כשאנחנו מחפשים מנה ביתית שאפשר להיות בטוחים שתצליח ושתענג את כל יושבי השולחן, בלי יוצאים מן הכלל - אנחנו דבר ראשון פונים לענת אלישע. גם הפעם היא סיפקה את הסחורה, עם צלי מהמם שמבלה שלוש שעות בתנור עם ארטישוק ירושלמי - מתוספות הפחמימה האהובות עלינו בימים אלה.

ואם בענת אלישע עסקינן, אי אפשר שלא להזכיר גם את קדירת הבשר והכרובית הזאת, שיש בה גם עגבניות ופלפל שושקה והיא חוגגת את החורף בעוצמה גדולה. אגב, את שני המתכונים (ועוד כמה בהמשך) אנחנו מציעים לכם לשמור בצד לפסח. זה לא כל כך רחוק כמו שנדמה.

מוכנים לאמץ נתח שאינו צלי כתף או צלעות? הרשו לנו להמליץ על הבריסקט - חזה בקר (נתח מספר 3), שאומנם דורש בישול ארוך מאוד בשביל להתרכך, אבל מפצה בטעמים עמוקים ועשירים. המלצה שלנו: אל תיפטרו מהשומן לפני הצלייה, אחרת תסתכנו בהתייבשות.

שוואיה הוא הצלי של העדה התימנית, ומאז שאכלנו אותו לראשונה במסעדת מרחביה 7 בתל אביב (והשכלנו לבקש את המתכון) כבר הכנו אותו בבית לפחות שלוש פעמים. באמת שהתנור עושה את כל העבודה.

בימים שבהם המחירים מרקיעים שחקים ונדמה שאף אחד כבר לא יכול להרשות לעצמו להתפנק בפילה אמיתי, כדאי להיזכר בפילה המדומה - נתח מספר 6 (שבואו, גם הוא לא זול, הכל יחסי), שהוא לא באמת פילה אבל הוא בהחלט עושה את העבודה. מה עושים איתו? אנחנו שמחים ששאלתם.

כדי להזכיר שמנה בבישול ארוך אינה חייבת להיות צלי - הכנסנו לרשימה את המתכון הנהדר הזה לכרוב ממולא של רפי כהן, מתוך ספר הממולאים שלו שיצא לפני כמעט עשור.

את צלי הבקר הזה הכנו לראשונה לארוחת חג, ואין אורח שלא ביקש את המתכון, זה כמה שהוא טוב. קחו אותו גם ולא תתחרטו.

להכין בשר מפורק זה לא מלאכה מאוד מסובכת, אין פה מתכון מאוד מורכב שצריך לעקוב אחריו בדקדקנות. אפשר להכין אותו בטעמים שואהבים ומאיזה נתח (לבישול ארוך) שרוצים - בסוף זה תמיד ייצא טעים, גם אם המרכיבים שלכם הם רק בשר, קצת מים ומלח. התוצאה הסופית תלויה בכם - אתם יכולים להשתמש בבשר ללא הרוטב ולשים אותו בכריך עם ממרחים וירקות, ואתם יכולים להגיש אותו יחד עם הרוטב לצד איזו פחמימה טעימה.

אחרי בשר מפורק, הנה עוד מתכון מעולה של עידית נרקיס כ"ץ, הפעם לחזה עוף מפורק ברוטב ברביקיו טעים טעים שהכי כיף לדחוף ללחמנייה.
למתכון: חזה עוף בברביקיו בבישול ארוך

הסיר הזה סוגר יופי של ארוחה בסופ"ש, אבל יכול לבוא טוב מאוד גם ככה באמצע שבוע חורפי קר וסוער, ממש כמו השבוע הזה: בשר רך מתפרק, חתיכות רכות של ירקות ובצד מומלץ להכין איזה סיר אורז או פתיתים. תענוג מנחם ומחמם.
למתכון: קוביות צלי בקר עם תפוחי אדמה

כמה פשוט וטעים הסופריטו הזה. מהמתכונים שמוכיחים שוב שלא חייבים להסתבך ולהתאמץ ושיש מנות על זמניות שתמיד באות טוב. במקרה של הסופריטו הזה של יוגב ירוס משתמשים בארטישוק ירושלמי והדבר הכי חשוב להצטייד בו להכנה זה סבלנות. זה ישתלם, מבטיחים.

כשסמדי בומבה נותנת לנו מתכון לתבשיל אנחנו קודם כל דואגים להצטייד בכל המצרכים. אחר כך אנחנו חושבים איזה סלט להכין ליד.
למתכון: תבשיל בשר וגרגירי חומוס

עם כל האהבה שלנו (והיא גדולה) לנתחי בשר רכים ומתפרקים שאפשר לאכול בכף מרוב רכות, גם קציצות בבישול איטי הן כיף לא נורמלי, בטח במזג אוויר סוער וקר כל כך.

אלוהים אדירים, איזה ריח הקיגל יעשה לכם בכל הבית. קינוח נהדר לסוף ארוחה או משהו לאכול עם התה במקום העוגיות הרגילות.
בתיאבון, ובשורות טובות.