אמנון בר צלוי עם תרד, בצל וצ'ילי

המרכיבים:

4 פילה דג אמנון בר

שמן זית

רבע בצל לבן, חתוך לרצועות

2 שיני שום, פרוסות דק

חצי צ'ילי אדום, פרוס לטבעות

10 עלי תרד גוליבר, חתוכים לרצועות

מלח

פלפל שחור

חצי לימון, להגשה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מסדרים את הפילטים של הדג על נייר אפייה כשהעור כלפי מטה. מתבלים במלח ופלפל, מזלפים קצת שמן זית וצולים 15 דקות, עד שהדג מוכן.
  3. בינתיים מטגנים במחבת עם שמן זית את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את עלי הגוליבר ומערבבים עד שהם מתרככים אבל לא יותר מדי. מתבלים במלח לפי הטעם.
  4. מסדרים בצלחת את הירקות שהקפצנו ועליהם פילה דג. מגישים עם חצי לימון.
טרטר דג תאילנדי עטוף בתרד גוליבר (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
טרטר דג תאילנדי עטוף בתרד גוליבר|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

טרטר דג תאילנדי עטוף בתרד גוליבר

המרכיבים:

לטרטר:

250 גרם דג טרי ואיכותי (טונה, דג ים לבן, אינטיאס או דניס, נקי מעור ועצמות), קצוץ על הסכין

1 כף בצל סגול קצוץ דק

1 כף עירית או בצל ירוק קצוצים דק

1 כף כוסברה קצוצה

עלי נענע מ-4 גבעולים

1 פלפל צ’ילי אדום, קצוץ

חתיכת ג'ינג'ר, קצוצה

1 במיה טרייה, חתוכה לטבעות

מלח לפי הטעם

 

לרוטב:

מיץ מ-1 ליים

3 כפות שמן זית

2 כפות רוטב דגים תאילנדי

מלח לפי הטעם

 

להגשה:

10 עלי תרד גוליבר, שטופים ומיובשים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הטרטר.
  2. מערבבים את מרכיבי הרוטב, שופכים על הטרטר ומערבבים עד שהרוטב עוטף את כל הרכיבים.
  3. מסדרים על עלה גוליבר מהטרטר בעזרת כף ואוכלים כמו טאקו.

 

קציצות בקר ברוטב אדום עם במיה הודית (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
קציצות בקר ברוטב אדום עם במיה הודית|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

קציצות בקר ברוטב אדום עם במיה הודית

המרכיבים:

300 גרם במיה הודית

 

לקציצות:

700 גרם בשר טחון

1 בצל גדול, מגורר וסחוט

2 זוקיני, מגוררים דק וסחוטים

2 ביצים L

רבע כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

רבע כוס שמן זית

3 שיני שום, פרוסות דק

2 פחיות עגבניות שרי קלופות או עגבניות מרוסקות

1 כף פפריקה מתוקה ו/או פפריקה מעושנת

1 כף כמון

מלח

פלפל שחור

1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות ללא תוספת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה לקבלת מסה אחידה. מכדררים לקציצות בגודל בינוני.
  2. מטגנים את הבמיה במחבת עם שמן זית 3 דקות. מוציאים לנייר סופג.
  3. מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר רחב עם מעט שמן זית את השום ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מוסיפים תבלינים ורסק עגבניות, ומערבבים. מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים.
  4. מסדרים את הקציצות והבמיה שטיגנו ברוטב, ומבשלים 30 דקות ללא מכסה. מכסים ומבשלים 15 דקות נוספות.

לצפייה בתוכנית

בתיאבון!