פרחי כרובית מטוגנים בשמן זית עמוק

המרכיבים:

לכרובית:

ראש כרובית, מופרד לפרחים קטנים

מלח

שמן זית

 

לסלט:

5 עלי אורגנו

5 עלי זעתר

1 כף טבעות בצל ירוק

רבע בצל סגול, פרוס לחצאי טבעות

רבע צרור כוסברה, קצוץ

רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ

 

לסירופ הדרים:

חצי כוס מיץ תפוזים טבעי

חצי כוס מיץ אשכולית אדומה טבעי

חצי כוס מיץ רימונים טבעי

 

לוויניגרט:

1 כף חרדל חלק

מיץ מליים שלם

שמן זית

חצי כפית פלפל שאטה גרוס

3 כפות מסירופ ההדרים

מלח

אופן ההכנה:

  1. מכינים סירופ: מחממים את כל המיצים בסיר ומצמצמים עד לקבלת סירופ. מורידים מהאש ומצננים.
  2. מטגנים את פרחי הכרובית בסיר עמוק עם שמן זית עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג וממליחים.
  3. משקשקים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב.
  4. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט עם הוויניגרט.
  5. מגישים את הכרובית לצד הסלט.
ברוסקטת טונה שימורים ביתית (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
ברוסקטת טונה שימורים ביתית|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

ברוסקטת טונה שימורים ביתית

המרכיבים:

לטונה קונפי:

300 גרם טונה, ללא עור ועצמות

1 בצל, פרוס

1 כפית גדושה פלפל שחור

2 עלי דפנה

2 צ'ילי יבש

1 כפית מלח ים

חצי כפית שום כתוש

שמן זית לבישול ושמן זית למילוי הצנצנת

 

להרכבת הברוסקטה:

פרוסות לחם מחמצת - לפי מספר האנשים

ביצים - לפי מספר האנשים

פסטו בזיליקום

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

עלים מ-5 גבעולי בזיליקום

עלים מרבע צרור כוסברה

מעט שמן זית

מלח

פלפל שחור

מיץ לימון

אופן ההכנה:

  1. טונה קונפי: שמים את כל המרכיבים בסיר ומביאים את השמן לסף רתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים את הדג במשך 20 דקות. מקררים לחלוטין את הדג בתוך השמן. שולפים את הדג ומניחים בצנצנת. ממלאים בשמן זית ושומרים במקרר.
  2. מכינים את הביצים: מרתיחים סיר עם מים ומכניסים את הביצים לבישול של 7 דקות וחצי בדיוק. מורידים מהאש ומעבירים את הביצים למי קרח.
  3. הרכבת הברוסקטה: קולים את הלחם מעט (אפשר גם להשאיר אותו טרי) ומורחים שכבה יפה של פסטו. מפרקים צ'אנקים מהטונה שהכנו מעל, ועליהם מניחים את שני חצי הביצה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  4. מערבבים את כל העשבים בקערה עם מעט שמן זית, מלח ולימון ומניחים מעל הכל.
עוגת שמן זית עם גלידת יוגורט ודבש  (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
עוגת שמן זית עם גלידת יוגורט ודבש |צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

עוגת שמן זית עם גלידת יוגורט ודבש

המרכיבים:

לעוגה:

כוס וחצי קמח לבן (לא תופח)

חצי כפית סודה לשתייה

1כפית אבקת אפייה

2 ביצים L

כוס סוכר

שלושת רבעי כוס חלב

חצי כוס שמן זית

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

 

לגלידה:

150 גרם יוגורט יווני 10%

1 כוס חלב

קליפה מגוררת מלימון שלם

2 כפות דבש

1 כף אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

  1. הגלידה: טוחנים את כל המרכיבים ומעבירים למכונת גלידה.
  2. העוגה: מערבבים בקערה קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה.
  3. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים קלות את הביצים והסוכר במהירות בינונית. מוסיפים חלב, שמן זית וקליפת לימון. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמחים, עד להטמעה מלאה.
  4. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים ב-160 מעלות 45 דקות.
  5. מגישים עם הגלידה.

לצפייה בתוכנית

שבת שלום.