השף עומר מילר מארח חקלאים ומבשל להם ארוחה מהתוצרת שלהם, והיום: יוחאי שניידר, שמגדל בקר ברמת הגולן בשיטה הומנית המותאמת לתנאי השטח ותורמת לבריאות ולחיזוק המערכת החיסונית של הפרה.
קדירת אוסובוקו ופטריות
המרכיבים:
1 קילו אוסובוקו פרוס
3 בצלים, פרוסים
רבע כוס שמן זית
20 תפוחי אדמה קטנים
מלח
פלפל שחור
4 עלי דפנה
8 יחידות פלפל אנגלי
כף גדושה פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה חריפה
3 כפות סילאן
חבילת פטריות שמפיניון
חבילת פטריות פורטובלו
אופן ההכנה:
- מטגנים את האוסובוקו עם הבצלים.
- מוסיפים תפוחי אדמה ומתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את שאר התבלינים והסילאן ומערבבים.
- מוסיפים פטריות.
- מוסיפים מים לכיסוי הבשר ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים 3 שעות (או צולים בתנור בחום נמוך).
סטייק שייטל עם פריקה וקוביות בטטה
המרכיבים:
מדליוני שייטל
מלח
פלפל שחור
לקוביות בטטה צרובות:
2 כוסות קוביות בטטה
רבע כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
לפריקה:
כוס פריקה
כף שמן זית
כפית מלח
3 כוסות מים
להגשה:
שמן זית
מלח
פלפל שחור
פיסטוקים
אופן ההכנה:
- מערבבים את קוביות הבטטה עם שמן הזית והתבלינים. צולים ב-200 מעלות עד השחמה קלה.
- מטגנים את הפריקה בשמן זית. מוסיפים מלח ומים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות, עד שהפריקה רך.
- מערבבים את הבטטה והפריקה. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומפזרים פיסטוקים מעל.
- מתבלים את השייטל וצולים בגריל. פורסים לפרוסות ומגישים עם התוספות.
סטייק צרוב עם סלט קינואה
המרכיבים:
נתח אונטרסטייק מיושן (או נתח אחר שמתאים לסטייקים)
שמן זית
מלח
פלפל שחור
לסלט הקינואה:
3 בצלים סגולים, קצוצים
כוס קינואה
כף פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום
כף צימוקים
מלח
פלפל שחור
שמן זית
מיץ לימון
אופן ההכנה:
- סלט הקינואה: מרתיחים ליטר מים בסיר. כשהמים רותחים מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ-16 דקות.
- מסננים ומניחים לקינואה להצטנן.
- מערבבים בקערה את הקינואה ושאר מרכיבי הסלט. מערבבים ומתבלים.
- הסטייק: מחממים מחבת עבה ומוסיפים שמן זית.
- מתבלים את הבשר במלח ופלפל וצורבים משני הצדדים. מגישים עם סלט הקינואה.
** מומלץ להגיש עם טחינה.