קציצות טונה וסלט עגבניות עם עשבי תיבול
המרכיבים:
לקציצות:
300 גרם טונה משימורים
150 גרם גבינת חלומי
2 ביצים
רבע בצל טרי קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה (או כף של בצל מטוגן קפוא)
מלח
שמן זית לטיגון
לסלט:
עגבניות מכל מיני סוגים וצבעים
חצי צרור בזיליקום
רבע צרור שמיר, קצוץ גס
1 פלפל חריף, פרוס לטבעות (או לפי הטעם)
שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
- מסננים את הטונה.
- מגררים את החלומי על החלק העבה בפומפייה.
- מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
- יוצרים קציצות ומטגנים במחבת 3 דקות מכל צד, עד השחמה.
- הסלט: חותכים את העגבניות גס ומעבירים לקערה. מוסיפים עלי בזיליקום ושמיר וטבעות פלפל חריף. מתבלים בשמן זית ומלח.

חזה עוף במרינדת עשבים
המרכיבים:
4 חצאי חזה עוף
למרינדה:
חצי כוס שמן זית
2 כוסות עשבים קצוצים (בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר)
1 כפית שום כתוש
2 כפות דבש
1 כפית סחוג ירוק
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים מלבד העוף בקערה גדולה.
- מוסיפים את העוף ומצפים היטב בתערובת הירוקים. מניחים ללפחות שעה במקרר.
- מעבירים לתבנית וצולים ב-180 מעלות 25 דקות.

פילה פורל עם חמאת עשבים
המרכיבים:
4 פילטים של פורל
חבילת ערמונים קלופים
מלח
פלפל שחור
לחמאת התבלינים:
200 גרם חמאה
חצי צרור פטרוזיליה
3 גבעולי שמיר
עלים מ-5 גבעולי בזיליקום
חצי צרור כוסברה
1 כף רוטב סויה
1 כף סירופ מייפל
שן שום כתושה
רבע צ'ילי אדום, קצוץ
אופן ההכנה:
- טוחנים את כל מרכיבי החמאה במעבד מזון. מעבירים לנייר אפייה ומגלגלים לנקניק. מעבירים לקירור להתייצבות.
- מסדרים על תבנית התנור עם נייר אפייה את הערמונים ומעליהם את פילה הדג. מתבלים במלח ופלפל.
- פורסים מחמאת התבלינים פרוסות בעובי חצי ס"מ ומניחים על כל פילה כמה מטבעות.
- צולים רבע שעה בתנור שחומם ל-200 מעלות, טורבו.
שבת שלום.