אמנון בר צלוי עם תרד, בצל וצ'ילי
המרכיבים:
4 פילה דג אמנון בר
שמן זית
רבע בצל לבן, חתוך לרצועות
2 שיני שום, פרוסות דק
חצי צ'ילי אדום, פרוס לטבעות
10 עלי תרד גוליבר, חתוכים לרצועות
מלח
פלפל שחור
חצי לימון, להגשה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מסדרים את הפילטים של הדג על נייר אפייה כשהעור כלפי מטה. מתבלים במלח ופלפל, מזלפים קצת שמן זית וצולים 15 דקות, עד שהדג מוכן.
- בינתיים מטגנים במחבת עם שמן זית את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את עלי הגוליבר ומערבבים עד שהם מתרככים אבל לא יותר מדי. מתבלים במלח לפי הטעם.
- מסדרים בצלחת את הירקות שהקפצנו ועליהם פילה דג. מגישים עם חצי לימון.

טרטר דג תאילנדי עטוף בתרד גוליבר
המרכיבים:
לטרטר:
250 גרם דג טרי ואיכותי (טונה, דג ים לבן, אינטיאס או דניס, נקי מעור ועצמות), קצוץ על הסכין
1 כף בצל סגול קצוץ דק
1 כף עירית או בצל ירוק קצוצים דק
1 כף כוסברה קצוצה
עלי נענע מ-4 גבעולים
1 פלפל צ’ילי אדום, קצוץ
חתיכת ג'ינג'ר, קצוצה
1 במיה טרייה, חתוכה לטבעות
מלח לפי הטעם
לרוטב:
מיץ מ-1 ליים
3 כפות שמן זית
2 כפות רוטב דגים תאילנדי
מלח לפי הטעם
להגשה:
10 עלי תרד גוליבר, שטופים ומיובשים
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הטרטר.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב, שופכים על הטרטר ומערבבים עד שהרוטב עוטף את כל הרכיבים.
- מסדרים על עלה גוליבר מהטרטר בעזרת כף ואוכלים כמו טאקו.

קציצות בקר ברוטב אדום עם במיה הודית
המרכיבים:
300 גרם במיה הודית
לקציצות:
700 גרם בשר טחון
1 בצל גדול, מגורר וסחוט
2 זוקיני, מגוררים דק וסחוטים
2 ביצים L
רבע כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
רבע כוס שמן זית
3 שיני שום, פרוסות דק
2 פחיות עגבניות שרי קלופות או עגבניות מרוסקות
1 כף פפריקה מתוקה ו/או פפריקה מעושנת
1 כף כמון
מלח
פלפל שחור
1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות ללא תוספת סוכר
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה לקבלת מסה אחידה. מכדררים לקציצות בגודל בינוני.
- מטגנים את הבמיה במחבת עם שמן זית 3 דקות. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר רחב עם מעט שמן זית את השום ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מוסיפים תבלינים ורסק עגבניות, ומערבבים. מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים.
- מסדרים את הקציצות והבמיה שטיגנו ברוטב, ומבשלים 30 דקות ללא מכסה. מכסים ומבשלים 15 דקות נוספות.
בתיאבון!