סלט מים

המרכיבים:

2 עגבניות

2 מלפפונים

1 בצל סגול קטן

חצי צרור פטרוזיליה

5 צנוניות

חצי פלפל חריף

מיץ לימון טרי

5 קוביות קרח

מלח

שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את כל הירקות דק. מתבלים במיץ לימון.
  2. טוחנים בבלנדר 5 קוביות קרח.
  3. מוסיפים לסלט את הקרח הגרוס, מלח ושמן זית ומערבבים. מגישים מיד.
חציל מאודה עם שמן תבלינים  (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
חציל מאודה עם שמן תבלינים |צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

חציל מאודה עם שמן תבלינים

המרכיבים:

2 חצילים

מלח

רבע כפית פלפל שאטה גרוס

רבע כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית כמון

5-6 כפות שמן זית

2 כפות חומץ תפוחים

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את החצילים וחותכים אותם לרבעים לאורך. חותכים כל רבע לשניים. ממליחים מעט.
  2. מרתיחים סיר עם מים ורשת אידוי.
  3. מסדרים את החצילים על רשת האידוי, מכסים ומאדים כ-20 דקות, עד שהחצילים מתרככים. מעבירים אותם לצלחת.
  4. שמים במחבת את התבלינים, שופכים מעל שמן זית וחומץ ומביאים לרתיחה. מבשלים כמה דקות, לצמצום.
  5. שופכים את השמן המתובל על החצילים המאודים, נותנים למנה להצטנן ואוכלים.
קבב רומני וטורטיות שקדים קיטוגניות (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
קבב רומני וטורטיות שקדים קיטוגניות|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

קבב רומני וטורטיות שקדים קיטוגניות

המרכיבים:

לקבב:

1 קילו בשר בקר שומני טחון

8-10 שיני שום, כתושות

1 כף תימין מיובש

1 כף שטוחה פפריקה מתוקה (מעושנת או רגילה)

1 כוס מי סודה (או ציר בקר וחצי כף סודה לשתייה)

3 כפות שמן זית

מלח גס

 

לטורטיות הקיטוגניות:

כוס וחצי קמח שקדים

4 כפות פסיליום

1 כפית מלח

3 כפות שמן זית/mct/שומן בקר/חמאה מזוקקת/שמן אבוקדו

בין שלושת רבעי כוס לכוס אחת של מים פושרים
 

אופן ההכנה:

  1. טורטיות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים. מוסיפים שמן ואז מים ומערבבים בכף עץ עד שהתערובת מסמיכה.
  2. מרדדים חתיכה מהבצק בין שני דפי נייר אפייה וקורצים לעיגול בגודל שבא לכם. קולפים את נייר האפייה העליון.
  3. מחממים מחבת עם מעט שמן. הופכים את הטורטייה על המחבת וקולים 2-3 דקות. הופכים וקולים 2-3 דקות מהצד השני. מעבירים לצלחת ועוטפים במגבת. חוזרים על הפעולה עם כל הטורטיות. מה שלא לשימוש - עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים עד לשימוש הבא.
  4. לקבב: מערבבים את כל המרכיבים ולשים היטב 5 דקות. מעבירים למקרר ללילה.
  5. יוצרים קבבים. צולים בגריל או על מחבת עד שהקבב מוכן אבל עדיין עסיסי.

לצפייה בתוכנית

בתיאבון!