פיתות יוגורט עם שום וזעתר טרי
המרכיבים (16 פיתות קטנות):
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח מניטובה לבן (אם אין: קמח לבן רגיל)
130 גרם (כוס) קמח מניטובה מלא (אם אין: קמח מלא רגיל)
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר לבן
1 כף מלח דק
2 כפות שמן זית (מומלץ מזן אסקל)
300 מ"ל (גביע וחצי) יוגורט
200-250 מ"ל מי ברז
3 שיני שום, כתושות
חופן עלי זעתר טריים
לשימון התבנית והפיתות:
קערה קטנה עם שמן זית (מומלץ מזן אסקל)
רבע כוס שומשום
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמחים ושמרים יבשים. מוסיפים סוכר, מלח ושמן זית וממשיכים לערבל. מוסיפים יוגורט ובמזיגה איטית את המים (מתחילים ב-150 מ"ל ומוסיפים עוד לפי הצורך).
- כשהמים נטמעים מוסיפים את השום הכתוש ועלי הזעתר.
- לשים כ-12 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש. מכסים ומניחים ל-15 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים בגודלם, כל אחד במשקל 80-90 גרם. מכסים אותם במגבת.
- בינתיים מחממים מחבת בינונית עם מעט שמן זית. מרדדים את הכדורים במערוך לצורת פיתה ומניחים על המחבת.
- מורחים את חלקה העליון של הפיתה בשמן זית נוסף ומפזרים מעט שומשום. כשמתחילות להיווצר בועות על הבצק מלמעלה – הופכים את הפיתה וקולים עוד כדקה.
- מוציאים לצלחת ומכסים במגבת. ממשיכים כך עם כל הפיתות.

קראנץ אישי עם שוקולד ושקדים
המרכיבים (6 מאפים):
550 גרם קמח לבן (אם יש: קמח מניטובה)
כף ורבע (13 גרם) שמרים יבשים
שליש כוס (66 גרם) סוכר לבן
חצי כפית (3 גרם) מלח דק
2 חלמונים
100 גרם חמאה רכה
1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
למלית:
70 גרם שוקולד מריר 50-60%
2 כפות (30 מ"ל) שמנת להקצפה
70 גרם חמאה
40 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר
2 כפות (20 גרם) אינסטנט פודינג שוקולד
80 גרם (קצת פחות מכוס) קמח שקדים או שקדים טחונים לאבקה
1 כף שטוחה (10 גרם) קקאו
לציפוי:
ביצה טרופה
לזיגוג:
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
רבע כוס (60 מ"ל) מי ברז
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר ומלח. מתחילים ללוש במהירות איטית ומוסיפים חלמונים, חמאה רכה וחצי גביע שמנת. ממשיכים ללוש. לאט לאט מוסיפים עוד שמנת - רק עד שהבצק מתגבש לכדור. לשים 10 דקות, עד שמתקבל כדור בצק חלק וגמיש שנפרד מדופנות הקערה.
- מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת. מגלגלים אותו בקערה כך שיצופה בשומן מכל צדדיו, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי.
- בינתיים מכינים מילוי קרם שקדים שוקולד: ממיסים שוקולד מריר ושמנת בקערה חסינת חום בפולסים קצרים במיקרוגל. מערבבים למחית חלקה.
- מערבבים בקערה נפרדת חמאה רכה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג שוקולד, שקדים וקקאו. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב.
- מוציאים אוויר מהבצק שתפח ומחלקים אותו לשישה כדורים שווים של 170 גרם כל אחד.
- מרדדים כל כדור בצק על משטח מעט מקומח למלבן ארוך. בעזרת ספטולה או כף מורחים שישית מהמילוי, ומגלגלים לרולדה ארוכה. אם הרולדות לא יציבות מעבירים לפריזר ל-10 דקות.
- חוצים כל רולדה בסכין לאורכה לשניים, ומגלגלים את שני החלקים יחד לצורת בורג. מגלגלים את הבורג הארוך לשבלול סביב עצמו ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה של כשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את הקראנצים בביצה טרופה ואופים 15-20 דקות, עד שהם זהובים למראה.
- בזמן הזה מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בקלחת או סיר קטן סוכר לבן ומים. מנמיכים את האש לבעבוע עדין ומבשלים 7-8 דקות, עד להסמכה.
- כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם בסירופ סוכר.

חלה מקומחת מ-4 רצועות
המרכיבים (ל-3 חלות בינוניות או 2 גדולות):
1 קילו קמח מניטובה לבן (אפשר להמיר בקמח לבן רגיל או בקמח לחם)
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
1 כף מלח דק
3 כפות שמן זית ארבקינה (או אחר, ואפשר גם שמן קנולה)
480-600 מ"ל (2-2 וחצי כוסות) מי ברז (בחורף אפשר חמימים)
אופן ההכנה:
- מנפים את הקמח למיקסר. מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח ומפעילים את המיקסר על לישה במהירות איטית.
- מוסיפים שמן זית ואת המים לאט לאט, עד שהבצק מתגבש לכדור. לשים עוד 8 דקות, מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים שעה וחצי עד שעתיים, עד שהבצק מכפיל את הנפח.
- מוציאים את הבצק למשטח נוח לעבודה ומחלקים ל-12 כדורים במשקל של כ-150 גרם כל אחד לקבלת שלוש חלות בינוניות, או ל-8 כדורים של 200-220 גרם לשתי חלות גדולות.
- מניחים את כדורי הבצק על משטח מקומח, מקמחים אותם מעט מלמעלה ומכסים במגבת ל-15-30 דקות, עד שהם תופחים מעט.
- מוציאים לכל כדור את האוויר, מרדדים ומגלגלים לרצועות.
- קולעים חלות מארבע רצועות, כמו בסרטון.
- מתפיחים את החלות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה למשך חצי שעה לפחות, עד שהן תופחות מעט.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בעזרת מסננת קטנה מקמחים את החלות בעדינות.
- אופים את החלות 25-35 דקות (תלוי בתנור ובגודל החלות), עד שהן שזופות יפה. מצננים מעט וטורפים.
בתיאבון!