עלי גפן ממולאים בשר ברוטב ענבים
המרכיבים:
25-30 עלי גפן צעירים גדולים
למילוי:
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק דק
שמן זית
1 כפית שטוחה בהרט
מלח
לסיר:
שמן זית
2 בצלים, קצוצים
אשכול ענבים, חצויים
4-5 פרוסות דקות של שפונדרה
מים רותחים (בערך כוס)
1 כף רכז רימונים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- קוטמים את הגבעולים הבולטים של עלי הגפן. חולטים את עלי הגפן במים רותחים 5 דקות, מעבירים לקערה עם מי קרח ואז למגבת לייבוש.
- מערבבים את חומרי המילוי.
- ממלאים את עלי הגפן: מניחים עלה אחד כשצידו המחוספס פונה למעלה ומניחים כפית מהמילוי. מקפלים את שני צידי העלה כך שיכסו את המילוי, מגלגלים כלפי מעלה וסוגרים את העלה. חוזרים על הפעולות עם כל העלים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחממים סיר (שיכול להיכנס לתנור) עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד קרמול. מוסיפים את הענבים ומטגנים עוד כמה דקות. מוציאים את שניהם לקערה.
- מטגנים את פרוסות השפונדרה ומשאירים אותן בתחתית הסיר. מפזרים את הבצל והענבים ועליהם מסדרים בצפיפות את עלי הגפן הממולאים.
- מערבבים בקערה מים רותחים עם רכז רימונים, מלח ופלפל ושופכים לסיר.
- מניחים נייר אפייה וצלחת על הממולאים, מכסים את הסיר בנייר אלומיניום ומעבירים לתנור לשעה עד שעה וחצי.
** אפשר לטגן יחד את השפונדרה, הבצל והענבים, ואז לסדר עליהם את עלי הגפן.

סלט ענבים חריף
המרכיבים:
2 כוסות ענבים חצויים
1 צרור כוסברה, קצוץ
2 ענפי בצל ירוק, קצוצים
1 פלפל אדום חריף, קצוץ
לרוטב:
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה או בצנצנת קטנה עד לקבלת אמולסיה.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט.
- שופכים מהרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שהוא עוטף את כל המרכיבים.

סורבה ענבים וליים
המרכיבים:
3 כוסות ענבים שחורים, קפואים
מיץ מ-1-2 ליים (3-4 כפות)
2-3 כפות סירופ מייפל
קורט מלח
אופן ההכנה:
- טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר חזק או במעבד מזון עד לקבלת מרקם קרמי.
- מעבירים למכונת גלידה ומפעילים.

בתיאבון!