השף עומר מילר מארח חקלאים ומבשל להם ארוחה מהתוצרת שלהם, והיום: גל גולן ממושב גילת שבנגב, המייצר דבש בטעם אבוקדו, הדרים, אקליפטוס וגם ינבוט.
רוסטביף סינטה בדבש ותפוחי אדמה
המרכיבים:
2 ק"ג סינטה (בנתח אחד)
מלח ופלפל שחור
שמן זית
2 כפות דבש
לתפוחי האדמה:
4 תפוחי אדמה
2 בצלים
שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מורחים את נתח הסינטה בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל וצורבים במחבת חמה משני הצדדים עד השחמה. מעבירים את הנתח לתבנית מרופדת נייר אפייה.
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפלחים. את הבצל פורסים לחצאי טבעות. מפזרים את תפוחי האדמה והבצל מסביב לסינטה ובוזקים שמן זית, דבש, מלח ופלפל.
- עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור. צולים כ-20 דקות, מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לצלות עד השחמה.
- נותנים לסינטה לנוח 15-20 דקות, פורסים ומגישים.
שווארמה פטריות עם דבש
המרכיבים:
800 גרם פטריות פורטובלו גדולות ושטוחות ("סטייקים")
שמן זית
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
1 שן שום, פרוסה
מלח ופלפל שחור
1 בצל סגול
3 כפות דבש
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מורידים את הרגליים מהפטריות ומערבבים את הפטריות עם שמן הזית והתבלינים בקערה.
- חוצים את הבצל הסגול, תוקעים בו שיפוד ומשחילים את הפטריות.
- מרטיבים בעוד קצת שמן זית ובדבש וסוגרים בחצי השני של הבצל. צולים בתנור 10 דקות ופורסים כמו שווארמה.
** אפשר לשבץ בשיפוד גם פרוסות של ראש סלרי.
גבינת קממבר אפויה בדבש
המרכיבים:
גבינת קממבר עגולה שלמה
כמה גבעולי תימין
דבש
להגשה:
4-5 תאנים טריות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור במצב גריל ל-200 מעלות. מניחים את גבינת הקממבר על נייר אפייה וחורצים בה חריצים שתי וערב. מפזרים גבעולי תימין.
- סוגרים את נייר האפייה סביב הגבינה ומכניסים לגריל 6-8 דקות.
- מוציאים, פותחים את נייר האפייה ומזלפים דבש.
- חותכים את התאנים לחצאים או רבעים ומגישים עם הגבינה.
חג שמח!