סלט עוף עם תפוחיםהמרכיבים:2 יחידות חזה עוף1 תפוח ירוק/אדום, חתוך לקוביות קטנות2 גבעולי סלרי, קצוצים דקרבע בצל סגול, קצוץ דקאגוזי מלך קצוציםרבע צרור פטרוזיליה או עירית, קצוץלרוטב:כף ושליש מיונזכפית חרדל דיז'וןמיץ מחצי לימון (לרענון ולמניעת השחרה של התפוח)מלחפלפל שחוראופן ההכנה:חותכים את העוף לקוביות, מורחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. צולים על מחבת חמה עד שהעוף מבושל, ומצננים. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט. טורפים בקערית נפרדת את מרכיבי הרוטב. שופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.טרטר דג עם נקטרינההמרכיבים:200 גרם דג לבן טרי, ללא עור ועצמות1 נקטרינה, חתוכה לקוביות קטנות10 עלי נענע, קצוצים דק דק5 עלי בזיליקום, קצוצים דק דק1 גבעול בצל ירוק, קצוץ דקרבע בצל סגול, קצוץ דקרבע צ'ילי אדום, קצוץ דקשמן זיתמלחלימון/לייםיוגורט יווניאופן ההכנה:קוצצים את הדג בסכין. מערבבים את הדג עם הנקטרינה והירקות בקערה, מתבלים בשמן זית ומלח ומערבבים עד שהשמן עוטף הכל. מוסיפים לימון ומערבבים. מגישים על יוגורט יווני.מאפה כפרי עם דובדבנים ושמנת חמוצההמרכיבים:לבצק פריך:140 גרם קמח (ניתן לשלב בין כוסמין ללבן)75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות1 כף סוכר קניםקורט מלח1 חלמוןביצה טרופה, להברשהלמילוי:200 גרם קמח שקדים75 גרם חמאה רכה2 כפות ממרח שקדים1 כף אבקת סוכרדובדבנים מגולעניםלהגשה:שמנת חמוצהשמן זיתאופן ההכנה:מכינים את הבצק: מעבדים במיקסר או במעבד מזון את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח. מוסיפים את החלמון ומעבדים עוד כמה שניות עד שהבצק מתאחד לצורת כדור (ניתן להוסיף מעט מים קרים במידת הצורך). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים בין חצי שעה לשעה. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים קרם שקדים: מערבבים בקערה או במעבד מזון קמח שקדים, חמאה רכה, ממרח שקדים ואבקת סוכר. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה. מורחים את קרם השקדים במרכז ומעל מסדרים את הדובדבנים המגולענים. סוגרים את קצות הבצק על המלית מכל הצדדים, כך שעדיין רואים במרכז את עיקר המלית. מברישים את השוליים בביצה טרופה ואופים 20-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים, מצננים ומגישים עם שמנת חמוצה וזילוף של שמן זית.לצפייה בתוכניתבתיאבון!