שניצלוני עוף אסייתיים מצופים בשומשום

המרכיבים:

1 ק"ג פילה עוף, או חזה עוף פרוס לרצועות

 

למרינדה:

5 כפות רוטב סויה

2 כפות שמן שומשום

1 כף דבש

1 שן שום, קצוצה

חצי אצבע ג'ינג'ר, קלופה וקצוצה

 

 

לציפוי:

ביצה

חצי כפית פלפל שאטה (אם רוצים קצת חריפות)

שומשום בשני צבעים

 

לטיגון:

שמן זית או שומן בקר מזוקק

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה.
  2. מערבבים את העוף במרינדה ונותנים לו לשבת בפנים לפחות חצי שעה (אפשר גם שעתיים או עד לילה במקרר).
  3. טורפים את הביצה ומערבבים את השומשום עם השאטה.
  4. מצפים את העוף בביצה טרופה ובתערובת השומשום והשאטה, ומטגנים (בשמן עמוק, חצי עמוק או באייר פרייר).

 

טטאקי בשר בשומשום עם סלט עלים  (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
טטאקי בשר בשומשום עם סלט עלים |צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

טטאקי בשר בשומשום עם סלט עלים

המרכיבים:

2 חתיכות שייטל

שומשום שחור ולבן

שמן זית לצריבה

מלח

 

לרוטב:

כף שמן שומשום

2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים גס

חצי פלפל ירוק חריף

2 כפות טחינה גולמית

1 כף מירין

1 כף  חומץ אורז

 

לסלט:

עלים מרבע צרור כוסברה

עלים מ-3 גבעולי בזיליקום

עלים מרבע צרור פטרוזיליה

מלח

מיץ לימון

שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. ממליחים את השייטל. מערבבים בקערה את שני סוגי השומשום ועוטפים את השייטל בתערובת.
  2. הרוטב: טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב חלק. מעבירים לקערת הגשה קטנה. 
  3. מחממים מחבת וצורבים את השייטל מכל הצדדים. הבשר בפנים אמור להישאר נא, והשוליים צרובים היטב. מורידים מהאש ונותנים לנתח לנוח כמה דקות.
  4. הסלט: מערבבים בקערה את כל הירוקים ומתבלים במעט מלח, שמן זית ומיץ לימון. מעבירים לצלחת הגשה.
  5. הגשה: פורסים את הבשר דק ומסדרים בצלחת גדולה לצד הסלט הירוק וקערה עם הרוטב. מומלץ לקחת חתיכת בשר, קצת ירוקים ולטבול ברוטב.

 

עוגיות שומשום ושוקולד  (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
עוגיות שומשום ושוקולד |צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

עוגיות שומשום ושוקולד

המרכיבים:

1 כוס שומשום

2 חלבונים

שליש כוס אבקת סוכר

קמצוץ מלח

שליש כוס קמח שקדים

רבע כוס חמאה מומסת

 

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 70%)

2 כפות שמן קוקוס

 

אופן ההכנה:

  1. קולים במחבת את השומשום.
  2. טורפים בקערה חלבונים, אבקת סוכר וקמצוץ מלח.
  3. מוסיפים את השומשום, קמח השקדים והחמאה ומערבבים בכף. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. מגלגלים כדורים קטנים מהבצק ומשטחים בתבנית מרופדת נייר אפייה. אופים 15 דקות ומצננים.
  6. ממיסים שוקולד עם שמן קוקוס ומערבבים לקבלת גנאש מבריק.
  7. טובלים כל עוגייה עד אמצעה בשוקולד. מקררים.

 

 לצפייה בתוכנית

בתיאבון!