סלט אבוקדו של סבתא גולדה

המרכיבים:

3 אבוקדו, חתוכים לקוביות

4 ביצים

1 בצל לבן

שמן זית

פלפל שחור

מלח

סקוויז של מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את האבוקדו וחותכים לקוביות.
  2. מרתיחים מים בסיר קטן. כשהמים רותחים מוסיפים את הביצים ומבשלים אותן 8 דקות. מעבירים לקערה עם קרח.
  3. קוצצים את הבצל דק. חצי מהכמות מטגנים בכף שמן זית ואת החצי השני משאירים טרי.
  4. מגררים את הביצים הקשות על החלק הגס בפומפייה.
  5. מערבבים את כל המרכיבים בקערה. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומעט מיץ לימון ומערבבים שוב.
סלט קיסר עם עוף ופולי סויה בוויניגרט אבוקדו (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
סלט קיסר עם עוף ופולי סויה בוויניגרט אבוקדו|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

 

סלט קיסר עם עוף ופולי סויה בוויניגרט אבוקדו

המרכיבים:

4 חתיכות פילה עוף

 

למרינדה:

10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים (או קוביית פטרוזיליה קפואה)

שן שום, קצוצה דק (או קוביית שום קפוא)

מלח

שמן זית

פלפל שחור

2 כפות סירופ מייפל

 

לוויניגרט אבוקדו:

אבוקדו גדול, קלוף

כף חרדל חלק

מיץ מלימון גדול

1 כף חומץ תפוחים

4 כפות שמן זית

חצי שן שום כתושה

מלח

פלפל שחור גרוס

 

לסלט:

חסה קיסר

כוס פולי סויה

בצל סגול קטן

אופן ההכנה:

  1. העוף: מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה ועוטפים את פילה העוף היטב.
  2. צולים את העוף בתנור כרבע שעה, עד שהוא מוכן ועדיין עסיסי. מוציאים ומחכים שיתקרר (אפשר גם לצרוב את העוף במחבת).
  3. ויניגרט אבוקדו: טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון או בלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מבשלים את פולי הסויה כמה דקות בסיר עם מים רותחים. מסננים ומקררים.
  5. שוטפים היטב את החסה ופורסים את הבצל לחצאי ירח דקים. פורסים את חזה העוף לרצועות דקות.
  6. מרכיבים את הסלט: מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה, מוסיפים רוטב ומערבבים שוב.
סביצ'ה פורל ואבוקדו (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
סביצ'ה פורל ואבוקדו|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

סביצ'ה פורל ואבוקדו

המרכיבים:

1 אבוקדו, חתוך לקוביות

200 גרם דג פורל טרי, חתוך לקוביות

חצי בצל אדום, קצוץ

2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

רבע צרור כוסברה, קצוץ

רבע פלפל חריף, קצוץ

שמן זית

מלח

מיץ מחצי לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה אבוקדו, דג, בצל אדום וירוק, כוסברה ופלפל חריף.
  2. מוסיפים שמן זית ומערבבים.
  3. מוסיפים מלח ומיץ לימון.

** טיפ של טבחים: אם רוצים את הדג יותר כבוש ופחות נא, מומלץ להוסיף קודם את הלימון והמלח ורק אז את שמן הזית. 

 לצפייה בתוכנית

שבת שלום.