השף עומר מילר מארח חקלאים ומבשל להם ארוחה מהתוצרת שלהם, והיום: מורן פרייבך, חקלאי מקיבוץ נחל עוז שבעוטף עזה המגדל גזר ותפוחי אדמה.
סטייק עם צ'יפס מושלם וטחינה
המרכיבים:
לסטייק:
דנוור קאט, כף או נתח קצבים
שמן זית
מלח
פלפל שחור
לצ'יפס:
תפוחי אדמה, חתוכים למקלות אחידים בעוביים
שמן תירס לטיגון
מלח ים
אופן ההכנה:
- הצ'יפס: מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים 2-3 דקות, ומעבירים למי קרח. מסננים ומייבשים היטב.
- מטגנים את הצ'יפס בטמפרטורה של 160 מעלות למשך כשתי דקות. מוציאים לנייר סופג.
- מטגנים את הצ'יפס שוב, הפעם בטמפרטורה של 190 מעלות, עד לקבלת צבע זהוב שחום.
- מפזרים מעט מלח ים.
- צורבים את הסטייק בשמן זית על מחבת לוהטת למידת העשייה הרצויה. מתבלים במלח ופלפל.
- מגישים את הסטייק עם הצ'יפס.
פטריות ממולאות בפירה וצ'דר
המרכיבים:
פטריות שמפיניון, בלי הרגליים
1 ק"ג תפוחי אדמה לאפייה
מלח גס
50 גרם חמאה איכותית
מלח
פלפל שחור
6 ענפי תימין
גבינת צ'דר מגוררת
אופן ההכנה
- מפזרים מלח גס על תבנית אפייה ומסדרים עליו את תפוחי האדמה. צולים בחום של 200 מעלות כשעה.
- מועכים את בשר תפוחי האדמה יחד עם חמאה בעזרת מועך פירה. מתבלים במלח ומעט פלפל.
- ממלאים את הפטריות בפירה ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מפזרים ענפי תימין בין הפטריות.
- מפזרים צ'דר מלמעלה וצולים 8-12 בתנור שחומם לתוכנית גריל.
חג שמח!