השף עומר מילר מארח חקלאים ומבשל להם ארוחה מהתוצרת שלהם, והיום: יוחאי שניידר, שמגדל בקר ברמת הגולן בשיטה הומנית המותאמת לתנאי השטח ותורמת לבריאות ולחיזוק המערכת החיסונית של הפרה.

קדירת אוסובוקו ופטריות

המרכיבים:

1 קילו אוסובוקו פרוס
3 בצלים, פרוסים
רבע כוס שמן זית
20 תפוחי אדמה קטנים
מלח
פלפל שחור
4 עלי דפנה
8 יחידות פלפל אנגלי
כף גדושה פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה חריפה
3 כפות סילאן
חבילת פטריות שמפיניון
חבילת פטריות פורטובלו

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את האוסובוקו עם הבצלים.
  2. מוסיפים תפוחי אדמה ומתבלים במלח ופלפל. 
  3. מוסיפים את שאר התבלינים והסילאן ומערבבים.
  4. מוסיפים פטריות.
  5. מוסיפים מים לכיסוי הבשר ומביאים לרתיחה.
  6. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים 3 שעות (או צולים בתנור בחום נמוך).
סטייק עם פריקה וקוביות בטטה (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
סטייק עם פריקה וקוביות בטטה|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

סטייק שייטל עם פריקה וקוביות בטטה

המרכיבים:

מדליוני שייטל
מלח
פלפל שחור

לקוביות בטטה צרובות:
2 כוסות קוביות בטטה
רבע כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור

לפריקה:
כוס פריקה
כף שמן זית
כפית מלח
3 כוסות מים

להגשה:
שמן זית
מלח
פלפל שחור
פיסטוקים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את קוביות הבטטה עם שמן הזית והתבלינים. צולים ב-200 מעלות עד השחמה קלה.
  2. מטגנים את הפריקה בשמן זית. מוסיפים מלח ומים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות, עד שהפריקה רך.
  4. מערבבים את הבטטה והפריקה. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומפזרים פיסטוקים מעל.
  5. מתבלים את השייטל וצולים בגריל. פורסים לפרוסות ומגישים עם התוספות. 
שייטל צרוב עם סלט קינואה  (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
שייטל צרוב עם סלט קינואה |צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

סטייק צרוב עם סלט קינואה

המרכיבים:

נתח אונטרסטייק מיושן (או נתח אחר שמתאים לסטייקים)
שמן זית
מלח
פלפל שחור

לסלט הקינואה:
3 בצלים סגולים, קצוצים
כוס קינואה
כף פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום
כף צימוקים
מלח
פלפל שחור
שמן זית
מיץ לימון

אופן ההכנה:

  1. סלט הקינואה: מרתיחים ליטר מים בסיר. כשהמים רותחים מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ-16 דקות.
  2. מסננים ומניחים לקינואה להצטנן.
  3. מערבבים בקערה את הקינואה ושאר מרכיבי הסלט. מערבבים ומתבלים.
  4. הסטייק: מחממים מחבת עבה ומוסיפים שמן זית.
  5. מתבלים את הבשר במלח ופלפל וצורבים משני הצדדים. מגישים עם סלט הקינואה.

** מומלץ להגיש עם טחינה.