סלט אורז קריספי וירוקיםהמרכיבים:1 כוס אורז מבושל3 כפות שמן זית1 כף רוטב סויה1 כף רוטב הויסטיר1 כפית שמן צ'ילי או רבע כפית צ'ילי גרוסלסלט:1 אבוקדו, חתוך לקוביותחבילת מלפפוני בייבי, פרוסים גס2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים למקטעים של חצי סמעלים מרבע צרור כוסברהעלי נענע מ-3 גבעוליםעלי בזיליקום מ-3 גבעוליםלרוטב:רבע כוס שמן זיתרבע כוס רוטב סויה6 כפות רוטב סויה בטעם פטריותחצי צ'ילי אדום, פרוסאופן ההכנה:מערבבים בקערה את האורז עם שמן הזית, רוטב הסויה, רוטב ההויסטיר ושמן הצ'ילי. משטחים בתבנית מרופדת נייר אפייה וצולים ב-200 מעלות למשך 40 דקות. בכל 10 דקות מערבבים, כדי שהאורז ייצלה מכל הצדדים. כשהאורז צלוי וקריספי מוציאים ומצננים. מכינים את הרוטב: טוחנים בבלנדר מוט את כל המרכיבים עד לקבלת רוטב חלק. ניתן להוסיף מים בהדרגה לקבלת רוטב דליל יותר. הרכבת המנה: מערבבים בקערה את האורז ואת כל מרכיבי הסלט. שופכים מהרוטב ומערבבים היטב.ריזוטו ירוקים עם זוקיני צלויהמרכיבים:1 כוס אורז ארבוריו50 גרם חמאהשמן זית1 בצל קטן, קצוץ2 שיני שום, קצוצותרבע כוס יין לבן יבש1 ליטר ציר ירקותכוס עלי תרד קצוציםחצי כוס אפונה ירוקהרבע כוס גבינת פרמזן מגוררתמלחפלפל שחורלהגשה:1 זוקיני בינונישמן זיתמלחפלפל שחורפרמזןלימוןלציר ירקות:2 גזרים1 בצל גדול4 גבעולי סלריעלה דפנהפלפל אנגליאופן ההכנה:מכינים ציר ירקות: שוטפים את כל הירקות (אין צורך לקלף, רק להוריד חלקים עם בוץ או לכלוך), חותכים גס ושמים בסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 15-20 דקות. משאירים על אש קטנה. חותכים את הזוקיני לפרוסות בעובי סמ, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל וצולים משני הצדדים. ממיסים במחבת רחבה כף מהחמאה, מוסיפים 3 כפות שמן זית ומאדים בצל ושום. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים לחלוטין. מוסיפים מלח ו-2 מצקות מהציר. כשציר נספג מוסיפים עוד 2 מצקות. כשהנוזלים מתחילים להצטמצם מוסיפים את התרד והאפונה ואז עוד 2 מצקות מהציר. מערבבים כל הזמן עד שהנוזלים נספגים והאורז כמעט מוכן. מוסיפים חופן מהפרמזן ואת שאר החמאה ומערבבים עד שהם נעלמים בתוך הריזוטו. טועמים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך ונותנים לשאר הנוזלים להצטמצם. ממש לפני ההגשה מוסיפים את שאר הפרמזן. ההגשה: שמים בצלחת שטוחה 4 כפות מהריזוטו ומשטחים. מסדרים 3-4 חתיכות זוקיני צלוי ומגררים מעל מעט פרמזן וקליפת לימון.אורז בקרם קוקוס עם מנגוהמרכיבים:חצי כוס אורז עגולכוס וחצי קרם קוקוסשליש כוס סוכר קוקוסלטופינג:מנגו קלוף ופרוס או חתוך לקוביותצ'יפס קוקוסאופן ההכנה:מערבבים בסיר קטן את האורז וקרם הקוקוס. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהאורז מתרכך והנוזלים מצטמצמים. אם האורז לא מתרכך אפשר להוסיף עוד קצת נוזל קוקוס או מים. מצננים. מסדרים בקערית 2 כפות מהאורז המבושל ועליהן מנגו טרי. מפזרים צ'יפס קוקוס.לצפייה בתוכניתבתיאבון!