ג'ריש

למלית:

500 גרם בשר טחון

1 בצל לבן, קלוף וקצוץ דק

1 כף שמן זית

חצי כפית פפריקה מתוקה

מעט מלח

מעט פלפל שחור

 

למרק:

חצי קילו כנפי עוף

1 כף שמן זית

1 בצל לבן, קלוף וקצוץ

2 מקלות סלרי (גבעול ועלים), חתוכים גס

עלי סלק ירוקים טריים (מנגולד), חתוכים גס

3 גזרים, קלופים וקצוצים לקוביות

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית כורכום

מיץ משני לימונים

חצי שקית חומוס מבושל קפוא

2 זוקיני, קצוצים לקוביות

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:

  1. מערבבים עם היד בקערה את מרכיבי הבצק עד לקבלת משחה אחידה ויציבה.
  2. מתחילים עם כוס מים, ואם הבצק יבש מדי מוסיפים מים לאט לאט תוך כדי ערבוב.

מכינים את המלית:

  1. מטגנים את הבצל בשמן זית על אש נמוכה עד הזהבה.
  2. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומוסיפים את הבשר.
  3. ממשיכים לטגן עד שהבשר משחים, בערך 20 דקות, תוך כדי ערבוב.
  4. מעבירים לקערה לקירור.

מכינים את המרק:

  1. מטגנים את הכנפיים בשמן זית בסיר עמוק על אש בינונית.
  2. כשהן משחימות מוסיפים את הבצל ומטגנים עוד כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את הסלרי (עלים וגבעולים), המנגולד והגזר ומטגנים עוד כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. מתבלים במלח, פלפל, כורכום ומיץ לימון ומוסיפים מים עד לכיסוי.
  5. מוסיפים את גרגירי החומוס, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש בינונית. מוסיפים את הזוקיני ומבשלים עוד רבע שעה.

כשהמרק מתבשל מכינים את הקובות:

  1. לוקחים חתיכה בגודל של בערך כדור פינג פונג מבצק הקובה ומשטחים על כף יד רטובה.
  2. מניחים מהמלית במרכז וסוגרים את הבצק מכל הצדדים.
  3. מכדררים וממשיכים כך עם כל הכמות.
  4. מקררים את הקובות כ-10 דקות ומכניסים למרק הרותח. מבשלים 15-20 דקות.