כוסותכוס קמח מלא (רגיל או תופח) – 140 גרם כוס קמח מלא – 125 גרם כוס סוכר – 200 גרם כוס סוכר חום דחוס – 225 גרם כוס חמאה – 230 גרם כוס אבקת סוכר – 120 גרם כוס אגוזים טחונים – 110 גרם כוס אגוזים קצוצים – 100 גרם כוס אורז ארוך – 200 גרם כוס אורז קצר – 210 גרם כוס דבש / סירופ מייפל – 320 גרם כוס ריבה – 320 גרם כוס חמאת בוטנים – 280 גרם כוס מלח – 290 גרם כוס פירות יבשים קצוצים – 150 גרם כוס פירורי לחם – 125 גרם כוס פירורי עוגיות – 110 גרם כוס צימוקים – 140 גרם כוס קוקוס טחון – 70 גרם כוס קורנפלור – 140 גרם כוס קקאו – 140 גרם כוס שוקולד צ'יפס – 200 גרם כוס שיבולת שועל – 100 גרם כוס שמן – 200 גרםכפותכף קמח – 10 גרם כף סוכר – 12 גרם כף מלח – 18 גרם כף שמרים יבשים – 10 גרם כף חמאה – 15 גרם כף אבקת אפייה / כף אבקת סוכר – 10 גרם כף אגוזים/שקדים קצוצים – 6 גרם כף אבקת ג'לטין – 10 גרם כף דבש – 22 גרם כף סודה לשתייה – 10 גרם כף קורנפלור – 10 גרםכפיותכפית אבקת אפייה / אבקת סוכר – 3 גרם כפית מלח – 6 גרם כפית סודה לשתייה – 3 גרם כפית סוכר – 4 גרם כפית גדושה סוכר חום – 5 גרם כפית קמח – 3 גרםהמרת מעלות פרנהייט לצלזיוס105 מעלות צלזיוס = 225 מעלות פרנהייט (חום נמוך מאוד) 120 מעלות צלזיוס = 250 מעלות פרנהייט (חום נמוך מאוד) 135 מעלות צלזיוס = 275 מעלות פרנהייט (חום נמוך מאוד) 150 מעלות צלזיוס = 300 מעלות פרנהייט (חום נמוך) 160 מעלות צלזיוס = 325 מעלות פרנהייט (חום בינוני-נמוך) 175 מעלות צלזיוס = 350 מעלות פרנהייט (חום בינוני) 180 מעלות צלזיוס = 356 מעלות פרנהייט (חום בינוני) 190 מעלות צלזיוס = 375 מעלות פרנהייט (חום בינוני-גבוה) 205 מעלות צלזיוס = 400 מעלות פרנהייט (חום גבוה) 220 מעלות צלזיוס = 425 מעלות פרנהייט (חום גבוה) 230 מעלות צלזיוס = 450 מעלות פרנהייט (חום גבוה מאוד) 245 מעלות צלזיוס = 475 מעלות פרנהייט (חום גבוה מאוד)המרת תבניותמקוטר 22 ל-24 – 20%+ מקוטר 22 ל-26 – 40%+ מקוטר 22 ל-28 – 60%+ מקוטר 26 ל-24 – 15%- מקוטר 26 ל-22 – 30%- מקוטר 28 ל-22 – 40%-הנוסחה הקבועה להגדלת תבנית : מחלקים את הקוטר של התבנית הגדולה בקוטר של התבנית הקטנה, ואת התוצאה מעלים בחזקת 2. למשל, אם רוצים להמיר מידות מתבנית 24 ל-26, החישוב הוא (26:24) בחזקת 2. התוצאה היא 1.17 – ולכן יש לכפול את כל הכמויות ב-1.17. התוצאות למעלה עוגלו.סט אוניברסלי1 כוס = 240 מל 1 כף = 15 מל 1 כפית = 5 מל 1 כף = 3 כפיות 1 כוס = 16 כפותביצה וחלבוןביצה בגודל M – 53–62 גרם ביצה בגודל L – 63–72 גרם ביצה בגודל XL – 73 גרם חלבון ביצה בגודל M – 25–30 גרם חלבון ביצה בגודל L – 30–35 גרם חלבון ביצה בגודל XL – 40–45 גרםקמח כללי1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה 1 קילו קמח תופח = 1 קילו קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה (של 10 גרם האחת)המרות כלליותשקית שמרים טריים (50 גרם) = קוביית שמרים טריים (50 גרם) = קצת פחות מ-2 כפות שמרים יבשים (17 גרם). במתכונים שאפשר להמיר בהם את החמאה בשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה, כלומר 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן.תשובות לשאלות ששאלתם אותנו הכי הרבה פעמיםכמה כוסות הן חצי קילו קמח (500 גרם)? 3 כוסות וחצי + כף קמח.כמה כוסות הן קילו אורז? 5 כוסות.כמה כוסות הן 200 גרם קמח? כוס וחצי קמח מינוס כף.