קובבה
המרכיבים:
לבצק:
8 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
4 כפות קמח לבן
מלח
שמן, לטיגון
למלית:
2 כפות שמן זית
1 בצל, קלוף וקצוץ דק
2 גזרים, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
2 שיני שום, קצוצות
500 גרם תחליף בשר, טחון
חצי צ'ילי אדום, קצוץ
200 גרם פטריות פורטובלו, קצוצות
צרור מנגולד, קצוץ (החלק הלבן בנפרד מהחלק הירוק)
צרור פטרוזיליה, קצוץ
מלח
כמון
פפריקה מתוקה
להגשה:
1 שמנת חמוצה
3 עגבניות חצויות
חופן עלי חמציץ
מיץ מלימון אחד
שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד לריכוך. מסננים ומועכים לפירה. מערבבים עם הקמח, מתבלים במלח ומניחים בצד ל-10 דקות.
- המלית: מטגנים את הבצל בשמן זית במחבת רחבה על אש בינונית כ-3 דקות. מוסיפים את הגזר, השום ותחליף הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד כ-8 דקות. מוסיפים את הצ'ילי, הפטריות, המנגולד והפטרוזיליה ומתבלים. מטגנים תוך ערבוב עוד כ-5 דקות. מורידים מהאש ומצננים.
- המילוי: יוצרים מתערובת תפוחי האדמה כדורים בגודל כדורי פינג פונג. משטחים לעובי 1 ס"מ, מניחים מהמילוי וסוגרים לצורת אצבע.
- מטגנים את הקובבות בשמן חצי עמוק עד להשחמה, ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
- הגשה: מסדרים על צלחת הגשה כף שמנת חמוצה, ולידה קובבה. סוחטים עליהן עגבנייה. מניחים ליד חופן עלי חמציץ עם מעט מיץ לימון, שמן זית ומלח.
סופריטו
המרכיבים:
לסופריטו:
6 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לעובי 2 ס"מ
שמן זית
4 בצלים לבנים, קלופים ופרוסים
4 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות בעובי 1 ס"מ
מלח
כמון
לקציצות הפרסה:
4 כרישות, חצויות לאורך, שטופות ופרוסות לעובי של 2 ס"מ (כולל החלק הירוק)
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
2 ביצים, טרופות
3 כפות פירורי לחם
כפית מלח
3 כפות שמן זית
לסלט העגבניות:
300 גרם עגבניות שרי אדומות, חתוכות לרבעים
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
חצי בצל סגול, קלוף וקצוץ
מלח
שמן זית
לפיתות:
1 ק"ג קמח לבן
כף שמרים יבשים
כף סוכר
620 גרם מים פושרים
2 כפות שמן זית
כפית מלח
עוד זמן זית, לקלייה
להגשה:
4 כפות טחינה גולמית
200 גרם יוגורט יווני 10%
אופן ההכנה:
- לסופריטו: מחממים תנור ל-220 מעלות. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, משמנים ומתבלים במלח. צולים בתנור החם כ-15 דקות, מוציאים, מתבלים בכמון ומחזירים לתנור לעוד 15-20 דקות.
- מטגנים את הבצל בסיר נמוך ורחב עם 2 כפות שמן זית עד להשחמה. מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד כ-10 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים על האש כ-2 דקות. מוסיפים שתי כוסות מים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
- לקציצות הפרסה: משרים את הכרישה בהרבה מים לכ-5 דקות. מרוקנים את המים ומעבירים את הכרישה לסיר עם מים רותחים וכף מלח. מבשלים 20-30 דקות, עד לריכוך. מסננים.
- סוחטים את הכרישה, בהתחלה בידיים ואחר כך בעזרת מגבת או חיתול בד.
- טוחנים במעבד מזון את הכרישה והפטרוזיליה. מעבירים לקערה ומוסיפים ביצים טרופות, פירורי לחם ומלח. מערבבים היטב ויוצרים קציצות.
- מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית. מטגנים את הקציצות כ-5 דקות מכל צד.
- לסלט העגבניות: מערבבים את מרכיבי הסלט בקערה, מתבלים במלח ושמן זית.
- לפיתות: מערבבים במיקסר את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את המים והשמן ולשים כ-3 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-5 דקות. מעבירים את הבצק לקערה ומחלקים לכדורים בגודל כדור טניס. מניחים ל-5 דקות.
- מרדדים כל כדור בצק לעובי של 1 ס"מ. מחממים מחבת על אש בינונית עם כף שמן זית וקולים את הפיתה כ-3 דקות מכל צד עד להשחמה אחידה.
- להגשה: מערבבים בקערה את הטחינה והיוגורט לקבלת רוטב אחיד. מניחים על צלחת הגשה את הפיתה, מעליה את הסופריטו, קציצות פרסה וסלט. מזלפים רוטב טחינה-יוגורט.

בישקוטוס עם קרם לימון ותאנים
המרכיבים:
לבישקוטוס:
5 כוסות קמח
200 גרם מרגרינה
1 כף אבקת אפייה
1 כף סוכר וניל
1 ביצה
כוס סוכר
לקרם הלימון:
250 מ"ל שמנת מתוקה 38% להקצפה
100 גרם אבקת סוכר
250 גרם גבינת מסקרפונה
2 כפות אינסטנט פודינג
כף תמצית וניל
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
להגשה:
2 כפות חמאה
תאנים טריות, חתוכות לשישיות
2 כפות דבש
אופן ההכנה:
- לבישקוטוס: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים את המרגרינה במיקרו או מעל בן מארי ומערבבים עם הקמח ושאר החומרים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק קצת גרגירי ויבש, מוסיפים כף או שתיים של מים.
- מרדדים את הבצק על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה לעובי של 1 ס"מ. אופים כ-20 דקות, ושוברים לחתיכות לא אחידות בגודל של בערך 2*2 ס"מ.
- לקרם הלימון: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, המסקרפונה והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים תמצית וניל, מיץ וקליפת לימון ומקציפים עוד כ-10 שניות.
- להגשה: ממיסים את החמאה במחבת על אש נמוכה. מוסיפים את התאנים והדבש, מגבירים לאש בינונית ומקרמלים את התאנים 3-4 דקות. מסדרים בצלחת בישקוטוס וכף קרם לימון ומקשטים בתאנים.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.