המרכיבים:

לקרם:
600 גרם סוכר
300 מ"ל מיץ לימון טרי
2 יחידות מחמאה (400 גרם)
13 ביצים 

לקראמבל:
1 כוס קמח
חצי כוס סוכר
חצי כוס שקדים + פקאנים טחונים
קליפה מגוררת מלימון אחד
100 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות
חצי כפית מי זהר 

להגשה:
10 תאנים טריות, פרוסות או חתוכות לשישיות

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקרם: ממיסים את הסוכר עם הלימון והמחמאה בסיר קטן על אש נמוכה. מקררים כ-5 דקות.
  2. טורפים את הביצים בקערה עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מערבבים את הביצים עם תערובת המחמאה והלימון לקבלת קרם אחיד. מקררים.

 

  1. מכינים את הקראמבל: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, האגוזים וקליפת הלימון.
  2. מוסיפים את קוביות המחמאה ומשפשפים בידיים עד לקבלת מרקם של פירורים גסים, כמו חול רטוב (אפשר לעשות את זה במיקסר).
  3. מוסיפים את מי הזהר ומערבבים קלות (לא לשים, רק מערבבים בעדינות).
  4. מפזרים את בצק הקראמבל על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 30-35 דקות, עד שהבצק מזהיב.

מעבירים את קרם הלימון לצלחת הגשה, מפזרים קראמבל ומקשטים בתאנים טריות.