מרק עוף צלוי

המרכיבים:

1 עוף שלם

רבע כוס שמן זית

מלח גס

2 וחצי ליטר מים קרים

 

ירקות:

1 בצל גדול, פרוס על קליפתו (הקליפה תתמוסס בבישול)

4 כרישות צעירות

3 גזרים, פרוסים גס

1 צרור סלרי אמריקאי, חתוך גס

1 ראש שום, חצוי

רבע שורש כורכום קצוץ דק (או קובייה של כורכום קפוא)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות. מסדרים על תבנית את העוף, הבצל, הכרישה, הגזר והסלרי ומתבלים בשמן ומלח.
  2. מכניסים לתנור ל-20-30 דקות, או עד שהעוף שחום.
  3. מעבירים את תכולת התבנית לסיר ומוסיפים שום וכורכום. יוצקים מים קרים ומתבלים במלח.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עוד שעה לפחות ועדיף 3-4 שעות.

הערות:

** אפשר לבשל את המרק בסיר מכוסה בתנור שמונה שעות ב-120 מעלות.

** מי שרוצה עוד קולגן ועומק למרק יכול להוסיף בשלב הצריבה של העוף שתי עצמות ברך או מח עצם.

המוקפץ של אריק (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
המוקפץ של אריק|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

המוקפץ של אריק

המרכיבים:

2 כפות שמן זית

1 כרישה, חתוכה גס לטבעות

חצי בצל לבן (עם הקליפה, היא תתמוסס בבישול), חתוך לקוביות

כף שום ירוק טרי קצוץ דק או 2 שיני שום קצוצות דק

חצי כפית שורש ג'ינג'ר מגורר (או קובייה של ג'ינג'ר קפוא)

4 פרגיות חתוכות גס (עם העור)

מלח

פלפל שחור

1 צרור תרד, חתוך גס

2 כפות רוטב טריאקי

 

להגשה:

 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים גס

אופן ההכנה:

  1. מלהיטים מחבת עמוקה, מוסיפים שמן זית וצורבים היטב את הכרישה והבצל הלבן. מוסיפים את השום הירוק ואת הג'ינג'ר ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את הפרגיות, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב עד שהפרגיות מוכנות.
  3. מוסיפים את התרד ואת הטריאקי ומערבבים עד שהתרד מאבד מהנפח שלו.
  4. מתקנים טעמים במידת הצורך.
  5. מגישים עם בצל ירוק טרי קצוץ.
מעורב ירושלמי (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
מעורב ירושלמי|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

מעורב ירושלמי

המרכיבים:

2 בצל לבן, חתוך לרצועות

מעט שמן זית

חצי קילו פרגיות, חתוכות לקוביות

300 גרם כבדים, חתוכים לקוביות

300 גרם לבבות

300 גרם טחולים

כף סחוג אדום

חצי צרור כוסברה

 

תערובת תבלינים:

1 כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית כורכום

1 כפית כמון

מעט שמן זית

מלח

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל במחבת עד שהוא מתקרמל. מוציאים לצלחת.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי תערובת התבלינים.
  3. מוסיפים את כל הבשרים לקערה ומערבבים עד שתערובת התבלינים עוטפת אותם היטב.
  4. מלהיטים את המחבת וצורבים את כל הבשרים צריבה ראשונית.
  5. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד שהכל מוכן.
  6. מוסיפים את הסחוג האדום ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מגישים עם כוסברה קצוצה מעל.

לצפייה בתוכנית

שבת שלום.