קציצות בקר ברוטב עגבניות כמו בצהרון
המרכיבים:
לקציצות:
500 גרם בשר טחון
חצי בצל לבן, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
שמן זית
1 ביצה
לרוטב:
2 כפות שמן זית
בצל, קצוץ
גזר, חתוך לקוביות
3 שיני שום, פרוסות
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
מעט כמון
קופסת עגבניות מרוסקות
אופן ההכנה:
- הקציצות: מערבבים את הבשר עם בצל, פטרוזיליה, שום, פפריקה, מלח ופלפל. מוסיפים שמן זית וביצה. לשים היטב ויוצרים כדורים.
- הרוטב: מטגנים בצל ומוסיפים קוביות גזר. מוסיפים שום, תבלינים ועגבניות מרוסקות. מביאים לרתיחה.
- מבשלים את הקציצות בתוך הרוטב.
מגדרה עדשים שחורות
המרכיבים:
כוס עדשים שחורות
כוס בורגול
שמן זית
2 בצלים, קצוצים
מלח
פלפל גרוס
כפית כמון
2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל בסיר עד השחמה יפה.
- מוסיפים את העדשים ומתבלים במלח, פלפל וכמון.
- מוסיפים מים רותחים ומבשלים עד שהעדשים רכות.
- מוסיפים את הבורגול, מכסים ומכבים את האש (הבורגול יתבשל מהאדים).
- מערבבים ומגישים.
פורל צרוב על ריזוטו עגבניות
המרכיבים:
לדג:
פילה פורל
גבעולי תימין
גבעולי זעתר
שמן זית
מלח
פלפל שחור
לריזוטו:
כוס אורז לריזוטו
50 גרם חמאה
1 בצל לבן, קצוץ
2 עגבניות, קצוצה לקוביות
5 עגבניות מיובשות, קצוצות
5 עלי בזיליקום
חצי כוס יין לבן יבש
ליטר ו-200 ציר ירקות רותח
תערובת 4 גבינות
אופן ההכנה:
- הריזוטו: מאדים את הבצל במחבת עם החמאה עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים עגבניות טריות ומיובשות ועלי בזיליקום. מערבבים.
- מוסיפים את האורז ויין לבן.
- מוסיפים מצקת של ציר רותח ומערבבים. כשכל הכמות נספגת מוסיפים מצקת נוספת, וכך הלאה. מערבבים כל הזמן.
- מוסיפים כמות יפה של תערובת 4 גבינות ומערבבים.
- הדג: מניחים את הדג על נייר אפייה ועליו עשבי התיבול. מזלפים שמן זית ומתבלים.
- צולים את הדג כ-5 דקות ב-190 מעלות.
- מגישים את הריזוטו עם הדג.
שבת שלום.