לביבות ברוקולי וכרובית
המרכיבים:
2 ראשי כרובית מחולקים לפרחים
חצי ראש ברוקולי מחולק לפרחים
2 ביצים
חצי כוס גבינת מוצרלה קשה מגוררת
חצי כוס גבינת גאודה מגוררת
חצי כוס גבינת פטה מפוררת
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
חצי כוס קמח שקדים
מלח
פלפל שחור
שמן זית לטיגון
לאיולי:
3 כפות מיונז
כף וחצי רוטב צ'ילי מתוק
חצי פלפל אדום חריף
אופן ההכנה:
- חולטים את הברוקולי והכרובית במים רותחים למשך דקה, ומסננים. מצננים וקוצצים אותם.
- טורפים בקערה את הביצים ומוסיפים את הגבינות, אגוזי המלך, הירקות הקצוצים וקמח השקדים. מערבבים ליצירת מסה אחידה ומתבלים.
- יוצרים קציצות ומטגנים בשמן זית שתי דקות מכל צד.
- לאיולי: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר מוט. מגישים לצד הקציצות.

מפרום כרובית ובשר
המרכיבים:
1 כרובית, מחולקת לפרחים
לקציצות:
חצי קילו צוואר בקר טחון
חצי קילו פרגית טחונה
2 ביצים
כפית שום כתוש
1 בצל, קצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
לציפוי וטיגון:
1 כוס קמח (קיטוגנים יכולים לוותר ולהסתפק בביצים)
2 ביצים מקושקשות
מלח
פלפל שחור
שמן
לרוטב:
רבע כוס שמן זית
8 שיני שום
4 ענפי סלרי, קצוצים (כולל העלים)
כפית פפריקה
כפית כמון
כפית חוואייג'
1 כפית סוכר חום (לא חובה)
1 פחית עגבניות משומרות בקוביות
1 כוס פסטה – מחית עגבניות חלקה
1 כוס מים רותחים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים קציצות ומצמידים לכל פרח של כרובית קציצה. מניחים בצד.
- מסדרים שתי צלחות: צלחת קמח וצלחת ביצים טרופות. מתבלים את הקמח במלח ופלפל.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- טובלים את המפרום בקמח ואז בביצה ומטגנים 3 דקות. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: מטגנים שום וסלרי, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- מוסיפים את העגבניות ומים רותחים ומביאים שוב לרתיחה.
- מוסיפים את המפרום לסיר ומכסים את כולו ברוטב בעזרת כף.
- מבשלים 20 דקות.
- הופכים את המפרום לצד השני ומבשלים 20 דקות נוספות.
- מגישים עם לימון טרי.
שבת שלום.