סמאש בורגר בסגנון פאד קפאו

המרכיבים:

לסמאש בורגר:

500 גרם בשר בקר עם 30% שומן

1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר

2 שיני שום, מגוררות

חצי צ'ילי אדום, קצוץ

עלי קפאו מ-2 גבעולים, קצוצים דק

4 כפות רוטב דגים

מלח

פלפל שחור

 

לאורז:

2 כפות שמן זית

1 כוס אורז יסמין

כוס וחצי מים רותחים

מלח

 

להגשה:

ביצים כמספר הסועדים

שמן זית

עלי קפאו

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסמאש בורגר עד לקבלת תערובת אחידה והומוגנית. ניתן לצרוב מעט מהתערובת כדי לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך.
  2. מטגנים את האורז בסיר בינוני תוך כדי ערבוב, עד שהשמן עוטף את גרגירי האורז היטב. מוסיפים את המים הרותחים ומלח (המים צריכים להיות מלוחים יחסית, כדי שהאורז ייצא מתובל היטב).
  3. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-18 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 5 דקות נוספות.
  4. מחלקים את הבשר ל-3 (165 גרם לקציצה), ומלהיטים מחבת.
  5. מניחים את הקציצות על המחבת ומועכים ליצירת סמאש בורגר. צורבים היטב מצד אחד, הופכים וצורבים מהצד השני.
  6. מחממים מחבת עם כמות יפה של שמן זית ומטגנים ביצי עין לפי כמות הסועדים (המטרה היא לקבל ביצי עין עם תחתית קריספית וחלמון נוזלי).
  7. הגשה: מסדרים בצלחת אורז, ומעליו את הסמאש בורגר וביצת עין. מגישים עם עלי קפאו.
סביצ'ה עם פירות מוגש על עלה הל (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
סביצ'ה עם פירות מוגש על עלה הל|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

 

סביצ'ה עם פירות מוגש על עלה הל

המרכיבים:

300 גרם פילה דג לבן, ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות

ימבולנות מופרדות מאשכול אחד

3 עלי אמברלה קצוצים

10 אוכמניות

רבע ביטר מלון, פרוס

חצי תפוח הוורד, פרוס

3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון סחוט

פלפל שחור

מלח

עלי הל, להגשה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את הדג, הימבולנות, עלי האמברלה, האוכמניות, הביטר מלון ותפוח הוורד.
  2. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים.
  3. מגישים על עלי הל.
גלידת תבלינים חמים (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
גלידת תבלינים חמים|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

גלידת תבלינים חמים

המרכיבים:

‎30 גרם דבש

5 יחידות פלפל אנגלי

רבע כפית הל טחון

רבע כפית קינמון טחון

גרגירים ממקל וניל

‎250 מ"ל שמנת מתוקה

350 מ"ל חלב ממותק

50 מ"ל חלב שקדים

 

‎אופן ההכנה:

  1. מחממים את הדבש בסיר על אש קטנה יחד עם התבלינים עד לרתיחה. מקררים ומוציאים את חתיכות הפלפל האנגלי.
  2. ‎מקציפים את השמנת.
  3. ‎מוסיפים לשמנת המוקצפת תוך כדי ערבוב עדין את החלב הממותק, חלב השקדים והדבש המתובל.
  4. מעבירים למכונת גלידה.

לצפייה בתוכנית

בתיאבון!