סלט אבוקדו של סבתא גולדה
המרכיבים:
3 אבוקדו, חתוכים לקוביות
4 ביצים
1 בצל לבן
שמן זית
פלפל שחור
מלח
סקוויז של מיץ לימון
אופן ההכנה:
- מקלפים את האבוקדו וחותכים לקוביות.
- מרתיחים מים בסיר קטן. כשהמים רותחים מוסיפים את הביצים ומבשלים אותן 8 דקות. מעבירים לקערה עם קרח.
- קוצצים את הבצל דק. חצי מהכמות מטגנים בכף שמן זית ואת החצי השני משאירים טרי.
- מגררים את הביצים הקשות על החלק הגס בפומפייה.
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומעט מיץ לימון ומערבבים שוב.

סלט קיסר עם עוף ופולי סויה בוויניגרט אבוקדו
המרכיבים:
4 חתיכות פילה עוף
למרינדה:
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים (או קוביית פטרוזיליה קפואה)
שן שום, קצוצה דק (או קוביית שום קפוא)
מלח
שמן זית
פלפל שחור
2 כפות סירופ מייפל
לוויניגרט אבוקדו:
אבוקדו גדול, קלוף
כף חרדל חלק
מיץ מלימון גדול
1 כף חומץ תפוחים
4 כפות שמן זית
חצי שן שום כתושה
מלח
פלפל שחור גרוס
לסלט:
חסה קיסר
כוס פולי סויה
בצל סגול קטן
אופן ההכנה:
- העוף: מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה ועוטפים את פילה העוף היטב.
- צולים את העוף בתנור כרבע שעה, עד שהוא מוכן ועדיין עסיסי. מוציאים ומחכים שיתקרר (אפשר גם לצרוב את העוף במחבת).
- ויניגרט אבוקדו: טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון או בלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול.
- מבשלים את פולי הסויה כמה דקות בסיר עם מים רותחים. מסננים ומקררים.
- שוטפים היטב את החסה ופורסים את הבצל לחצאי ירח דקים. פורסים את חזה העוף לרצועות דקות.
- מרכיבים את הסלט: מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה, מוסיפים רוטב ומערבבים שוב.

סביצ'ה פורל ואבוקדו
המרכיבים:
1 אבוקדו, חתוך לקוביות
200 גרם דג פורל טרי, חתוך לקוביות
חצי בצל אדום, קצוץ
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
רבע צרור כוסברה, קצוץ
רבע פלפל חריף, קצוץ
שמן זית
מלח
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה אבוקדו, דג, בצל אדום וירוק, כוסברה ופלפל חריף.
- מוסיפים שמן זית ומערבבים.
- מוסיפים מלח ומיץ לימון.
** טיפ של טבחים: אם רוצים את הדג יותר כבוש ופחות נא, מומלץ להוסיף קודם את הלימון והמלח ורק אז את שמן הזית.
שבת שלום.