סלט מים
המרכיבים:
2 עגבניות
2 מלפפונים
1 בצל סגול קטן
חצי צרור פטרוזיליה
5 צנוניות
חצי פלפל חריף
מיץ לימון טרי
5 קוביות קרח
מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
- קוצצים את כל הירקות דק. מתבלים במיץ לימון.
- טוחנים בבלנדר 5 קוביות קרח.
- מוסיפים לסלט את הקרח הגרוס, מלח ושמן זית ומערבבים. מגישים מיד.

חציל מאודה עם שמן תבלינים
המרכיבים:
2 חצילים
מלח
רבע כפית פלפל שאטה גרוס
רבע כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית כמון
5-6 כפות שמן זית
2 כפות חומץ תפוחים
אופן ההכנה:
- קולפים את החצילים וחותכים אותם לרבעים לאורך. חותכים כל רבע לשניים. ממליחים מעט.
- מרתיחים סיר עם מים ורשת אידוי.
- מסדרים את החצילים על רשת האידוי, מכסים ומאדים כ-20 דקות, עד שהחצילים מתרככים. מעבירים אותם לצלחת.
- שמים במחבת את התבלינים, שופכים מעל שמן זית וחומץ ומביאים לרתיחה. מבשלים כמה דקות, לצמצום.
- שופכים את השמן המתובל על החצילים המאודים, נותנים למנה להצטנן ואוכלים.

קבב רומני וטורטיות שקדים קיטוגניות
המרכיבים:
לקבב:
1 קילו בשר בקר שומני טחון
8-10 שיני שום, כתושות
1 כף תימין מיובש
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה (מעושנת או רגילה)
1 כוס מי סודה (או ציר בקר וחצי כף סודה לשתייה)
3 כפות שמן זית
מלח גס
לטורטיות הקיטוגניות:
כוס וחצי קמח שקדים
4 כפות פסיליום
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית/mct/שומן בקר/חמאה מזוקקת/שמן אבוקדו
בין שלושת רבעי כוס לכוס אחת של מים פושרים
אופן ההכנה:
- טורטיות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים. מוסיפים שמן ואז מים ומערבבים בכף עץ עד שהתערובת מסמיכה.
- מרדדים חתיכה מהבצק בין שני דפי נייר אפייה וקורצים לעיגול בגודל שבא לכם. קולפים את נייר האפייה העליון.
- מחממים מחבת עם מעט שמן. הופכים את הטורטייה על המחבת וקולים 2-3 דקות. הופכים וקולים 2-3 דקות מהצד השני. מעבירים לצלחת ועוטפים במגבת. חוזרים על הפעולה עם כל הטורטיות. מה שלא לשימוש - עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים עד לשימוש הבא.
- לקבב: מערבבים את כל המרכיבים ולשים היטב 5 דקות. מעבירים למקרר ללילה.
- יוצרים קבבים. צולים בגריל או על מחבת עד שהקבב מוכן אבל עדיין עסיסי.
בתיאבון!