המרכיבים:
לקרם:
600 גרם סוכר
300 מ"ל מיץ לימון טרי
2 יחידות מחמאה (400 גרם)
13 ביצים
לקראמבל:
1 כוס קמח
חצי כוס סוכר
חצי כוס שקדים + פקאנים טחונים
קליפה מגוררת מלימון אחד
100 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות
חצי כפית מי זהר
להגשה:
10 תאנים טריות, פרוסות או חתוכות לשישיות
אופן ההכנה:
- מכינים את הקרם: ממיסים את הסוכר עם הלימון והמחמאה בסיר קטן על אש נמוכה. מקררים כ-5 דקות.
- טורפים את הביצים בקערה עד לקבלת תערובת חלקה.
- מערבבים את הביצים עם תערובת המחמאה והלימון לקבלת קרם אחיד. מקררים.
- מכינים את הקראמבל: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, האגוזים וקליפת הלימון.
- מוסיפים את קוביות המחמאה ומשפשפים בידיים עד לקבלת מרקם של פירורים גסים, כמו חול רטוב (אפשר לעשות את זה במיקסר).
- מוסיפים את מי הזהר ומערבבים קלות (לא לשים, רק מערבבים בעדינות).
- מפזרים את בצק הקראמבל על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 30-35 דקות, עד שהבצק מזהיב.
מעבירים את קרם הלימון לצלחת הגשה, מפזרים קראמבל ומקשטים בתאנים טריות.