סמאש בורגר בסגנון פאד קפאו
המרכיבים:
לסמאש בורגר:
500 גרם בשר בקר עם 30% שומן
1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר
2 שיני שום, מגוררות
חצי צ'ילי אדום, קצוץ
עלי קפאו מ-2 גבעולים, קצוצים דק
4 כפות רוטב דגים
מלח
פלפל שחור
לאורז:
2 כפות שמן זית
1 כוס אורז יסמין
כוס וחצי מים רותחים
מלח
להגשה:
ביצים כמספר הסועדים
שמן זית
עלי קפאו
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסמאש בורגר עד לקבלת תערובת אחידה והומוגנית. ניתן לצרוב מעט מהתערובת כדי לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך.
- מטגנים את האורז בסיר בינוני תוך כדי ערבוב, עד שהשמן עוטף את גרגירי האורז היטב. מוסיפים את המים הרותחים ומלח (המים צריכים להיות מלוחים יחסית, כדי שהאורז ייצא מתובל היטב).
- מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-18 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 5 דקות נוספות.
- מחלקים את הבשר ל-3 (165 גרם לקציצה), ומלהיטים מחבת.
- מניחים את הקציצות על המחבת ומועכים ליצירת סמאש בורגר. צורבים היטב מצד אחד, הופכים וצורבים מהצד השני.
- מחממים מחבת עם כמות יפה של שמן זית ומטגנים ביצי עין לפי כמות הסועדים (המטרה היא לקבל ביצי עין עם תחתית קריספית וחלמון נוזלי).
- הגשה: מסדרים בצלחת אורז, ומעליו את הסמאש בורגר וביצת עין. מגישים עם עלי קפאו.

סביצ'ה עם פירות מוגש על עלה הל
המרכיבים:
300 גרם פילה דג לבן, ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות
ימבולנות מופרדות מאשכול אחד
3 עלי אמברלה קצוצים
10 אוכמניות
רבע ביטר מלון, פרוס
חצי תפוח הוורד, פרוס
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון סחוט
פלפל שחור
מלח
עלי הל, להגשה
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את הדג, הימבולנות, עלי האמברלה, האוכמניות, הביטר מלון ותפוח הוורד.
- מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים.
- מגישים על עלי הל.

גלידת תבלינים חמים
המרכיבים:
30 גרם דבש
5 יחידות פלפל אנגלי
רבע כפית הל טחון
רבע כפית קינמון טחון
גרגירים ממקל וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה
350 מ"ל חלב ממותק
50 מ"ל חלב שקדים
אופן ההכנה:
- מחממים את הדבש בסיר על אש קטנה יחד עם התבלינים עד לרתיחה. מקררים ומוציאים את חתיכות הפלפל האנגלי.
- מקציפים את השמנת.
- מוסיפים לשמנת המוקצפת תוך כדי ערבוב עדין את החלב הממותק, חלב השקדים והדבש המתובל.
- מעבירים למכונת גלידה.
בתיאבון!