בנופי פאי
המרכיבים (לתבנית פאי 24 ס"מ):
200 גרם ביסקוויטים
120 גרם חמאה
400 גרם ריבת חלב
4 בננות בשלות
שליש כוס קוקוס (30 גרם)
350 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה
1 כף אבקת סוכר
לעיטור:
תלתלי שוקולד מגורר
אופן ההכנה:
- מכינים את הבסיס: טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון עם להב פלדה לפירורים דקים. ממיסים את החמאה, מוסיפים לפירורי הביסקוויטים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית, ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות (אין צורך לשמן את התבנית). מכניסים למקפיא ל-30 דקות.
- מורחים על הבסיס שכבה של ריבת חלב ומיישרים בעזרת פאלטה או גב כף.
- חותכים את הבננות לפרוסות דקות ומסדרים על ריבת החלב כך שיכסו את כולה. מפזרים את הקוקוס.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לפאי ומיישרים.
- מפזרים תלתלי שוקולד, ומצננים 5-6 שעות לפחות.
- מגישים קר.

בייגלה חצ'פורי פיצה
המרכיבים:
לבצק (6 יחידות):
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח פיצה
1 כף שמרים יבשים
3 כפות (30 גרם) סוכר לבן
1 כפית מלח דק
30 גרם חמאה מומסת (אפשר להחליף ב-3 כפות שמן)
3 כפות שמן זית
1 כוס (240 מ"ל) חלב חמים (אפשר להחליף במים)
חצי כוס (120 מ"ל) מי ברז
למילוי:
רוטב עגבניות לפסטה
250 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
קערה רחבה עם כוס מים
קערה רחבה עם כוס וחצי שומשום
לעיטור:
עלי בזיליקום או אורגנו טריים
אופן ההכנה:
- לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק פרט למים (חצי כוס). אם הבצק נשאר יבש ולא מתגבש מתחילים להוסיף את המים לאט לאט במזיגה איטית, רק עד שהוא אלסטי וגמיש. לשים בסך הכל 10-12 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי (או לילה).
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים, מכדררים לכדורים ומסדרים על תבנית מעט מקומחת. מכסים במגבת ומתפיחים עוד 40 דקות.
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מרדדים כל כדור בצק למעין רצועת אליפסה ארוכה. מניחים במרכז הרצועה שתי כפות רוטב פיצה ומפזרים גבינה צהובה בנדיבות לכל האורך. סוגרים באמצע וצובטים את שני הצדדים של הבצק עד שיש ממש תפר שסוגר את המאפה לכל אורכו. מהדקים היטב שלא ייפתח.
- טובלים כל יחידת בצק במים ואז מיד בשומשום משני הצדדים, ומניחים בתבנית כשהצד עם התפר כלפי מטה.
- חורצים בסכין את המאפה לאורכו (את הקצוות משאירים שלמים). פותחים קצת בעזרת הידיים, שתתגלה הגבינה שבפנים (זה הזמן להוסיף עוד גבינה, אם רוצים).
- מפזרים כמה עלי בזיליקום או אורגנו.
- אופים 25-30 דקות, עד שהמאפים זהובים למראה והגבינה מותכת.

עוגת לבה שוקולד
המרכיבים (4-5 תבניות סופלה):
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
2 ביצים L
רבע כוס + כף (60 גרם) סוכר לבן
2 חלמונים
3 כפות קמח לבן
לעיטור:
אבקת סוכר
להגשה:
גלידת וניל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את תבניות הסופלה בחמאה רכה, ומפזרים מעט סוכר לבן.
- ממיסים שוקולד מריר וחמאה בפולסים קצרים במיקרוגל. בקערה נפרדת טורפים היטב (עדיף עם מטרפה ידנית או במיקסר) ביצים, סוכר וחלמונים עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.
- יוצקים את תערובת הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועות עדינות.
- מנפים קמח לבן פנימה ומקפלים בעזרת מרית לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מעבירים את הבלילה לתוך התבניות בעזרת מצקת או שק זילוף. ממלאים רק עד שלושת רבעי מהגובה ולא יותר. מניחים את התבניות על תבנית התנור השטוחה.
- אופים 10-11 דקות, עד שנוצר קרום מלמעלה. אפשר לתת לחיצה קטנה עם האצבע בעדינות ממש, ולוודא שאומנם החלק העליון אפוי אבל הפנים עדיין רוטט.
- מוציאים את העוגות מהתנור, מצננים 5 דקות ומעבירים סכין בשולי התבניות.
- הופכים את העוגות על צלחת הגשה, מקשטים באבקת סוכר ומגישים עם כדור גלידה או קצפת בצד.

בתיאבון!