השף עומר מילר מארח חקלאים ומבשל להם ארוחה מהתוצרת שלהם, והיום: גיל רביץ מקיבוץ דן שבגליל העליון, המגדל דגי פורל במים קרים שמקורם בהפשרת שלגים.
פורל צרוב על אורז אדום עם עדשים ופטריות
המרכיבים:
פילטים של פורל
שמן זית
מלח
פלפל שחור
לאורז והעדשים:
1 כוס אורז אדום
חצי כוס עדשים כתומות
כף שמן זית
סלסילת פטריות שמפיניון קטנות, פרוסות
סלסילת פטריות פורטובלו, קצוצות
מלח
פלפל שחור
3 כוסות ציר ירקות
כף פטרוזיליה קצוצה
כף כוסברה קצוצה
כף שמיר קצוץ
רבע כוס צנוברים קלויים
לציר הירקות:
מעט שמן
2 בצל לבן קצוץ גס
2 גזרים חתוכים גס
חצי גבעול סלרי
חצי כרישה חתוכה לקוביות
2 עלי דפנה
3 פלפל אנגלי
ליטר מים
אופן ההכנה:
- מכינים ציר ירקות: מטגנים את כל הירקות כ-2 דקות, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 40 דקות.
- מכינים את האורז האדום: שוטפים את האורז במי ברז. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הפטריות. מוסיפים את האורז האדום והעדשים, מתבלים ומערבבים שתי דקות.
- מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
- מבשלים מכוסה 45 דקות.
- מכבים את האש, מוסיפים את העשבים והצנוברים, מכסים ומחכים 10 דקות.
- מתבלים את הפורל ומטגנים משני הצדדים.
- מגישים עם האורז.
פורל מעושן עם פירה אפונה ותפוחי אדמה
המרכיבים:
פורל מעושן, מפורק לצ'אנקים
לפירה אפונה ותפוחי אדמה:
3 תפוחי אדמה לבישול
כוס אפונה קפואה
מלח
פלפל שחור
מעט שמיר, פטרוזיליה וכוסברה
שמן זית
אופן ההכנה:
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומבשלים במים עד ריכוך. בדקה האחרונה מוסיפים את האפונה.
- טוחנים את תפוחי האדמה והאפונה עם מלח ופלפל. מסדרים בצלחת ומפזרים עשבי תיבול.
- מזלפים שמן זית ומגישים לצד הדג המעושן.
שווארמה דג
המרכיבים:
פילה פורל, ללא העור
מלח
פלפל שחור
תבלין שווארמה
שמן זית
בצל לבן
פלפל חריף, פרוס
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
- מתבלים את הדג במלח, פלפל ותבלין שווארמה וצורבים במחבת עם שמן זית חם כשתי דקות מכל צד. מוציאים לקרש חיתוך וקוצצים לרצועות.
- מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב ומתבלים במידת הצורך.
- מגישים בפיתה עם טחינה מלמעלה.