עומר לוי היא לא אחת שתחגוג מיליון עוקבים עם עוגת שכבות קטנה, מעוטרת ומפונפנת ככל שתהיה. מי שהתפרסמה בתור אחת מיוצרות התוכן המוגזמות בארץ החליטה ליצור לכבוד המאורע את העוגה הכי עצומה מופרכת ומוגזמת שנראתה במזרח התיכון.מבחינת פרטים טכניים, מדובר בעוגה בגובה 4.6 מ' הבנויה קומות קומות, ונדרש מנוף כדי להגיע לחלקה העליון – ריבוע זהב עצוב שעליו תבליט של 1M. רוחבה של העוגה 3.5 מ', והיא שוקלת מעל 1.8 טון. וזה הרבה עוגה, חברים.אירוע השקת עוגת המיליון תוכנן כבר לפני חצי שנה, ועל העוגה עצמה עמלו במשך 60 יום שלמים. היא תוכננה, נאפתה ועוצבה על ידי הקונדיטוריות סהר אבירם ולירון טאקו, בחיזוק 3 קונדיטוריות נוספות. בחודש האחרון ההכנות הואצו, ובשבוע האחרון עמלו עליה בהילוך גבוה מאוד כל הקונדיטוריות במשך ימים שלמים במטבח ענק. אז מעבר לקישוטים הבאמת מושקעים – כל שכבת מקושטת בפני עצמה וכמובן ממותגת וממוסחרת כמיטב המסורת – מדובר בסופו של דבר בעוגת שוקולד פשוטה למדי להכנה.מי שעומדות מאחורי המתכון ועמלו שעות ארוכות על הכנת והרכבת העוגה הן כאמור הקונדיטוריות לירון טאקו, אמנית עוגות שמאחוריה לא מעט יצירות מדהימות, וסהר אבירם, שמתמחה אף היא ביצירות שעולות על כל דמיון. העוגה נחלקת לכ-5,000 פרוסות, והיא מורכבת משכבות של שוקולד עשיר עם גנאש מריר ומילוי קרם נוגט, מסבירות טאקו וסהר. בין מרכיביה 1,820 ביצים, 530 קילו בצק סוכר ו-175 קילו שוקולד מריר.אנחנו לא מעודדים אף אחד לפצוח בהכנת עוגות מופרכות במטבח הביתי, אבל אתם בהחלט יכולים להכין את הגרסה הביתית שלה. מדובר בעוגת שוקולד פשוטה להכנה, היא היא לחה, עשירה ושוקולדית (ואפילו פרווה) הודות לגנאש השוקולד שמעל.עוגת המיליון של עומר לוילעוגה בקוטר 22-24 סממצרכים:לעוגה:4 ביציםכוס שמןכוס סוכר200 מל שמנת צמחית (אפשר להמיר לשמנת מתוקה לעוגה חלבית)100 גר' שוקולד מריר3 כפות גדושות קקאו1 כוס שוקוליתקורט מלחכוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל ושקית אבקת אפייה)לגנאש:150 גר' סוכר150 מל מים300 גרם שוקולד מריר 60%, בחתיכות קטנות או שבור לקוביות (טאקו מציינת שחשוב להשתמש בשוקולד איכותי כדי לקבל את טעם שוקולדי עשיר)אופן הכנה:מכינים את הגנאש: מרתיחים מים וסוכר תוך כדי ערבוב. שופכים את סירופ הסוכר מעל השוקולד. מערבבים היטב עד שאין גושים. מקררים בטמפרטורת החדר במשך כשעה. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 22-24 סמ. בעקרה מערבבים ביצים, סוכר ושמן. ממיסים את השמנת והשוקולד (במיקרו או בבן מארי). מוסיפים אותם לבלילת הביצים. מוסיפים את הקקאו ואת השוקולית. מערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים קמח ומלח. מערבבים היטב. שופכים את התערובת לתבנית. מכניסים לתנור למשך 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר. מצפים את העוגה עם הגנאש.* אם רוצים, אפשר להשתמש בגנאש גם למילוי העוגה.@omerlevi7עוגת המיליון שלנו תודה לכם, תודה עליכם, תודה על משפחה מדהימה וענקית של מעל מיליון לבבות שיצרנו יחד❤️ אני ומאמי אוהבים אתכם מעומקי ליבנו ונשמתנו, מזל טוב לכולנו יפים שלי מתוך עוגת המיליון אלפי עוגות יתרמו עד החתיכה האחרונה! תודה לחברת ההפקה G גרופ, אור ודודי על חצי שנה מטורפת של בניית אירוע המיליון מקצה לקצה במקצוענות שיא ובמלא אהבה! תודה לסהר אבירם ולירון טאקו שבמשך 60 יום תכננו, יצרו, עיצבו והכינו את עוגת המיליון המטורפת שלנו! @הבלגן המתוק של סהר @Liron Tako Ben-Ezra תודה לארבעת המותגים שתמכו באירוע הזה כדי שנוכל לחגוג אותו יחד - צ׳יטוס, XL , מקדונלדס וקרפור , ותודה על דרך מטורפת והמדהימה שאנחנו עוברים יחד. תודה לה׳ על היכולת לתת ולתרום ותודה על הזכות והיכולת לגרום לאנשים לחייך #עומרלוי #עוגתהמיליון @מקדונלד׳ס ישראל @XL Israel @Carrefour Israel - קרפור ישראל ♬ צליל מקורי - Omer Leviבתיאבון!